Thursday, November 21, 2019

Од Џејмса Форестола до Џуди Куо: Иду Руси!?


Портал ИН4С, Пише: Војин Грубачм,

Портали “ИН4С и Борба су повезани са директивама из Кремља”, рекла је прије пар дана Џуди Куо, отправница послова  амбасаде САД у Подгорици?!

Послије те изјаве, може се констатовати да се ексклузивна параноја “руског трага”, ненадано,пренијела из САД у Црну Гору.

Таргетовање Трампа, Борбе и ИН4С

Нису Амери до сада увезли неколико милијарди долара у економију Црне Горе,  као што су нпр. уложили стотине милијарди долара у  економију Пољске, већ су у Црну Гору ових дана увезли параноју- и то преко Џуди.
Да се подсјетимо, та болест “руског трага” већ три године као баук кружи унутар САД, гдје је метатих лудила- актуелни амерички предсједник Доналд Трамп.

По свједочењу помамљене Хилари Клинтон, цјелокупног естаблишмента Демократске партије и Сорошових медија – Доналд Трамп је као “агент Кремља” дошао на чело САД!

Демократе су то лудило унијеле и у своје редове, па је Хилари Клинтон оптужила демократкињу Тутски Галбард да је идеални кандидат за предсједника САД, са тачке гледишта Кремља.

Потом су се њене сумње прошириле и на остале кандидате демократа: Сандерса, Кортеса и Ворен.

Управо је Џуди Куо, отправница послова  амбасаде САД у Подгорици, на тој линији нечесове помаме, која се прелива преко Атлантика.

Дакако, послије изреченог, лијепо би било да госпође Куо заврши мисао, пружи неке доказе, рецимо текстове са тих портала који јој се не свиђају, и који су јој доказ “утицаја Русије|.
А потом да уђе у полемику – коју би морала прихватити ако је специјалиста за ПР.

Ако то не умије урадити, изјава јој представља чисти промашај. Баш као што су они ликови у САД, који су исти као она, мету одличног предсједика САД Доналда Трампа до сада промашили сваки путкада су “налазили руски траг”.

Историја страха од Русије има дугу традицију у САД

Амерички страх од Русије вуче своје параноидне облике још из доба СССР.

Једна од трагедија коју је тај страх изазвао је смрт Џејмса Форестола, првог министра одбране САД, који је од 19. септембра 1947. године на тој функцији провео осамнаест мјесеци, када је скинут с дужности због психичких проблема.

За вријеме болести, оцијењене као депресија, Форестол је стално понављао: “Иду Руси. Иду Руси. Они су свуда. Видио сам руске војнике.“

Форестол је, на концу, 22. маја 1949. године извршио самоубиство бацивши се са шеснаестог спрата психијатријске клинике у којој се лијечио, а према писању Тајмса, то је урадио уз панични крик: “Иду Руси”!

Прије тога догађаја, амерички медији су извјештавали о томе да је Форестол био под тешком психозом страха од Руса.

Наиме,  једне ноћи, чувши сирене ватрогасне машине, он је у пиџами излетио на улицу и викаоокружењу: “Црвена армија је ступила на тло САД”!

И тако се та параноје страха од Русије и Руса, “руских трагова”, утицаја КГБ-а, “руку Кремља”, и слично, вуку од Форестола до Хилари и Џуди.

Чудно вријеме, “агенти Кремља” су свуда

Што се тиче Црне Горе, има једна ствар коју америчка амбасада у Подгорици не мора доказивати.

Наиме, русофилство у Црној Гори је огромна сила, која има снажне коријене у прошлости и бићу православног народа у њој.

Схватајући страхове помамљене Џуди, и тенденција процеса, скоро да нема сумње да ће се доћи до закључка да су сви они “агенти Кремља”!

Елем, ако је то сада синоним за русофилство, тада је, можда, треба утјешити потврдом – Да, јесу!

Све да јој буде лакше, послије чега би Џуди свој “лов на вјештице” могла елегантно вратити назад у САД, гдје му је и мјесто?!

Остала је година дана до предсједничких избора у САД, а „руски агенти“ су се проширили.

Од оптуженог Трампа, сада је сумњива и половина демократа, који претендују на мјесто будућег предсједника САД, па више није јасно одакле сибирски вјетрови утицаја дувају.

А најбоље би било да своју помамљену реторику Џуди Куо искористи против свог предсједника Трампа.

Јер, ако Трамп поново побиједи на изборима, а хоће, могло би се десити да чиновници попут ње буду ометлани из администрације САД за сва времена, јер такве параноје одавно руше у свијету- углед империје САД.