Thursday, November 21, 2019

Табаш и злодуси: Чаробна лампа Фантома



Портал ИН4С, Пише: Војин Грубач.

Скандалозна новост да је Фејсбуком дивљао извјесни Александар Ацо Табаш – темељно је изненадила јавност Црне Горе, и то крајње негативно.

Ацо Табаш је, да се подсјетимо, био пјевач на једном албуму познате београдске групе “У шкрипцу”, и то на албуму из 1987. године, када је основни вокал бенда- Милан Делчић Делча отишао у ЈНА, да би се послије одслужења војног рока вратио у групу 1989. године.
И тако, десило са да је Ацо, да брука буде већа – као наочити мушки персонаж и добар пјевач, из само њему познатих разлога, отворио много лажних ФБ профила још прије 3-5 година- да би их одједном активирао, немилице харајући по Фејсбуку.

Аутор овог текста није био заобиђен том ненормалном активношћу фантома, и на њу је скренуо пажњу јавности још прије неколико мјесеци.

 Троглави фантом, који се унеређује с времена на вријеме

Наиме, 28. августа ове године, на свом ФБ профилу, постовао сам скриншотоване скарадне поруке “три” насртљива лажна профила, и написао следеће: “Лажни профили, који се унеређују с времена на вријеме, испроваљују својим “ужасним” коментарима и тупаво пишу у три реда- су саставни дио социјалних мрежа.

Када мени пишу, а понекад пишу, по реторици и стилу се види да се ради о једној особи, дубоко несрећној и тужној!

Рецимо, сумње нема да су Васовић Вера, Данијел Волков и Младен Митровић- једна те иста особа која има три лажна профила.
Тај непознати троглави фантом увијек има исту реторику, по правилу побрка када је  “мушко” а када је “женско”, тако да постаје невјероватно  симпатичан јер у себи носи особени вид лудила и оргиналне домородачке параноје!

 А што је интересантно, никада ти његови профили не желе да причају, па да разговарамо о њиховим психичким проблемима, тугама, унутрашњем болу – натенане.

Данас, послије закономјерног откривања фантома, што се свакако морало десити, нестадоше ти опаки и острашћени лажни профили, њихови скарадни коментари по Фејсбуку и помамљене поруке у Месинџеру.

Све се, једним махом, почисти из “планетарне паучине” и испаде – несвакидашње.
Као у анегдоти о лику који се жалио пријатељу да је купио два броја мање ципеле, те да му је “до бола” неудобно.

А на савјет пријатеља да оде у исту продавницу и замијени ципеле- одговара антологијским покличем: “Не бих ти продао тај мерак, када их скинем”!

Дакако, лик с тијесним ципелама из ове анегдоте је могао отићи у продавницу и ријешити своје проблеме, а актери насртаја и лудила Табаша нису могли, већ су се- или зезали с фантомом или брисали поруке, све са чуђењем- шта им се дешава од неадекватног маскираног лика из ФБ подземља.

Разни облици параноје и лудила фантома

Ако би се проанализирали правци његовог фантомског дјеловања, дошло би се до неких седам категорија параноје и лудила.

Најнеобичнија је била пројава чудне љубави према смрти других људи, све са изјављивањем лицемјерног саучешћа, што је заиста необично за Црну Гору.

Затим иду пријетње насиљем, некаквим “пребијањем”, илити “лешењем”, те “слањем група” које ће “некога регулисати”, или просто назнакама- да тај неко “неће умријети природном смрћу”.

Треће је неко несувисло бурликање кроз порука преко Месинџера, гдје је фантом изображавао“страшило из кукурузишта”.

Четврто је, пројава некаквог глупог националног радикализма, гдје дотични фантом редом означава некога “великосрбином” или “великосрпкињом”, те му поручује да се “сели из Црне Горе”, што спада у ред бесмисленог трућања, које користе распукли безмозги блавори или шкрокочи одвојени од реалности.

Пето је, лудило на сексуалној основи, гдје једне оптужује да су педофили, другима предлаже, представљајући се дјевојчицом- орални секс, трећима сугерише да “воле дјевојчице”, четвртима да су “силовали 13- годишњу дјевојчицу и бацили је у море”, пете да су “педери”.

Врх те помаме је био када се на хумористичком ФБ профилу “Ханк Палдоум” појавио као “Младен Митровић”, те сам себе сексуално понудио- налијепивши на тај ФБ зид поруку: “Издимио бих га једноме од вас двојице”, са невјероватним наставком у коментару: “Да се помамим док ми га тутурукћеш…“

Шесто је пријетња да ће неко остати без посла, ако не уради то што фантом жели.
Седмо је опште шовинистичко дивљање у коментарима по ФБ групама и ФБ порталима медија, гдје се прославио као “Васовић Вера”, а ако му је лажни профил био и онај под називом “Ален Османагић”, тада је Табаш своје идеолошко лудило темељно заокружио.
Дакако, сваки од ових типова параноје дотичног фантома ће бити посебно обрађен. При чему је јасно да је број његових лажних профила много већи од оних који су предочени јавности, а број особа којима се непримјерено обраћао вишестуко бројнији од назначених десетак.

Објављиваље непостројеће смрти и саучешће чудно

Рецимо, медији су објавили да је дотични  Табаш “објавио смрт” историчара Александра Стаматовића и министра у Влади Црне Горе Дамира Шаховића, али се тај списак није на томе завршио.

Ацо Табаш је, са профила “Вељко Радусиновић”, објавио смрт опозиционог политичара Славена Радуновића и налијепио му је на лични ФБ зид поруку:  “Подлегао је тешкој болести Славен, лака му црна земља!?”

Исто је урадио, са профила “Срећко Ковијанић”, Давору Драгојевићу, који ради у Градском позоришту Подгорице, да је тај човјек 23. 10. 2019. на свом ФБ профилу објавио следеће: “Неко, по имену Срећко Ковијанић, објавио је да сам умро, жив сам људи!”, што је пропраћено са 201. реакцијом и 80 коментара.

Посебно се окомио на господине Јована Маркуша, публицисту и бившег градоначелника Цетиња.

Господину Маркушу је, уз увреде, са профила „Адриатиц ПГ“ пријетио- “нећеш умријет’ природном смрћу”, да би га са истог профила “прогласио мртвим”.
С другог свог профила је, под називом „Вељко Радусиновић“- “изјавио саучешће породици Јована Маркуша”, уз поруку- “Јовану лака црна земља”.

При чему су у свим овим случајевима присутне очите примјесе сатанизма, јер се радило о приношењу виртуалних људских “жртава”, с особитом страшћу.

Скраћивање живота и неандреталско бурликање

Дакако, он није пријетио скраћивањем живота само господину Маркушу.

То смо могли видјети из следеће вијести медија: “Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције су, у сарадњи са службеницима Центра безбједности Подгорица ухапсили Александра Табаша (55) због сумње да је пријетио главном уреднику портала ИН4С Гојку Раичевићу и новинару Гласа Америке (ВОА) из Црне Горе, Небојши Реџићу.Табаш се терети за кривично дјело – угрожавање сигурности.”

Пријетио је и многима другима, увијек се скривајући иза маске лажног профила, што ће бити предмет приче наредног текста.

Све те пријетње су наводиле јавност на помисао да је дотични фантом неки несретни “страшигуз из провинције”, неостварен и тужан.

Да је то тако, показује и примјер психоделичних порука, које је слао прако Месинџера.
Рецимо, са профила Данијел Волков и Мирослав Ратковић, слао је следеће смјехотресне неадекватности: “Јели те је стра’, …”, или са женског профила Наталие Јована Суарез ово: “…, ХААААХАХАХ”?!

При чему је, несретник, мислио да примаоце таквих поруке обавезно мора бити “стра’” од анонимног вишеликог персонажа- који не зна шта му главу носи!

То лударање се кретало од неандреталског бурликања, па до примјера гдје је. као “Васовић Вера”, кликтао у једном комантару на мом ФБ профилу: “… доћи ће браћа на приморје, сваку ће ти коску поломит’…!?”

И док је тада добијао савјет да све те пријетње и бурликања може “окачити мачку о реп”, сада је савјет да све то може окачити око сопственог врата, као огрлицу која му према образу баш лијепо пристаје.

Прича о несретнику и злом духу окружења

Све наведено говори да имамо причу о несретнику, који је својом вољом, временом изгубио све особине човјека,

Он није схватио да су ти лажни профили, такође, димензија његове личности коју се својски трудио унередити.

Зато је прича о Табашу, несретном фантому Интернета, знаковита.
Она говори о томе да је друштво попуцало по свим шавовима, јер је факт да тотални медикритети, ликови пете сорте, својом неартикулисаном агресијом креирају виртуалне и медијске просторе друштва.

Дакако, ради се о поганим тварима које мисле да својом лудошћу и примитивлуком могу представљати нечесову “идејну елиту друштва”, а не њену гибељ и вјечну канализацију у којој се утапају вукући све за собом.

Они не знају за размјену мишљења, достојну конфронтацију ставова, знају само да испале лудило и побјегну.

Зато би било лијепо да се напоком објаве они који су несретног Табаша хушкали и палили, знајући да ће се циркус прекинути једног дана, те да ће Табаш бити проскрибована личност и еталон несојлука, што је катастрофално лоша позиција у било којем друштву.

Зашто се не појави то окружење Табаша, те утваре из сијенке, да затрепћу пред јавношћу, и упуте неко извињење?

Гдје су та “браћа која коске ломе” да преузму на себе дио бруке коју несретни Табаш сада сам носи?

Како су сигурно знали шта Ацо ради, то би било сасвим довољно да кажу јавности- да ли су му икад рекли: “Не ради то, јер се можеш стрмоглавити и себе тотално упропастити”!?

Ако то никад нису Табашу рекли, тада су они саставни дио злодуха који је таворио у “чаробној лампи Фантома”.

No comments: