Thursday, November 21, 2019

„У Шкрипцу“: Ацо Табаш, измећу „култа“ и Џека Трбосјека Фејсбука

Портал ИН4С. Пише: Војин Грубач,
С интересовањем сам прочитао интервју Александра Аца Табаша, датог за портал „Public Figure“, а који је пренио портал ИН4С.

Морам направити  малу интервенцију, тај интервју је био недавно – 14.05.2019. године, дакле у временима када је овај бивши фронтмен групе “У шкрипцу” у исто вријеме био необично прсла личност, која је ниским инстиктима “орала“ просторима Фејсбука у функцији Џека Трбосјека новог времена.

И заиста је знаковитост овог времена то непатворено лудило, гдје култ пјевач у магновењу постаје култ манијак Интернета.

Фронтмен “У шкрипцу”- као морална ништица и погана твар

Тако се изненада Ацо Табаш, у ноћним акцијама, претворио у моралну ништицу и погану твар чије се дубине понора тешко могу испитати.

Дакако, вјероватно се ради о тешкој болести, менталном поремећају бившег култ пјевача, а сада лика којем је откривено само 10 лажних профила и неких десетак личности које је таргетовао.

Неке из њих је, у Интернету, вјечно ординарни неоманијак Ацо Табаш- проглашавао мртвима?!
Друге и многе – педофилима, треће – онима који су “силовали у убијали дјевојчице, а потом  бацали у море”, четврте “курвама које ће коњи растргнути”?!

Пете шизофреницима, шесте – да ће им “послати браћу да их среде”, а седмима напомињао да би “било добро да се хомосексуализују са онима које бране”!

Те огавне метаније Ацо Табаш је постављао директно на ударна мјеста ФБ зидова људи,  пласирао у коментарима, слао у Месинџеру.

И  све то са лажних профила које је отворио прије 3-5 година, што значи да је већ тада имао свој план “личног рата” против некога.

Гдје су му “личне ФБ дивизије” били своји лажни профили- од којих су многи били женски, а понеки од њих и профили реално постојећих људи!

Наравно, већ сада је јасно да није имао само десет лажних профила, већ много више.
Он је био Меланија Бећковић, а истовремено – Лана Милошевић и Лана Мирошевић.

Он је напао и на министра Дамира Шеховића, што му је била кључна грешка али, вјероватно, Ацо је покретач и ФБ групе “Покрет за истрагу посрбица”, гдје је показао своју тупу недовршеност- привлачећи себи сличне манијаке и лудаке разних вјера?!

Интересантно, своју параноју је излијевао углавном ноћу, иако је лијепо пјевао – “док те ноћу чувам ја”!?

И није се радило о “десетак пострадалих  корисника ФБ”, како медији говоре, већ о  стотинама људи.

Зато није лијепо, ако је тачно, што је Ацо Табаш пуштен на слободу.

Погано окружење подстрекача: Ацо Табаш као “јарац за жртвовање”!?

Било би лијепо да су га структуре послале на дуго лијечење, што би сви вољели да се десило, јер му варијанта “клиничког лудила” даје алиби и “опроштај гријехова”.

Случај Аце Табаша се мора темељно испитати: због њега, због људи које ја анонимно поганио и друштва у цјелости.

Нема сумње да је његово блиско окружење знало шта ради.

Могуће је да је међу њима било манијакалних подстрекача који морају одговарати, а који су Аца Табаша третирали као “јарца за жртвовање” ако ствари крену “низ брдо”.

Можда је Александар Табаш био окружен лудацима, које треба бацити у тамницу или на темељно лијечење, да главе своје охладе?!

Мора постојати колективна одговорност окружења Табаша, ако образа те погане авети имају!

Глава Аца Табаша ником не треба, јер гроша не вриједи!

Никоме није  потребно да се Ацо баци у тамницу, јер се претворио у ништицу која је “без образа остала”, па је ту прича и завршена!

Битно је да се овај случај расвијетли до краја.

А како је јасно да се ради о урушавању ума Аца Табаша, вјероватно је важно да се тај лик темељно излијечи.

Па да дође себи, и да одлучи како даље мисли постојати?

С покајањем, извињењем, или нечим трећим, што му падне на умирајућу памет?!

Разапет између старе славе и дубине духовне понорнице


Јер, фронтмен сјајне групе “У шкипцу” је у сопственом шкрипцу пројавио на публици- дубину сопствене гадости као дијела сопствене личности.

Разапет између старе славе и дубине духовне понорнице – која се пројавила у виду аутохтоне канализације, Ацо- али и његово окружење морају направити “избор међу људима”.

Тај избор није лак – због погане и антицивилизацијске нечовјечности коју су демонстрирали, а која је тако супротна њиховим лажним мишљењем о себи.

И то све са фаљшивим илузијама, пројављеним у изопаченим, домородачким верзијама –  “бајки Андерсена и басни Крилова”.

Мада, тај избор је прост, а има двије варијанте- бацање на кољена и покајање, или таворење у убитачном сраму и презиру јавности.

Других избора ти ликови немају.

No comments: