Wednesday, November 20, 2019

Грубач: НАТО глупости, пресуда и недостатак лафа у срцу!


Портал ИН4С, Војин Грубач
Црна Гора је постала земља екстремних политичких чуда, необичних видова лудила, који се манифестују кроз сумануту непринципјелност и ниске страсти њених властодржаца.

Као примјер можемо узети предсједника Црне Горе, који је судски гонио опозициони ДФ с оптужбом да је та политичка структура жељела да изведе државни удар, и узме власт у Црној Гори с улице.
А на другој страни, исти тај “црногорски државник” je прије пар дана подржао самозваног предсједника Венецуеле Хуана Гваида,  који мјесецима покушава да заврши државни удар у Венецуели, све уз помоћ сила Запада, желећи да напокон, некако, преузме власт у престоном Каракасу, и то баш са улице.
И тако, док оштро  пресуђује за лажни пуч у Црној Гори људима, предсједник Црне Горе активно учествује у реалном државном пучу у далекој Венецуели. И све под паролом, што је даља, то сам активнији подржавалац пучиста!  Необично, зар не!?

Пресуда 9. маја, на знаковити датум побједе над нацизмом

На пресуду Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, лидерима опозиционог ДФ-а, којима је за лажни државни удар пресуђено са по пет година робије, реаговала је и америчка амбасада у Подгорици.
Наиме, подгоричке Вијести  су на дан пресуде, у тексту под насловом “Амбасада САД у Подгорици: Историјски дан за владавину права у Црној Гори”, обавијестиле јавност о следећем:

„Транспарентно и отворено суђење је битан корак напријед за владавину права које шаље снажну поруку о недопустљивости покушаја да се подрије демократија“, стоји у твиту америчке амбасаде”.

Послије свега, што се тиче одговора на питање- ко стоји иза ове фарсе од суђења, све сумње сада могу бити отклоњене- то су Вашингтон и Лондон, а тачније – функционери њима контролисаног НАТО пакта.

И наравно да та пресуда није донесена на “историјски дан за владавину права у Црној Гори”! То није тачно! Нема ту права.

То је свакако био историјски дан! Али за погано страшење православног народа у Црној Гори, и Срба и Црногораца, њихово шамарање, шиканирање и унижавање,  а све због тога да би се под палицом Лондона и Вашингтона остварио пројекат велике Албаније у Црној Гори.

А тај план се сада манифестује у виду несметаног великоалбанског дивљања кроз Црну Гору, и  ништа више!

Двије празничне, неонацистичке акције НАТО-а у Европи

На велики дан који представља 9. мај, Дан побједе над нацизмом, НАТО пакт је успио измислити двије глупе акције у Европи.

Прва је – НАТО вјежба под називом- “Crisis Management Exercise”, гдје у зони Балтичког мора, и на територији балтичких држава, баш 9. маја НАТО “одбија напад непознате Супердржаве”, која има војну моћ и нуклеарно оружје да спржи цијелу планету.

Наравно, сви знамо да је та “непозната Супердржава”, од које “НАТО одбија напад”, у ствари империја под називом – Русија!

Те да никако не може одбити тај претпостављени напад, и руско пржење планете у одмазди, ако га НАТО којим случајем, или грешком, испровоцира. 

А друга глупа акција НАТО пакта је- да се у Црној Гори, управо тог истог 9. маја, донесе пресуда за лажни државни удар, те два лидера опозиције пошаљу у тамницу!

И то брљављење, НАТО назива-акција ограничавања Русија на Балкану?!

Преко Милана и Андрије, ограничење руске силе?  Хехехе! Заиста невјероватно брукање НАТО пакта!

За то ће добити такве изразе гађења од стране народа, да ће им се све то вратити, када не буду очекивали.

Ипак, кроз ова два примјера ми видимо коју фарсу представља бјелосвјетска политика Англосаксонаца! Али, и не само то, јер прича има и шири контекст.

НАТО предсједници балканских државица

Наиме, недавно је наша драга Сјеверна Македонија добила про- великоалбанског НАТО предсједника, македонске националности, који се зове Стево Пандовски.

Пандовски је добио 51,67 одсто гласова на предсједничким изборима, и са функције, гле чуда-  националног координатора Македоније за чланство у НАТО, постао предсједник Македоније?!

Координатор за НАТО, постао предсједник! Исто као и у Црној Гори, са сличним ходом кроз вријеме.

Да се разумијемо, политика Македоније је била антисрпска, а сад је антимакедонска. И све ће грђе бити антимакедонска!

Политика Црне Горе је такође била антисрпска, а сада све више постаје антицрногорска. 

И још ће жешће бити таква, кроз поступке, те растурати њен историјски иденитет, сатирати дух и поруке Марка Миљанова, славу оружја и духа.

Укратко, у Црној Гори и Македонји се врши активно разарање свих националних идентитета, осим албанског- који се болесно надувава од стране Лондона и Вашингтона, само ради иживљавања над Балканом.

И тако ће бити док се батина не окрене, и почне да враће дугове!  Тешким ударима, да кости пуцају…

Русија, као достојна империја новог покрета духа

Док се Англосаксонци на Балкану, Прибалтици и Украјини понашају као пацови, достојна Русија, којој Англосакси нису до кољена,  иде својим зацртаним путем.

Послије, невјероватних по броју- 18.000 војних маневара и учења – које је извршила Армија Русије 2018. године на својој територији, свјетским морима и океанима, блиставим учешћем у ратним операцијама у Сирији, нормалним утицајем у Венецуели и Африци, десила се величанствена војна парада у Москви, у част 74. годишњице побједе над моћном Хитлеровом армадом!

Да, то је тај Дан побједе,  9. мај! У који утичу,  као у ријеку, сви остали датуми руских побједе- над Наполеоном, Отоманима, Златном Ордом монголском.

У част Дана побједе се моћно воздизала руска акција под називом «Бессмертный полк»,  гдје масе људи, мирно и достојанствено, ходају по просторима личне слободе-носећи фотографије предака- пострадалих у огњу Другог свјетског рата, у борби против нацизма.

Ход, гдје се кроз страшну метафизичку силу уједињују преци и потомци!

А та прелијепа акција сјећања, туге, гордости, славе и моћи, се из Русије проширила и на Индију, Кипар, Алжир, Израел,  Аустралију, Француску, САД, …., па чак и на Украјину која ропће под нацизмом Галичана, коју им је пројектовао Запад.

Јер, данашњи нацизам у Европи пројектује Запад, ти заиста необични Англосакси, тражећи у несрећи људи свој интерес.

Збиља, можда је Бесмртни полк нови покрет, којем је близак, по нијансама духа- хипи покрет- ефективни и величанствени протест народа Запада против рата у Вијетнаму?!

Да ли ти ново вријеме рађа нове силе! Да ли је то нови покрет честитог духа, који прст подиже!

Балкан без духа и дамара, без „Лафа у срцу“!

А што се тиче Црне Горе, да су Андрија Мандић и Милан Кнежевић, будући сужњи без кривице,  имали јако залеђе људи који су заузимали кључна мјеста у њиховим партијама, да су ти људи били пропагандно талентовани и виспрени, срчани, данашња пресуда би тешко била оваква.

Јер се не уклапа у вријеме, већ представља заостатак прошлости.

Како свита чини господара, то је ова пресуда дошла као закономјерност- сопствене, личне лидерске немоћи,  и нечињења окружења! Што је најгоре-најближег.

Руски император Владимир  Владимирович Путин је својевремено рекао- слабе бију!!

Зато, да те не би тукли, не смијеш бити слаб, мораш бити јак- дати моћни отпор, дејствовати, и метафизика ће бити уз тебе. Јер, срећа прати храбре!

Мора се бити лаф! Лаф у срцу!

Иако је одвратну пресуду, која нема везе са здравим разумом, свакако донио НАТО пакт.

Донијели су је и домаћи ликови који ефективно сатиру идентитет Црне Горе, односно све идентитете осим једног- великоалбанског, који ће се једног дана претворити у трагични,  збрисани великоалбански пројекат, те постати мученички, рецимо!  Што му следује.

Зато је вријеме за устанак духа, срца, а не трупа који се тијелом зове. Рецимо!

No comments: