Friday, May 22, 2020

Антиправославни атавизам: РТЦГ, Антена-М

Objavljeno PCNEN : 17.05.2020, 22:57h

Пише: Војин ГРУБАЧ
Прорежимски медији у Црној Гори на радикалан начин промовишу програм “преобликовања  православља”, којег заступа шеф режима.

По ономе што се да примјетити, шеф режима би био најсрећнији када православне религије у Црној Гори уопште не би било, а то је и стварни циљ тога “преобликовања”.

У тој антицивилизацијској мисији уопште га не интересује што православни грађани чине 74 одсто становништва Црне Горе и што грубо крши Устав Црна Горе.

То што његов сатанистички Закон о вјероисповијести не подржава 80 одсто грађана државе-уопште не зауставља  срљање неодговорног шефа режима.

Он и даље спроводи сулуду политику која би великом брзином могла економски разорену државу, из које се иселило за 30 година његове владавине 150.000 људи, коначно  свалити у провалију.

Такву неадекватну политику у корак прате медији, па ћемо се у овом случају осврнути на пар упечатљивих примјера.

Јовановићeв мото: Православље шири васељенску заразу”!?   
  
Ако желимо знати, одакле невјероватна количина смртовница на порталу Антена М, гдје се ‘свако мало’ читаоци обавјештавају да је неки православни епископ или поп негдје умро, довољно је погледати ко је аутор тих текстова.

Узгред буди речено, наслови тих текстова/смртовница су у прилогу иза овог текста.
Испало је да је аутор свих тих текстова ‘прво перо Антене-М’, који себе представља неким аналитичарем.

И тако, опскурни Владимир Јовановић, у својој морбидности јурца и сумануто тражи по планетарним порталима-да ли је игдје у свијету од коронавируса ‘опет’ преминуо неки православни свештеник.

А када то нађе, он дијели ‘срећну вијест’ читаоцима Антене-М, јер му је нова смрт попа или владике  ‘још један доказ’ да православље шири васељенску заразу, што може изазвати смрт планете Земље!

Та зловољна морбидност режимских марионета уопште није нека новост када је у питању Црна Гора, гдје режим форсира агресивно антиправославље.

Сјетимо се понашања Предрага Бошковића, министра одбране Црне Горе, који се мјесецима ‘тресао од страха’, јер је уочио “опасне кашичице за причешће” од којих је пријетила опасност да му сва армија ‘замало угине’.

У тој параноидности режима, сасвим је логично да им Световасилијевска литија у Никшићу сличи “биолошком нападу” од којег је угрожено здравље срећних и утовљених антитеистичих вампира у власти и медијима Црне Горе.

Скаредно и бизарно понашање РТЦГ

Да је то тако, најбоље демонстрира Јавни сервис РТЦГ који је, као што знамо, 9. маја  на Дан побједе ‘грешком’ угостио гледаоце неонацистичким пјевачем из сусједне Хрватске да би га, послије извињења, опет ‘грешком’ репризирали.

Јавност је примјетила и да је 12. маја, на Дан Светог Василија Острошког, РТЦГ ‘сасвим случајно емитовала филм Живка Николића ‘Чудо Невиђено’, што је одличан филм генијалног режисера али неприкладан за тај дан.

Управо зато што је непркладан, приказали су га ‘сасвим случајно’ јер управо тога дана они воле маштовитости “оца Макарија”!

Дакако, биће интересантно видјети, да ли ће овај скаредни Јавни сервис икада “почастити” вјернике других религија на сличан начин.

Било би симпатично када би показали мало ширине у тој својој бизарности јер на располагању имају много материјала за тај “подвиг”.

И уопште, на РТЦГ је све што се догађа или “случајно” или “пропуст и омашка”, a то смо видјели и на дочеку Православне  нове 2020. године.

Подсјетимо се, тада је на Првом програму РТЦГ,  у недјељу 13. јануара, око поноћи емитован филм „Мушкарци који мрзе жене“.

Филм је био пун сцена насиља, а посебно морбидан и неприкладан због дијела садистичког и сексуалног злостављања свезаног мушкарца.

Антиправославље као антицивилизација

Необично је, а помало смјехотресно и сулудо, да на ‘таласима’: РТЦГ, Антене-М, ЦдМ, Аналитике и осталих режимских портала регуларно, по унапријед задатом списку и програму, гостују очигледни  антитеисти који лицемјерно кличу: “Православна црква је наша”!

А послије тога поклича отворено демонстрирају своју мржњу према Цркви и вјерницима, такмичећи се у степену поганости реторике.

Програмски садржај тих медија је свима видан, сугубо скаредан увијек када им укаже нека прилика, по могућности вјерски празник.

Мали је проблем што ти уредници медија не желе прихватити да  је антиправославље антицивилизацијска категорија.

Већи је проблем што њихово демонстрирање скаредности показује њихов неваспитање и некултуру, што је поражавајуће за медије који су лоцирани у тзв. ‘модерним временима’.


Прилог: Текстови на порталу Антена-М, аутора: Владимир Јовановић
  • ЦОВИД-19: Умро архимандрит из Кијевско-печерске лавре, епидемија се шири међу руским свештенством (14.04.2020.)
  • Епидемија короне у Кијевско-печерској лаври и пожар надомак Чернобиља – БОЖЈИ ЗНАК? (15.04.2020.)
  • КОРОНА: Упокојио се блиски сарадник патријарха Кирила (21.04.2020.)
  • КОРОНА: Иринејев викар и Цецин духовник – хоспитализован (22.04.2020.)
  • КОРОНА: Упокојио се свештеник у Русији, заражен митрополит – ДРАМАТИЧНО У СВЕТО-ТРОЈИЦКОЈ ЛАВРИ( 24.04.2020.)
  • Руски интелектуалци апелују на Кирила: Манастири су жаришта короне, објавите истину – заштитите људе (25.04.2020.)
  • Корона: Упокојио се епископ Руске православне цркве (26.04.2020.)
  • Корона: Упокојио се још један руски архијереј (04.05.2020.)
  • КОРОНА: Вирус хара међу руским свештенством – нове жртве (10.05.2020.)
  • Руски званичник: СВЕШТЕНИК ЗАРАЗИО 35 ВЈЕРНИКА! (11.05.2020.)
  • Корона: Умрло преко 50 свештеника и монахиња Руске цркве (15.05.2020.)

No comments: