Friday, May 22, 2020

Грубач: Ђукановић гура Црну Гору ка рубу провалије

(Quo vadis, Montenegro: Зашто режим прећуткује хрватске и албанске претензије на ЦГ, а измишља српске и руске, ИН4С - 22/05/2020 10:34)

Изјава Војина Грубача:
 

Аналитичар и колумниста ИН4С-а, Војин Грубач, оцјењује да шеф режима својом радикалном антиправославном политиком слаби основу постојања Црне Горе коју чини њен већински, православни народ.

Он истиче да се бесмислена прича режима о некаквим претензијама Србије и Русије, која пати од неоснованости, у једном моменту може преврнути у реалне претензије са других адреса, са лако предвидљивом формом оправдања поступака.

Наиме, сматра Грубач, ако шеф режима својим потезима доведе до судара војно-полицијских снага државе са комплетним православним народом, што је лудило које у својој реторици недвосмислено најављује, тада ће се десити нова реалност.

„Довољно је подсјетити се случаја Македоније, и режираног бунта албанске мањине под изговором да се она “осјећа угрожено”, гдје је имагинарни “осјећај угрожености” а не неки доказиви факт био “разлог” албанског бунта са етничким чишћењем 60.000 Македонаца са дијела територије сопствене “независне државе”.

Уједно, не треба заборавити модел из маја 2015. када је у Македонију убачена крупна група албанских терориста са Космета, што је “ријешено” заташкавањем случаја под притиском Запада и циничном спектакуларном сахраном погинулих терориста, и то као “хероја”, на Космету.

Шеф режима својом помамљеношоћу отвара “Пандорину кутију” и безумном неодговорношћу гура, ионако економски порушену и рањиву Црну Гору, ка рубу провалије.

Све су прилике да се повампирено чудовиште реално може успокојити ако разумни људи у власти и чиновници његове партије на свим нивоима-откажу послушност таквом срљању шефа режима.“, закључио је Грубач.

No comments: