Friday, May 22, 2020

Војин Грубач: "Скрнављење симбола” држава да види у својим редовима


("Аналитичари о инциденту са заставом: “Скрнављење симбола” режим прво да види у својим редовима, да би их јавност третирала озбиљно", ИН4С -19/02/2020)


Аналитичар Војин Грубач наводи , да скрнављење симбола” држава прво видјети у својим редовима, да би их јавност третирала озбиљно!

„Властима у Црној Гори је једини политички лајт-мотив, гдје осјећају лажну бол- пропаганда због тзв. “паљење државне заставе”, што третирају као скрнављење!?“, каже Грубач.
Да ли су, додаје он, у праву, и колико?!

Да се разумијемо, жешће скрнављење државних симбола је било у случајевима када су починиоци, које власт није открила, јер неће, управо они појединци који су ненормални представници власти и режима„, наводи Грубач, додајући и примјере.

„Рецимо, полицајац из Даниловграда који је испред Храма у Подгорици кршима гађао полицајце да би они сузавцем и пендрецима кренули на учеснике молебана“, појашњава Грубач.

Тај полицајац, додаје Грубач, се зна, носи на униформи симбол државног барјака, а власт и даље не жели реаговати.

„Други случај је, када је испред Делте, на дан дочека црногорских ватерполиста, петнаест лудака под државним барјацима газило деветнаестогодишњег момчића из Даниловграда. Петнаест на дечка, све с државом барјацима?! Херојски?! А режим чак и сада не жели да зна ко су им ти “хероји”, каже Грубач.

Према његовим ријечима, та два случаја су образ садашњег режима, тако да “скрнављење симбола” морају прво видјети у својим редовима, да би их јавност третирала озбиљно!

„Укратко, док режим не открије и приведе реду тога полицајца из Даниловграда, и петнаест гмаза који су под државним барјацима тукла голобрадог ‘тића, никакво право немају да се бацају копитама на било кога, и да млате пропагандистичке приче о “скрнављењу барјака”! Значи, кажњавати све или никога, избор је лак“, наглашава Грубач.

No comments: