Friday, May 22, 2020

Грубач: Обожавам млатуњање Новака Аџића, који се годинама представљао титулом “др”

ИН4С - 07/03/2020  Војин Грубач

Обожавам млатуњање Новака Аџића, који се годинама представљао са титулом “др”.

Ипак, присловути Новак није “др” зато што није купио или преписао докторску досертацију, већ зато што је никад није имао.

Новак је у, смислу доказивања великосрпског национализма династије Петровић, као и великосрпства зеленаша и бјелаша одиграо пар великих и ефектних потеза.
Mobilni telefon

Главни Новаков потез  је рушење “научног рада” Шерба Растодера, гдје је академика Растодера ефектно “на нос побио!

Направивши спискове жртава зеленаша, Новак  је доказао да је Шербо број погинулих зеленаша 1918./29. увећао 35 пута, а број спаљених зеленашких кућа умножио 50 пута.

Тако је испало да је број жртава зеленаша (233) за 11 година  прегањања дупло мањи од броја жртава (преко 500) у Велици 28. јула 1944. које су локални нацисти (и један Шербов рођак међу њима) масакрирали за два сата и петнаест минута.

Новак Аџић је доказао да је Секула Дрљевић био Србин до 1937. године, и срушио историју спиновање Шерба Растодера који је тврдио да је бјелашко- зеленашки сукоб имао национални предзнак.

По списку Новака Аџића ниједан зеленаш није објешен, па је тиме срушио фотографије Растодера о “повјешаним Црногирцима”!

И све је то доказао у временима када се потписивао као др Новак Аџић!

Наш добри Новак сада себе представља као историчара и правника, а танак је у обије те дисциплине, што ћемо занемарити овај пут, јер је Новак Аџић ефектни разоритељ лика и дјела академика Растодера!

Новак је добар, одличан јер је игром судбине срушио тезе о великосрпству бар неколико дукљанских академика, и фактички доказао да је комплетни политички естаблишмент Црне Горе све до 1945. имао српски и великосрпски предзнак.

Зато су говори које сада држи прилично анахрони, смјехотресни, нелогични и некомпатибилни с његовим одличним истраживањима.

Можда је Новак у Колашину мислио на повампирење великосрпства које је у Црној Гори било доминантна идеја до 1945.?  Ко зна?!

Извор: Фејсбук

No comments: