Saturday, December 1, 2012

Наранџа ми труне у фиоци, наш је Драго код Мила у војсци

субота, 01 децембар 2012 17:30 ИН4С - Војин Грубач

Партија која је уцјењивала опозициони Никшић је закономјерно пала као ојађена жртва Драга Ђуровића, човјека из својих редова. За такву театралну жртву - моја сућут!  С обзиром на то да је у Позитивној до савршенства научио занат уцјењивања,  Драго Ђуровић је сада постао идеалан кандидат за градоначелника Никшића. Елем, ако се то деси,  државна химна у СО Никшић ће се, под палицим градоначелника Ђуровића, свирати сваких десет минута. Позитивци ће, свакако,  морати да стоје усправно, и посвете се унутрашњем пјевању, рецимо, стиховима- “Наранџа ми труне у фиоци, наш је Драго код Мила у војсци”! И тако, послије свега, имам утисак да су Калифи из партије Позитивна много гори од Драга, који је постао Калиф над Калифима.  Зашто?

Специјалитет шовинистичке кухиње

Позитивна је у својој политичкој “хипи”причи  постала скоро провидна. Наиме, као што је СДП политички пројектован да заврће руке ДПС у, Позитивна је протежирана да заврће руке опозицији. СДП и Позитивна су дефинитивно два идентична производа необичне шовинистичке кухиње, која за свако вријеме спрема нови “специјалитет”.Сада поједине јавне личности тврде да је Драго Ђуровић “бивши српски специјалац”. Али, опростите, он устаје на химну, а то је оно главно и основно што је тражио Пајовић. Већ знамо историју, Позитивна није жељела Србина на мјесту градоначелника Никшића, сада има шансу да то постане “ бивши српски специјалац” из Позитивне, јер је у ситуацији да све политичке субјекте може самостално до бесвијести уцјењивати!

Лав на ланцу

Химна, застава,  грб, понављали су функционерски уцјењивачи Позитивне, као у трансу, мјесецима. Драго Ђуровић је, у том духу, уз поклич “Да је вјечна Црна Гора”, узјахао на бијелог хата, те напунивши бисаге ратним плијеном: барјаком, химном, шаром, скиптром, круном, вукући за собом лава на ланцу, одјездио Господару рекавши епске ријечи Марка  Краљевића- “Ово сам ти данас изорао”! Нема сумње, поцијепао се политички презерватив Позитивне. Одборница Вера га је морала стргнути у корист Позитивне индивидуе из таме и мрак а- Драга Ђуровића, који је експресно показао “средњи прст” Позитивној невјести, те јој буздованом у политичку главу продемонстрирао како се ефектно врши уцјењивање. Послије свега, морам рећи да су стихови државне химне у Никшићу постали крајње неадекватни. Не само двије посљедње, већ све строфе нису добре. Оне су пародија на непоновљиву “јуначку стварност”, и чојство у избјеглиштву!

Родила мајка древне професије једну партију…

Позитивна Црна Гора,као ирационална партија ниских страсти, ми понајвише личи на вјешто сметеног фудбалера који је изашао на фудбалско поље и не жели да игра по правилима фудбалске игре. Прије свега, установио је да  му се не свиђа нити један тим, а потом се предомислио и одлучио да ипак почне бирати тим за који ће, можда, заиграти. Дакако,  под условом да у томе тиму сваком играчу он сам промијени позицију, гдје нападач иде на гол, голман постаје бек, бек лијево крило, играч везног реда иде у публику, а независни навијач добија мјесто центарфора... Елем, када су и ти услови испуњени, одједном су се појавили додатни захтјеви- да сви играчи морају офарбати косу у наранџасту боју, и постати у магновењу државотворни Кмери. Збиља, шта је требало радити са таквим играчем? Врло просто, требало га је на вријеме послати да глуми линију која ограничава фудбалско поље, или га откачити. Откачити, дакле!

No comments: