Thursday, November 29, 2012

Полемика: Позитивна- Нити сте лав, нити скиптар, нити крст, нити круна, нити вино, нити вода…

     Войин Николаевич kaže:
http://in4s.net/images/stories/BJRCG/incidenti/zastave%20gimnazija.jpg
У средњој школи у Тузима се прослављао празник са албанским заставама, без и једне црногорске, макар у оној мјери у којој налаже закон о националним симболима. Наравно, нико није реаговао.
Елем, да су пјевали албанску химну у себи Ладо би реаговао! Ха, ха, ха…
Дакако са стиховима Шобића…
“Наљутио ме враг, наљутио ме нешто враг…”
 
§  Войин Николаевич kaže:
Интересантно је то што…
такозвана Позитивна која је створена само због заставе, грба и химне, и само због тога, те ништа нема осим тога, неће реаговати на ово “кршење симбола.
Може ли неко анониман и Позитиван, рецимо Ладо, осудити ово, или нема тога ко то смије урадити у ЦГ јавно?
Гдје су ту…”аркаде чврсте ал’ поломићу му прсте”?
Гдје је ту приципјелност, која се у Никшићу своди на ниво бесконачних ултиматума. Откачити!.
 
§  Kozak kaže:
Vojine,
bez namjere da zatežem razgovor moram reći da je malo mnogo i previše za očekivati da autentičnost kritike bude potvrđena sajtu ( in4s) koji na isti način promoviše isticanje srpskih nacionalnih simbola.
Ako ja živim sa tim da me često nedjelja u Kotoru dočeka uz ikonografiju srpskog modernizma, uz zvuke prekrasnih najnovijih turbo folk izdanja, često i uz agresivnu narodnu poeziju iste provenijencije, onda očekujem da to albansko “srbovanje” ostane neprimijećeno za momke sa in4s.
in4s za in4s. Javniservis. me je nešto drugo.
pozz
 
§  Войин Николаевич kaže:
Козак, нисмо се разумјели.
Ја не осуђујем ово кршење закона о симболима у Тузима, нити многобројне заставе државе Албаније! Напротив, ако Позитивна, СДП, ДПС, ЛП не смију реаговати, а то су главни полицајци у вези симбола ЦГ, ја такво понашање у Тузима сматрам логичним, закономјерним, демократским, јер не изазива осуду, нити било какве консекванце, а мени је драго јер видим безпринципјеност великих, по професији, Црногораца на ријечима, наравно.
Ладо је такав.
Ништа од Црногораца по професији не остаде. Црногораца по убјеђењу и опредјељењу остаде, и ја те моје многобројне драге другове који су изван система професионалих Црногораца увијек поздрављам, јер се разумијемо.
 
§  Tajovic Lado kaže:
Sve ovo kaza čovjek koji je podržavao… koga?, koji sada podržava… koga?, koji piše na portalu… kome?, kome ne smeta nijedan ispad… čiji?, koji zazire od trunaka drugih… kojih?, koji je napisao nove priloge o nacizmu i fašizmu samo jednog naroda… kojeg i zbog čega?, koji je iznošenje neistina, blaćenje i podmetanje nazvao iskustvom… kakvo?… Ja mislim da je potpuno nepotrebno da pišete ‘otkačiti', to se vidi iz priloženog u potpunosti. Zato samo iskusno kao i do sada sa istom ‘iskusnom’ družinom. Do pobjede!!!
 
§  Войин Николаевич kaže:
Штовани Тајовићу,
када би Коћело из Никшића, све са Пајовићем дошао у Тузи, те направио малену гримасу да није задовољан са албанским заставаме, те непостојањем државне, ти ликови би излетјели кроз прозора.
А тек тад би био шоу.
ДПС, СДП, ЛП би нереаговали.
Али није у томе шоу, већ у томе што Пајовић и Коћело са стаклом у лицу не би јавно протествовали.
Дефинитивно су, с моје тачке гледишта, најјачи професионали Црногорци у ЦГ из ДПС, СДП, ЛП, а поготово Позитивне, идеални отирач за ноге, на којем је нацртан државни грб. Страшљивице, и то бесконачне, који ће бити још мањи, нижи од траве, тиши од воде.
Зато, откачити!
 
o    Войин Николаевич kaže:
Nastavak pregovora se očekuje u četvrtak, a Pozitivna od predstavnika DF-a traži da potpišu platformu, u kojoj se navodi poštovanje simbola i na lokalnom i na državnom nivou, kako bi se formirala vlast u Nikšiću.
Ха, ха, ха
Откачити!!
Жао ми је што Николајевич:)) није у НК, па да излобира и буде овлашћен да он води преговоре са тзв. Позитивном!
 
§  Kozak kaže:
Uzgred,
meni bi Pozitivci i DF o jednom trošku popili korpu. I jesu, prošlog 14-og. DF je na nivou Baje Malog Knindže…ili gori. Njemu se ne bi zamantalo prilikom intoniranja bilo čije himne.
 
§  Войин Николаевич kaže:
Лако ћемо за Баје Книнџе и Пивљанине,
него принципи!
Ви немате нити један принцип који стоји, јер да га имате реаговали би на ово у Тузима и на прогам БС. А желите са мањинама да правите Владу, чоче, а размазани сте да вам се не зна граница и политички принцип.
Хипици, дакле, мало шовинизирани.:)
 
§  Tajovic Lado kaže:
“Жао ми је што Николајевич:)) није у НК, па да излобира и буде овлашћен да он води преговоре са тзв. Позитивном!”
SAMO ISKUSNO!!!
 
§  Tajovic Lado kaže:
Pa da. Vi bi bili ‘iskusniji’. A da ipak pitaju Lekića ko laže? Jeste da je zamolio da ga to ne pitaju ali eto bar bi bilo interesantno čuti jedan njegov marovićevski odgovor sa sve prstima na bradi. Govor tijela bi rekao sve ako ne bi usta htjela. Dakle, KO LAŽE!? Iskusno. Otkačiti, slažem se… Ali koga. Hm, hm, hm… neki su već otkačili…
 
§  Kozak kaže:
Što bih ja reagirao na nešto u Tuzima više nego na nešto u Nikšiću ili Pljevljima?
O kakvim “mojim” principima govoriš?
Mnogo prije izbora sam izabrao da ne podržim nikoga, javno pozvao sve one koji drže do sopstvenog razuma i etike da ne daju podršku Pozitivnoj i DF, niti bilo kome od opozicije jer je BAŠ TA CIJELA parlamentarna opozicija najvažnija karijatida režima, obesmišljava svaku riječ kritike upućene vlastima svojim djelovanjem i svojim postojanjem.
Vidim da postoji namjera da se izvaga nečija krivica zbog propasti pregovora i da su se čitatelji i akcijaši in4s odlučili za DF; razlog je veoma jasan: zbog toga što DF , makar dio njega, još uvijek gusla o srbstvu. Taj razlog kategorički odbijam kao nekakav osnov za dogovoranje. Srbstvo ostaje za kućnu upotrebu ko god hoće da ga izrabljuje. Srbstvo u CG se održava na projektu nepoštovanja simbola i potenciranju priče o ugroženosti Srba.
Na drugoj strani imamo narandžaste koji su stvoreni da pripomognu evroatlantske integracije čak iako ne postoji većinska volja za tako nešto; usput i da ništa ne urade povodom mogućeg vraćanja sumnjivog privatizacijskog kapitala u društvenu vlasnost.
Ne pada mi na pamet to podržati; smatraću ih podjednako štetnim kao i usrove iz DF.
 
    Войин Николаевич kaže:
Елем,
Николајевич би у три сата послије поноћи предложио ултимативно даПозитивна…
Призна право Албанцима у ЦГ да истичу државне заставе Албаније без државних застава ЦГ, те да сваки пут када се то деси Поздрави јавно тај чин.
Усвоји тражење БС да се из грба државе уклоне монархистички симболи и крстови те да се у НК организују демонстрације подршке БС у том смислу.
Да Никшић призна општину Тузи.
Да осуди национална дискриминацију у државним органима ЦГ, гдје недостаје 1800 Бошњака, Албанца, Муслимана и Хрвата, те да НК прекине све односи са државом ЦГ док се то питање не ријеши.
Гакако, послије рјешења ових питања, наравно, свакако, били би и нови услови.
 
  Tajovic Lado kaže:
hahahahahaha…
Dosao Milutin Djukanovic na sjednicu i zaboravio unutrasnju himnu i sta se dogaja!?!?!?!?!…
http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201211/41058/XAD8Q.gif

  Войин Николаевич kaže:
Ето,
ваши принципи су форе и фазони. Ултиматуми Позитивне су вам форе, али немате одговарајућег лика да вас доведе у ред, а то лако може Николајевич. Такве хипике сам давно прошао, знам Тајовићу како дишете. Знате, ви не заслужујете нити један државни симбол ЦГ јер вас у њима нема. Нити сте лав, нити скиптар, нити крст ,нити круна, нити вино, нити вода…
За вас је Стаљин био ултра хипи лик:))
Откачити!

§  Tajovic Lado kaže: 
 
HOĆEMO GUSLE, HOĆEMO GUSLE, HOĆEMO GUSLE…!!! OJHA!!!
 
§  Войин Николаевич kaže:
KATAKOMBA
Dritan Abazović: EU i NATO:Dvije tračnice istog kolosijeka
Хипици за НАТО:)
 
  Momčilo V. kaže:
Albanci u Tuzima su na ustavno legitiman način proslavili svoj praznik Dan zastave. I Srbima je otvorena mogućnost da, služeći se istim Ustavnim rešenjima, proslave neki svoj nacionalni praznik kiteći bandere u mjestima u kojima čine većinu srpskim zastavama, ali to pravo ne koriste jer žele da svoju zastavu nametnu svima u Crnoj Gori.
Vojin Grubač bi, kao bivši potrpedsjednik srpskog manjinskog savjeta, to morao da zna.
 
   Войин Николаевич kaže:
А ви сте, с обзиром на то да нисте Momčilo V… Какво име да вам дамо?
 
§  Momčilo V. kaže:
Dajte kakvo hoćete, samo prvo dajte neki smisleni komentar na moju tvrdnju koja vam se očigledno ne dopada.
 
§  Войин Николаевич kaže:
Одговор имам, али, представите се Војину Грубачу, ако се он Вама представио, па да вам Николајевич појасни неке ствари.
Да ви нисте били Војин Грубач на порталу епоха.ме, с обзиром да то нисам био ја? Ако јесте, онда одговорите себи?:))
 
 bibana kaže:
Nikolajevic kaze:
Знате, ви не заслужујете нити један државни симбол ЦГ јер вас у њима нема. Нити сте лав, нити скиптар, нити крст ,нити круна, нити вино, нити вода…
Slazem se. No, nemojmo zaboraviti da su oni: mladi, pametni, skolovani, a GOLOGUZI.
Ta ce energija (naziv je nebitan) da potopi one koji su ih izmislili. To nije nista novo. Uvijek tako biva: na vlast – po svaku cijenu. Zivi bili – pa vidjeli!
o    Войин Николаевич kaže:
Хипици, дакле, мало настрани, за НАТО?:)
 
  PUŽ kaže:
http://m.vijesti.me/vijesti/moze-li-dps-pomrsiti-konce-pregovorima-niksicu-clanak-102351
Zvuči nevjerovatno da je Miljanić Vera slučajno podnijela ostavku i time otvorila prostor da DPS sad drži sve u šaci.
 
  Войин Николаевич kaže:
:)
 
  PUŽ kaže:
Ne daje se ostavka tako lako kad se znaju odnosi snaga u parlamentu. Sjetimo se parlamenta podgoričkog sa SDP i NOVA. Znaju oni odlično šta rade. Nema tu slučajnosti.
Šoć pojašnjava isto ovo oko mandata:
http://antenam.net/sajt/index.php/politika/15701-odps-dri-ma-sa-dvije-otrice-u-nikiunikevisve-opcije-su-u-igri
 
§  Войин Николаевич kaže:
Могуће је и да није тако,
јер је Вера једна лијепа жена.
ПС: Само да ме Бибана не искритикује:)

   Войин Николаевич kaže:
Да је Николајевич овдје у својем НК, први пут без лажне скромности, све би било брзо готово, или би ПЦГ била сведена на Нулу, Тајовићу…
 
§  Войин Николаевич kaže:
Овоме роботу Перићу и другу Ладу Неконкретноме, а могу придодати и Поморанџу Пајовића, дајем двије трећине времена форе у полемици на ТВ, или више, три четвртине времена форе, да од њих не остане потом 2 одсто гласова у ЦГ.
Ха, ха, ха…
Ладо? :)
 
 
  bibana kaže: 
Войин Николаевич kaže: Могуће је и да није тако,
јер је Вера једна лијепа жена.
ПС: Само да ме Бибана не искритикује:)
Taman posla, gosn Nikolajevicu, Bibana obozava muskarce koji vole lijepe zene :)
 
 
  Войин Николаевич kaže:
Širom Zatvorenih Očiju
Žanr: Drama | Misterija | Triler
Režija: Stanley Kubrick
Glumci: Tom Cruise, Nicole Kidman, Todd Field…
Бибана,
синоћ сам гледао, трећи пут у задњих десетак година, до четири ујуто, овај филм Кјубрика, његов последњи филм, стар неких тринаестак година. Моћ бизниса, учешће жена у тој причи, неординарних и ординарних жена, мистика у грифу политике. А све је јасно…
ПС:
А Ладо је постао мармелада, а ја мислио чврста аркада…
 
§  Войин Николаевич kaže:
Enigma Kjubrik tek traži rešenje, i kroz istoriju filma putuje kao crni obelisk, noseći slike našeg vremena za neku novu i nadamo se bolju generaciju, koja neće ponavljati iste gluposti vrteći se u krug.
Sam nije dočekao premijeru trilera u produkciji bračnog para Kruz-Kidmen Široko zatvorenih očiju, koji je najavljen za jul 1999, a pre toga za Božić 1997. Još jednom je zadao muke onima koji su olako shvatili njegovu originalnost. Smrt autora verovatno će baciti specifično svetlo i na sam film, neki će od toga i zaraditi, kao Rade Šerbedžija koji je u njemu igrao, ali enigma Kjubrik tek traži rešenje, i kroz istoriju filma putuje kao crni obelisk, noseći slike našeg vremena za neku novu i nadamo se bolju generaciju, koja neće ponavljati iste gluposti vrteći se u krug.
 
§  Войин Николаевич kaže:
„Paklene pomorandže“
Ха, ха, ха…
Antiutopijski roman „Paklena pomorandža“ Entonija Bardžisa čita se kao anticipacija današnjega svijeta u kojemu je zapanjujuće što nasilje i banalnost zla nikoga više ne mogu zapanjiti.
Kjubrik je tokom ekranizovanja Paklene pomorandze odbio varijantu sa srecnim krajem
 
§  Войин Николаевич kaže:
И ја, што се тиче “Пакленијех:) наранџи”, одбијам варијанту са срећним крајем!

No comments: