Wednesday, December 12, 2012

Политички макро- Миодраг Перовић

Војин Грубач
 
Мишко Перовић, власник предузећа Позитивна, је у Никшићу направио интересантни перфоманс. Пустио је тај град отпора властима, без икаквог сажаљења, у политичку ВЦ шољу!
 
Сјетимо се става Миодрага Перовића, датог агенцији МИНА,  уочи избора:”Побједа Демократског фронта и Позитивне Црне Горе на октобарским изборима учврстила би независност државе, јер би се нова власт посветила рјешавању најважнијих социо-економских проблема у друштву. Стварна опасност за независност ће наступити ако Црна Гора не оправда историјску шансу која јој је дата, односно, ако не успије да се ослободи корупције и организованог криминала и не заживи као правна, демократска и економски успјешна европска држава. “

Уцјене ради личног интереса

Елем, послије парламентарних избора Миодраг Перовић је окренуо плочу. СНП и ДФ је ултиматумом поставио у понижавајућу ситацију политичких мишева да само могу гледати, и подржати ако желе, коалицију Позитивне са мањинским странкама за формирање власти на нивоу државе. Мило Ђукановић је свакако, и логично, био бржи од његових инфантилних калкулација, тако да је Перовићу остало да настави своје политичке перверзије на нивоу Никшића.
Историјску шансу која ће, како је говорио Мишко Перовић, ослободити Црну Гору од корупције и организованог криминала је демонстрирао у Никшићу, али као гротеску. Умјесто тих јасних исвијетлих циљева, Перовић је понудио опозиционом Никшићу платфорну са разарајућим страстима, да би их што више распирио- застава, химна, Сребреница, Милошевић, Косово, ... Наравно, ово је била савршена позиција за производњу бесконачних надгорњавања који су служили за одвлачење пажње. Због чега? Има само једна могућност- да би Мишко Перовић добио идеалну могућност да у вези скупоцјеног продукта званог неважни Никшић води дуготрајне преговоре на другој страни. Зато није нити један блогер или колумниста Вијести дао било какав осврт или став на политичку трагедију у Никшићу. Забрањено?!

Позитивна као ковачница новца

Дакле, шта је договарао и договорио Мишко, док је бесконачним уцјенама у Никшићу имао времена да преговара са ДПС? Елиминацију јавног објављивања и форсирањa критике Вешовића и Радончића на његов рачун, тим прије што је Радончић истовремено пласирао вапаје немоћи на порталу Аналитика? Случајно? Или је на столу иза завјесе било још захтјева према ДПС? Елем, какву ће тек трговину Перовић направити у Парламенту, када се овако понашао у Никшићу?

Ако се жели ући у суштину политичког дјеловања странака најбоље је питати- који су интереси сваког политичког субјекта у ЦГ, с тачке гледишта интереса њиховог тајног или јавног вође, у новчаном еквиваленту? Што се тиче Мишка Перовића, очигледно је да њега заиста не интересују партије на власти и у опозицији у овом формату, и са њиховим лидерима. А то је папагајски понављала као политички лајт- мотив и његова приватна партија Позитивна Црна Гора.Мишка Перовића интересује само Мишко Перовић! 
 
У сугобој политичкој подијељености у Црној Гори, гдје свака нова партија представља знaчајни тас на ваги, па макар била и малена, постојало је идеално тло да се Позитивна,  као вјештачки пројекат власника Вијести, претвори у потенцијалну ковницу новца Мишка Перовића. Позитивна је тако постала његов политички џеп, у вјечној трговини са свима.
 
Лична корист из сваке политичке ситуације!

За очекивати је да ће овај незаобилазни лик и у продужетку ове перверзне игре коју води извући корист- материјалну или садомазохистичку, из сваке политичке ситуације!
Безочност, непринципјелност, свирепост према грађанима Никшића, отклонили су све теме и дилеме који нуди Мишко Перовић. Он очигледно тражи од свих политичких субјеката да направи избор- Мишко Перовић или Мило Ђукановић?!
Пајо Нејаки, Дритан Позитивни, Драго Специјалац, Хипи Нецко, Одбјегла Вера, су били побједници политичке аудиције Мишка Перовића. Идеални избор типажа за политички стриптиз клуб власника Вијести, новог/старог политичког макроа на сцени Црне Горе.
 

No comments: