Tuesday, February 16, 2010

Vojin Grubač: Komentar povodom napada RTCG na DNMN

Vojin Grubač: Interesantno je što se bave komentarima i komentatorima, a nisu se niti jedan put osvrnuli na svojevremeno pisanje prizemno-političkog tabloida CKL, prema kojem su i najgori komentari bilo gdje objavljeni pojam “kulturnog ponašanja”

February 13, 2010 by Daily News Montenegro

TVCG je, kao zatvoreni medij, napravio dodatnu besplatnu reklamu portalu DNMN. Interesantno je što se bave komentarima i komentatorima, a nisu se niti jedan put osvrnuli na svojevremeno pisanje prizemno-političkog tabloida CKL, prema kojem su i najgori komentari bilo gdje objavljeni pojam “kulturnog ponašanja”.
Naravno, u opštoj globalizaciji informacija, vjerovatno im nikad neće biti jasno da je danas dobar tekst nekog blogera (nedavni primjer je tekst blogera Mala sirena), značajnija i nadmoćno čitanija informacija od ekskluzivnog intervjua nekog visokog funkcionera.
Tako se dešava da niskobudžetni elektronski mediji postaju bitan element kreiranja javnog mnjenja, što je u suprotnosti sa zeljama vlasti da oni kreiraju i drže pod kontrolom sve što je vezano sa javnošću.
Nema sumnje, ova reakcija TVCG je dokaz slabosti toga medija, i potvrda da ubrzano gube korak sa vremenom i trku u uticaju na javnost.

No comments: