Sunday, February 7, 2010

Грубач: Коњевић демонстрира неваспитаност и примитивну вјерску нетрпељивост!

nedjelja, 07 februar 2010 12:54 ИН4С

Називањем Српске православне цркве и Митрополије црногорско приморске “окупаторском црквом у Црној Гори” Рашко Коњевић, високи функционер Социјалдмократске партије, је демонстрирао висок степен политичке неваспитаности и примитивну вјерску нетрпељивост- рекао је у данашњој изјави Војин Грубач, предсједник НВО Академска алтернатива.
Члан предсједништва СДП, Рашко Коњевић, је у јучерашњој изјави за подгорички дневник "Вијести" рекао да је "подређивање државе “окупаторској цркви у Црној Гори” наноси ненадокнадиву штету и црногорском међународном угледу јер “нас враћа у вријеме за које смо мислили да је за вазда затворено након референдума 2006. године".

У изјави НВО Академска алтернатива тражи се појашњење тог навода Коњевића...

НВО Академска алтернатива сматра да је дотични функционер СДП-a дужан јавности предочити принципе по којима његова странка одређује која је вјерска заједица у Црној Гори окупаторска а која то није?! Наиме, интересантно би било чути од истог Рашка Коњевића да ли по тим принципима његова странка Исламску вјерску заједницу у Црној Гори такође третира као окупаторску, или је та етикета резервисана само за православну Цркву према којој имају нескривени анимозитет?!
Ако се узме у обзир да преко деведесет одсто грађана који се изјасњавају као Црногорци у вјерском смислу припадају Митрополији црногорско приморској, па чак међу њима има функционера и чланова Социјалдемократске партије, то изјава Коњевића представља очигледну логичку бесмислицу. И уопште, како Коњевић своје ставове може износити “у име свих Црногораца”, када његова партија не може освојити на парламентарним изборима нити пет одсто црногорских гласова? Нема сумње, Коњевић и слични њему су умислили да су неки битан политички фактор, и то послије грабежа функционерских мјеста у којима је ова странка недостижна по незајажљивости.

No comments: