Tuesday, February 16, 2010

Смјехотресна приредба: Скуп црногорских "бушних балона"

nedjelja, 14 februar 2010 18:44 ИН4С

Изгледа да су данашњи организатори "Протестног скупа о црногорском идентитету" одлучили да експресно избомбардују "аутохтоним психотронским бомбама" јавност Црне Горе, највјероватније с "опасном намјером" да Срби пострадају од посљедица громогласног и урнебесног смијеха. Велика је штета што се нису, с једнаким ефектом, послужили гушчијим перима у постизању истог циља, демострирајући општепознату методу шкакљања табана познатог противника, до изнемоглости.

Шок има провиђење - мисли да су Црногорци конститутивни!

Најупечатљивији је у том смислу био Михаило Радојичић, познати као Шок национале, који је на дотичном скупу истакао: "Нијесмо правили Црну Гору нити је штитимо да би сви били Црногорци, већ да сви будемо оно што јесмо, а да Црногорци као већински народ то гарантују свима"?! Елем, одмах можемо поручити Шоку Радојичићу да Србима нису потребне никакве гаранције од стране „већинског народа“, поготово Шокова, јер су потребне гаранције написане у Уставу државе, која, узгред буди речено, тим Уставом није дефинисана као црногорска, већ свих грађана и народа. Додуше, Шок Радојичић није читао Устав па му се могла омаћи крупна грешка, рекавши на скупу „да је проблем у Црној Гори то што неконститутивни народ има моћ над конститутивним.“ Интересантно, Шок још не зна да у Црној Гори нема конститутивних народа, па погрешно мисли да он, као члан "конститутивног", има проблеме од неког "неконститутивног", наравно, народа?! Како да му то објаснимо када неће да чита Устав? Пантомимом?!

Сретен Вујовић жели војно објединити епархије СПЦ, да би испунио жудњу срца за НАТО

У име црногорског П.Е.Н. центра гласнуо се Сретен Вујовић, и оцијенио да је црногорска држава „полусуверена и недовршена“. Затим је неочекивано, ни мање ни више, позвао у припрему за рат, рекавши: “Вујановић се није сјетио да је, захваљујући Српској Православној цркви (СПЦ) и њеној епархијској подјели Црне Горе нарушен њен територијални интегритет, и то у времену када жудимо за пријемом у НАТО, који би требало да гарантује територијалну цјелокупност својих чланова. Због тога позивам министра одбране Бора Вучинића да откаже послушност Вујановићу и прогласи ванредно стање због нарушавања територијалне цјелокупности наше домовине.“ По свједочењу присутних, у тренутку тога позива отворило се небо над учесницима скупа и зачуо несношљиви грохот, који их је приморао да на кратко зачепе уши и уживају у вјештачкој тишини и унутрашњем миру.

Новак Аџић је наступио као "самосвјесни Црногорац" забринут због кише и њиве

Брз и ефектан на том скупу био је и "самосвјесни Црногорац" Новак Аџић, који је затрубио на узбуну, предочивши „да је црногорски национални идентитет и државотворни интегритет поново у опасности, што се у првом реду огледа у покушају урушавања црногорске државности и негирања националне посебности Црногораца.“ Затим се Аџић осврнуо на пољопривреду, количине падавина, недопуштене начине призивање Бога, рекавши: “Свидјело се то неком или не, не могу овдашњи црногорски велики Срби орати црногорску њиву и бацати сјеме у њу, а Бога молити да киша пада на Дедињу или Теразијама“. Није примјећено, ипак, да је Новак Аџић предложио АНБ–у куповину специјалне технике којом ће се моћи лоцирати прекршиоци закона, они који се дрзну да се моле за падање кише мимо граница суверене државе. Срећом, најлошији историчар међу правницима, дефинисао је принцип да мољење Бога за падавине мора бити усмјеренo искључиво пут суверених облака на сувереном небу, суверене државе Црне Горе. Молити се за друге облаке може се третирати законски кажњивим прекршајем који се зове - недостатак патриотизма у границама недозвољеног размјера.

Стево не жели бити "кмет чаршије", луцидно увиђа фронтални напад "клерикалаца"

Неизоставни Стево Вучинић је поручио да „они неће бити робови и кметови београдске чаршије, патријаршије и академије", напомињући да "по трећи пут за 100 година, на нас и нашу земљу фронтално насрћу београдски националисти и клерикалци”. “Људима мора бити част да су грађани ове земље, а не да им је част издаја у корист државе Србије, и презирање наших симбола химне и заставе«, рекао је он, у својим очима велики Стево. И тако је дошао и прошао најављивани скуп пробушених црногорских балона. Испаљене су познате етикете и пароле анимозитета према Србима, али су говорници у ријетким моментима позвали на међуетнички склад и узајамно повјерење међу народима, што би требало значити да су Европљани. Наравно, они тако мисле о себи. Ако је судити по идејама које су изнесене на овој приредби, нема сумње да је Црна Гора потврдила да има патриоте какви нису виђени у задњих двије хиљаде година, колико датира историјско сјећање учесника скупа. По завршетку приредбе говорници су се разишли, схватајући да су без премца у облику пласирања свима знаних изјава, које се периодично морају папагајски поновити.

No comments: