Wednesday, June 18, 2008

Izjave NVO Akademska alternativa o Liberalnoj partiji

Miodrag Zivkovic je, nazalost, obicni Balkanac iz predguslarskog perioda

Podgorica, cetvrtak, 6. septembar 2007. godine
NVO AA je sa zaprepascenjem ispratila poslednju izjavu Liberalne partije, u kojoj je Miodrag Zivkovic sebi dozvolio da, po pitanju Deklaracije o sprecavanju nasilja nad Srpskom crkvom, Srpskoj listi uputi neprimjerene, nedostojne i krajnje primitivne kvalifikacije. Moramo saopstiti Miodragu Zivkovicu da je retorika u kojoj spominje " nacionalsovinisticke grupacije, gusle i guslare" ocigledni dokaz da Zivkovic ima otvoren animozitet i jasno izrazenu mrznju prema odredjenim nacionalnim grupama u Crnoj Gori.
Za nas su gusle i guslari vrhunski element evropske tradicije, kulture i civilizacije, od koje je politicar Zivkovic udaljen nekoliko politickih svjetlosnih godina. Ako Miodrag Zivkovic svojom cudnom mrznjom prema guslama i Srbima i svojom primitivnom retorikom misli da se nedostojno upise u evropske civilizacijske tokove, ocigledno je da se u tim tokovima lider LP-a nikad nece pronaci.
Miodrag Zivkovic je, nazalost, jedan obicni Balkanac iz predguslarskog perioda, koji u najboljem slucaju moze sa macugom za pojasom da pomogne vlastima u ulicnim, nocnim demonstracijama "demokratije" i politike uzavrelih krikova.
Za razliku od mikronske Liberalne partije, koja bi zeljela da napravi Crnu Goru rezervatom za devedeset odsto gradjana koji nijesu Crnogorci koji govore crngorskim jezikom, SL je proklamovala demokratski princip-svim narodima u Crnoj Gori treba dati ista prava, i postovati nacionalno, jezicko i vjersko izjasnjavanje slobodnih gradjana Crne Gore. Ukoliko neartikulisani politicki neandretalci iz LP imaju prijedbe na taj stav SL bilo bi pozeljno da, bez parola i etiketa, pokusaju formulisati zamjerke i sporna pitanja u odnosu na na principijelno politicko polaziste, ukoliko su uopste sposobni
da politicki definisu bilo sto.


Izjava Zivkovica je nusprodukt zadrtog politickog radikalizma

Podgorica, Preobrazenje Gospodnje, 2007. godine
Izjava predsjednika LP Miodraga Zivkovica o poslednjem referendumu u Crnoj
Gori na kome se, po njegovoj interpretaciji, nije rjesavalo samo pitanje drzavnosti, vec i jezika, simbola, licnog nacionalnog osjecaja i kulture, predstavlja orginalni obrazac politicke nekulture, kao nusprodukta zadrtog politickog radikalizma. Mi zaista nijesmo primijetili da je na referedumu bilo postavljeno posebno pitanje o jeziku, zastavi, himni, o cemu prica Zivkovic , vec jedino o drzavnom statusu Crne Gore. Bilo bi lijepo da nam Miodrag Zivkovic kaze koja su jos nevidnjiva pitanja bila ispisana na referendumskim listicima, da bi mogli ispravno ocijeniti stepen njegove politicke mastovitosti. Mozda bi saznali od lidera ove mikronske stranke da su na referendumu "gradjani" odlucili da u Crnoj Gori ne postoje odredjeni narodi, jezici i vjere? Razlog ovakvog Zivkovicevog politickog tumaranja nalazi se u cinjenici da on ima konstantnu politicku bol od tandencije Srba iz Crne Gore da dobiju dvojno drzavljanstvo. Tvrdnja da bi on time bio diskriminisan u odnosu na Srbe iz Crne Gore je relativno tacna- jer bi Srbija samo Srbima iz Crne Gore dala privilegije u okviru svoje drzavne teritorije, i to smatramo ispravnim i jedinim logicnim potezom. Zato bi bilo bolje Miodragu Zivkovicu da razmisli na temu - zasto Srbi iz Crne Gore zele dvojno drzavljnastvo? Vjerovatno bi se mogao dosjetiti da razlog za trazenje dvojnog drzavjanstva moze biti i u cinjenici da postoje nacionalni diskriminatori i negatori jezickih i ostalih identitetskih posebnosti raznih naroda , koji stanuju u LP, SDP i DPS, uporni i sposobni da konstantnim
intenzitetom potpiruju politicke, ideoloљke i nacionalne strasti i posebno insistiraju na aparthejdu nad Srbima.



Lider Liberalne partije je ocajni rezervni politicki igrac DPS-a

Podgorica, subota, 28. jul 2007. godine
Javna prepiska izmedju poslanika SL Dobrila Dedeica i gospode iz LP, koja predstavlja vaznu sustinsku razmjenu stavova i informacija, pokazala je na transparentan nacin da je lider LP ocajni rezervni politicki igrac DPS-a.
Kod koalicionih partnera, koji cine SL, misljenje o Zivkovicu je jednoznacno- njegova sloboda se nalazi zakovana u ladicama sudova i tuzilastva Crne Gore- sa dosijeom vezanim za aferu prodaje zemljista na primorju pod sumnjivim okolnostima.
Uopste ne sumnjamo u to da Zivkovic dobro zna uslove koje je dobio od DPS-a da ta afera, kao vjecna prijetnja, ne dobije oblik sudskog procesa.
Pretpostavljamo da se ucjenjivaci iz DPS-a nijesu ogranicili slijepom poslusnoscu g. Zivkovica ,koju on svakodnevno demonstira, vec smo ubijedjeni da on ne smije napustiti poziciju lidera LP, i to mjesto prepustiti covjeku koji nema iza sebe kompromitirajuceg materijala. I to je onaj vazni momenat zbog kojeg su, "zahvaljujuci" bivsem liberalu Zivkovicu , liberali pretvoreni u dezorjentisanu politicku masu koja tumara u politickom beznadju.
Razlog zbog kojeg Zivkovic insistira na objedinjenju dijela opozicije koju on naziva "demokratskom" je jasna - on zeli da po svaku cijenu opet dobije svoje mjesto u parlamentu glasacima drugih opozicionih stranaka. Cak i da se desi da ovakav Miodrag Zivkovic prevari odredjene opozicione partije, i udje u koaliciju s njima - uopste ne sumnjamo da ce i on i malobrojni glasaci LP na tim izborima glasati za DPS, racunajuci da ce opozicioni glasovi drugih partija dati mjesto Zivkovicu u parlamentu.
Prijetnja da ce tuziti poslanika Dedeica pred DPS sudovima- predstavlja jednu od poslednjih farsi propalog liberala Zivkovica, koji sada egzistira kao ustajali politicki trup, koji se nalazi pod losom "infuzijom" odredjenih mu, davno i unaprijed, sefova iz DPS-a.
Sto se tice etiketa i fals-parola koje LP po nalogu sefova Miodraga Zivkovica izbacuje svakodnevno, pokusavajuci stvoriti od SL neki negativni stereotip- moramo napomenuti da su ta vremena providnih politickih akcija davno prosla. Osnovni moto SL je svima jasan - hocemo jednaka prava za sve narode, a to , u prevodu na jezik onih koji nista ne razumiju znaci- da svi moraju imati jednake sanse, jednake individualne i kolektivne mogucnosti za uspjeh, ma kako sebe definisali u nacionalnom i politickom smislu.Taj princip, kojem je SL dosledna, predstavlja granitnu gredu o koju se razbijaju svi oni koji Crnoj Gori zele da nametnu smutna vremena, na kojima zele nemilosrdno profitirati. Krajnje je vrijeme da vladajuca partija sveze svoje radikalne pulene, i da javno obznani da odustaje od vjecnoga " rata za mir", koji u raznim vremenima a istom prostoru- samo dobija nove forme i nove nedostojne sadrzaje.


No comments: