Sunday, August 10, 2014

Сепаратизам и унионизам – удица за губитнике!

Аутор:


Геостратешки играчи у Вашингтону су подржали, пројектоване од њих, сепаратизме у Југославији, лагану федерализацију у растуреном Ираку, федерализацију Сирије и Либије на племенској основи, али и унионизам  у Грузији, Украјини, Шпанији, Молдавији, …
usa dollar war1 Сепаратизам и унионизам   удица за губитнике!Како то!? Или су у питању дупли стандарди, или је у питању чудна “демократија”, или се ради о перверзној визији?! Не, ништа од тога није у првом плану. У питању је само – класична пљачка држава, народа који у њима живe,  и ништа више. 

Сепартизам као игра за наивне

Вашингтон, прије свега,  увијек подржава сепаратизам ако он доводи до силних разарања, потпуне контроле тих територија, а у слиједу и пљачкања свих учесника игре- у корист банкарских јастребова Вол Стрита.  Тако су прошли Србија, Хрватска, БиХ, Косово и Метохија. Наравно, сепаратизам се може подржати и мирним разлазом, са истим ефектом. Примјер су Словенија и Црна Гора. 
Словенија је од задужености 6.2 милијарде долара 2000. године, имала следећи пут спољњег дуга…   11.3 милијарде долара 2003. године;  40.4 милијарде долара 2007. године;  53.3 милијарде долара 2008. године;  61.0 милијарде долара 2011. године!?  
Што се тиче Црне Горе, ситуација је јаснија. Референдум није довео до њене независности и суверености, већ до ситуације да је она постала крпа за чишћење америчких ципела.  Претпоставља се да је такву ролу Црна Гора имала и прије референдума, само што је послије референдума постала званични и међународно признати резерват САД, који се са собом не пита.
Што се тиче несретних: Ирака, Либије, Сирије, Авганистана, Запад је рушењем “диктатора” и “увођењем демократије”, од тих држава напрвио крваву мрљу на мапи планете.  Нема сумње, ти “диктатори” су били генератори цивилизације у тим државама - у поређењу са Варварима  Запада, који су народе тих држава вратиле у Средњи вијек. Разлог такве судбине тих држава се налази у интересима грабљивица Вол Стрита, који на крви свих народа зарађују новац, и увијек им га је мало.

Унионизам као игра за контролисане патриоте

Елем, за разлику од побројаних држава гдје је сепаратизам био “легалан и добар”, то у Украјини владају друга правила. Рецимо, у Украјини није дозвољена нити федерализација, нити конфедерализација. Сваки покушај реорганизације државе на тим основама се третира као “сепаратизам и тероризам”  којег, у овом случају, треба немилосрдно, чак војно, угушити и уништити. Не, нису то дупли стандарди, већ нешто много горе.
Ради се о пројектованом разарању Украјине од стране Вашингтона, гдје ће они који „гуше сепаратизам“ пасти, успјели или не успјели у  намјери „гушења сепаратизма“,  и бити потом лако опљачкани од вукова са Вол Стрита! Наравно да неће у том процесу Апокалипсе бити опљачкана само Украјина , и њен народ, већ ће бити почишћени од новца и украјински олигархи.  Исто као и што је опљачкан упокојени Гадафи, што је мало важно у односу на то да тај  новац покојног Гадафија  припада народу Либије!
Да се осврнем и на једна детаљ игре у Украјини, који је посебно интересантан, а везан је са падом путничког авиона. Што се тиче малезијског авиона, који је срушен изнад Украјине, жалопојке Запада за дјецом у том авиону су више него перверзне. Јер, стотине дјеце данас гине у Доњецку и Луганску, Ираку, Либији, Сирији, Палестини, Авганистану, умире у Африци, а то  Запад не примјећује. Чини ми се да дјеца планете за Запад нису дјеца и нису иста, већ представљају само предмет политичке и медијске манипулације!

Свако таласање наплаћују стрвинари

Закључак ове приче би био да се свака промјена државног статуса увијек наплаћује од  стране конкретних злодеја -стрвинара Вол Стрита. Желио ти федерацију, конфедерацију , аутономију или самосталну државу, исто ћеш у том таласању проћи, и бити ограбљен и темељно опљачкан. У предвечерје режирног хаоса, у којем се пројектује режирани “Гаврило Принцип” као марионета Јенкија Вол Стрита, могуће као увод у Велики рат, балкански народи се морају смирити. Тектонски геостратешки поремећаји, који воде као режираном хаосу, траже “дјечака” који је предодређан “за пребијање”. Балкански народи требају избјећи ту судбину. 
Нека нас театар ратних разарања бар овај пут заобиђе, или бар донесе мање  страдања у овој безумној игри ликова Вол Стрита, којима је кокаин и секс досадио, те у ријекама крви траже нове изворе узбуђења и смисла свог развратног живота.

 





No comments: