Wednesday, August 20, 2014

Полемика ка ФБ: Марко Ј.. Новаковић- Војин Грубач

  Војин Грубач Моја љубав према држави је безгранична! Ево ме на фотографији у Улцињу, са својим пријатељима, гдје показујемо љубав према држави, ширимо братство и једниство, и међувјерску толеранцију... http://www.novosti.rs/.../03n/dru--ZASTAVE-mala-DJACI-1.jpg


     Војин Грубач Ево моје слике на Румији, која показује да поред своје заставе увијек истичем и државну заставу, која се не види, јер је објектив био покварен... http://bigportal.ba/wp-content/uploads/2014/06/309393_1.jpg


   Војин Грубач Ево ми слике из Плава, све са државним заставама, које се не виде, јер је умјесто објектива прорадио субјектив. http://fotkica.com/imgs3/1_73526254_plavprotest3.jpg


      Marko J. Novakovic Vojine...ovim nesumnjivo dokazujes da je najugrozeniju narod u Cg, crnogorski... Ovamo barjace sa 4s...najbrojniji, ovamo Albanci 4,6 % u Cg....malo bi i Bosnjaci....nijesu ni Hrvati bez apetita... A sto ce crni Crnogorci, je li im spas u Beogradu Vojine ? Hoce li ih Beograd sacuvati kao sto je sve sacuvao ili ce Beograd zeljeti da je sve ovo Srbija... Sto mislis Vojine ?
  
    Војин Грубач Одушевљен сам чињеницом да када показујем слике гдје носим албанску заставу, без иједне државне, нико ми не смије писнути , нити ме осудити што носим заставу, како би рекли- туђе државе.
  
    Војин Грубач У овом маленом социолошком експерименту се као закључак намеће чињеница да је страх постао вид највећег јунаштва. Поздрав свима, и не замјерите!
  
    Milovan Vukov Jankovic Војин Грубач je najveci CRNOGORAC u Niksic
 
    Војин Грубач Marko J. Novakovic "Vojine...ovim nesumnjivo dokazujes da je najugrozeniju narod u Cg, crnogorski... Ovamo barjace sa 4s...najbrojniji, ovamo Albanci 4,6 % u Cg....malo bi i Bosnjaci....nijesu ni Hrvati bez apetita... A sto ce crni Crnogorci.." Поштовани Марко, то што сви у ЦГ барјаче ја не видим као проблем. Пустите их нека барјаче, и имате проблем мање. Укратко, осјећате се угроженим јер не волите друге заставе, па Вам то смета. А како Вас други народи у ЦГ не констатују, већ гледају само свој интерес, тада се осјећате да сте у другом плану, и то Вас вријеђа, иако је истина да нисте ни у другом плану, већ можда у десетом плану.
 
    Војин Грубач Што се мене тиче, ја барјаке не носим, и та ме дисциплина не интересује. А ко жели да их носи, нека их носи, мени то не смета! Што се тиче људи који тврде да би погинули за државу, мени је то смијешно! Наиме, мислим да су ти људи промашили професију, те да су требали да се запосле у Армији. Ево, нека се одмах пријаве у ЦГ армију, па ће их она послати на кризна жаришта да тамо погину,
  
    Strado Vladimira Turovic Vojine ako mislis na mene ja sam dosta godina nosio uniformu i mogao sam poginuti al za ovu sad drzavu samo za debele pare je branim
    
    Војин Грубач Бар десет хиљада долара мјесечно по војнику, који ће да гине за државу. Плус осигурање у случају погибије на двјеста хиљада долара које ће се дати породици.
  
    Milovan Vukov Jankovic Dijelio sam moje pare za DRZAVU, a ni zivot nebih stedio da nas napane VANJSKI NEPRIJATELJ, ali bih dobro razmislio ako se ponovo podijelimo na CETNIKE I PARTIZANE, to bih gledao na TELEVIZIJI I NAVIJAO SA TRIBINA
   
    Marko J. Novakovic Vojine, gotovo pa savrseno spinovanje sa tvoje strane, rekoh gotovo...jer zaboga, sa zatavama i barjacima si TI poceo...i sa tezom ovi ne smetaju. Evo zivog zida
    Meni ne smeta nicija zastava, naprotiv...ali ce mi smetati svako ko u Crnoj Gori vice ovo je Srbija, Albanija, Hrvatska...e tu je kvaka.
  
    Milovan Vukov Jankovic Ajede da se VOLIMO, i izbavimo sve koji se ne busaju u COJSTVO I POSTENJE, nego u NACIJU...
    DANAS JE PREOBRAZENJE, TREBA SE PRE OBRAZIT A NE OBEZOBRAZIT, KAO NASE DUHOVNE VODJE KOJE MILICIJA RAZDVAJA DA OCI NE POVADE BRACA
   
    Војин Грубач Marko J. Novakovic Vojine,
    Meni ne smeta nicija zastava, naprotiv...ali ce mi smetati svako ko u Crnoj Gori vice ovo je Srbija, Albanija, Hrvatska...e tu je kvaka. Марко, ја не видим нити један једни разлог да би Вам сметало то што неко виче "ovo je Srbija, Albanija, Hrvatska". Имам осјећај да Ви обраћате пажњу на вику, и споредне ствари- а не на суштину. А суштина је да ЦГ није независна држава, већ простор који има заставу на Ист Риверу, а уједно представља крпу за чишћење ципела Јенкијима.

    Војин Грубач Мислим да Јенкијима не смета то што неко у Црној Гори виче- "Ово је Црна Гора", иако је тачно да се Црна Гора не пита са собом, те да њоме управљају Јенкији. Укратко, Црна Гора је Јенкија, а не Црногораца, Срба, Бошњака, Албанаца, Хрвата, који су само робови и слуге ујка Сема!
   
    Војин Грубач Marko J. Novakovic Vojine, gotovo pa savrseno spinovanje sa tvoje strane, rekoh gotovo...jer zaboga, sa zatavama i barjacima si TI poceo...i sa tezom ovi ne smetaju. Evo zivog zida... Ха, ха, ха, није ваљда да требам демантовати да сам на слици! Или да потврдим очигледност зезања!

   
    Marko J. Novakovic G.dine Grubac, opet gotovo savrsen pokusaj spinovanja i mjenjanja teza... Ali ok, vec sam to vidio mnogo puta. Ubacujete u igru, koliko je Cg nezavisna...ja vam kazem, gotovo nimalo...ili gotovo kao i sve zemlje u regionu ili ogromna vecina u svijetu. E to je visoka politika...ajmo sada na ovu prizemnu, ovo je drzava Cg...Nije ni Srbija, ni Hrvatska ni Albanija... I ako bi mnogi voljeli da je drugacije. To Vam dodje isto kao objasnjenje da Cg ne vole zbog DPS-a i Mila, providno zar ne ? I izvinjavam se sto Vam nijedam persirao.
   
    Војин Грубач Marko J. Novakovic "..vec sam to vidio mnogo puta. Ubacujete u igru, koliko je Cg nezavisna...ja vam kazem, gotovo nimalo...ili gotovo kao i sve zemlje u regionu ili ogromna vecina u svijetu. E to je visoka politika...ajmo sada na ovu prizemnu, ovo je drzava Cg...Nije ni Srbija, ni Hrvatska ni Albanija... I ako bi mnogi voljeli da je drugacije." Марко, да сте ви Црногорци донијели независност Црној Гори, ја бих разумио Ваш став. Нисте ви донијели незавиност ЦГ, тим прије што је преко 40 одсто Црногораца било за заједничку државу.
  
    Војин Грубач Независност Црној Гори су донијели Албанци, Бошњаци, Хрвати, Муслимани, али и преко 20 одсто Срба који су били за опцију независне државе. Не вјерујем да су ти грађани жељели да идеологијом Црне Горе управљају људи који сумњају на све те нероде, и још пријете ако неки припадних тих народа развије заставу коју му воља.
   
    Marko J. Novakovic G.dine Vojine, nikada nije ni postojao uslov 55 % zar ne, ili je to po Vama demokratija. Sto se tice nezavisnosti, ona nije donesena nego obnovljena. Vidite, perfidno mijenjate teme i ubacujete nove. Nego, vec vidjeno. Zalosno je mnogo vise da je znacajan dio naroda bio protiv svoje drzave...slicno "ljudima" koji su 1918 godine glasali da im se ukine ime i drzava...zamislite...i to stara evropska drzava. Kako rece jedan nesretnik tada " od danas nijesmo vise Crnogorci no Srbu"
 
    Војин Грубач Марко, ви не можете с таквим националним набојем направити једину одрживу Црну Гору, а то је да она буде грађанска држава. Ви сте таквим набојем чак и Албанце и Бошњаке распалили, а они су гласали за Вашу опцију, независности државе. Немате такта нити баланса. Да сам злонамјеран, ја них се радовао таквим крупним грешкама, али се томе не радујем.
  
    Marko J. Novakovic I naravno, za mene je bogastvo da su Crnogorci zajedno sa manjinama zeljeli obnovu samostalnosti...odje podrazumijevam ljude koji Cg dozivljavaju kao svoju drzavu i domovinu. Da li je sada po mjeri vecine, nije...i trebamo se boriti da se mijenja.
   
    Војин Грубач Marko J. Novakovic G.dine Vojine, nikada nije ni postojao uslov 55 % zar ne, ili je to po Vama demokratija. Ставите у Устав тих 55 одсто, уколико поново буде референдум, и ја ћу Вам потврдити да је то демократски.
 
    Војин Грубач Ви сте, Марко, у Устав ставили не 55 одсто, већ три петине уписаних бирача, а то је и преко 70 одсто. И то је демократија?

    Marko J. Novakovic Nijeste u pravu g.dine Grubac...naboj o kome Vi pricate je samo orudje u rukama rezima...koje sjajno koristi i koje sjajno hrani srpskim nacionalizmom...
    Ovo oko Cg nacionalizma...on je u promilima zastupljen kod Crnogoraca. Nemojte zaboraviti cinjenicu da ogroman broj srpskih nacionalista negira postojanjecrnogorske naci je i crnogorske drzave.
  
    Војин Грубач Господине Марко, моја процјена је да формирање етничких општина попут Петњице, Гусиња, Плава, а биће и Тузи, представља покушај мањина да се заштите од црногорског национализма.
  
    Војин Грубач Што се тиче српског национализма, мислим да је он параван Вама да скријете страх од национализма мањина, који није благонаклон према црногорским националистима.
   
    Marko J. Novakovic G.dine Grubac ooooo...Vi bi ste kada Vam odgovara i gdje vam odgovara....da ste se tada pobunili zbog 55 % uvazio bih Vam argumentaciju...ovako, mrka kapa. A zlu ne trebalo,.za tako krupne promjene i treba 2/3 da se ne pojave opet" demokrate" kao 1918 god.
  
    Војин Грубач Марко, те двије трећине никога не штите, то је илузија, не штити ни 100 одсто ако се води погрешна политика. А Ви водите погрешну политику. Ви правите исте грешке као и српски националисти у Црној Гори раније, чак и веће и горе, те сам сигуран да Вам се стање у Црној Гори никада више неће свидјети. Ви имате протесте свих етничких група, а Србе тетирате негативно. То није добра политика, те се мора мијењати.
  
    Marko J. Novakovic "OD DANAS VISE NIJESMO CRNOGIRCI NO SRBI"
  
    Војин Грубач Да, то је била нека парола прошлих времена, али се не живи на паролама. Хахахахаха
 
    Marko J. Novakovic Tretiram sve ekstremne nacionaliste isto...da li se vodi losa politika, vodi...i zivot u Cg nije dobar za nikoga osim za mali procenat ljudi. No hajdemo malo o uzasno losoj srpskoj politici, sto mislite o tome ?
   
    Marko J. Novakovic Ta parola je dominantna u srpskoj uzasno losoj politici tada i sada....
  
    Војин Грубач Марко, рецимо, "да се не понови 1918", је постала испразна парола. На примјер, на дан референдума се десила опет 1918.г., јер су Вам Јенкији узели државу. Приликоm прославе референдума, добили сте чапру, а Јенкији су појели месо. Могли сте протестовати против Београда, не смијете протестовати против Вашингтона. Ако будете протестовали, или жељели да се одвојите од САД, проћи ћете као Фергусон, или ће Вас одвести на Гуантанамо. :)
    
    Marko J. Novakovic Opet Vi o tome ??? Pa tu smo se slozili...zasto to vracate u pricu. A sto mislite, koliko Srbija zavisi od njih ? Koliko Vucic samostalno donosi odluke ? A velika drzava, devet miliona ljudi...
    
    Војин Грубач Марко, какве везе има Вучић и Србија с Вашом констатацијом да је Црна Гора обновила државност, када сви знају да те државности нема, јер је Господар Црне Горе Сју Кеј Браун, или неко ко дође послије ње.
  
    Војин Грубач Уједно, Марко, ви не третирате правилно мисао, када неко у ЦГ каже, рецимо, Ово је Турска. То не значи да тај човјек тврди да је ЦГ Турска, већ каже да воли Турску. А на то има право!

    Marko J. Novakovic G.dine Grubac ??? Kakve veze ima ??? Pa pokazujem Vam na primjeru mnogo vece i mnogoljudnije zemlje da se slazem sa Vama
  
    Војин Грубач Марко, хтјели сте рећи да Црна Гора исправно изгубила независност послије референдума, јер је и Србија држава која нема независност?. Ето, слажем се! Хахаххахахах
  
    Marko J. Novakovic Уједно, Марко, ви не третирате правилно када неко у ЦГ каже, рецимо, Ово је Турска. То не значи да тај човјек тврди да је ЦГ Турска, већкаже да воли Турску. А на то има право!
    G.dine Grubac, ovo Vam nije trebalo, ovo je cinizam i malicioznost...cisto podmetanje. Jednostavno kad nemate argumente, podmetnete...izvinite, ne zelim dalju polemiku. Svako dobro !
 
    Војин Грубач Ја мислим, Марко, да дан референдума треба да се прославља као дан када је Црна Гора предaла своју државу и имовину Јенкијима, и постала слободна јер нема ништа!
    
    Војин Грубач Што би рекао Душан Васиљев, српски песник, ...Кад ништа немаш све је твоје, сви путеви, друмови и пруге што срећи воде, и сетне дуге, и звуци и боје..

    No comments: