Thursday, August 21, 2014

Црна Гора је Јенкија!


Црна Гора је Јенкија, а не Црногораца, Срба, Бошњака, Албанаца, Хрвата,…, грађана који у њој живе, јер су они сада само робови и слуге ујка Сема!

Нада и чизма

Сјетимо се само с колико су наде сердари са гумна државотворства очекивали референдум, и независност Црне Горе уз поклич “да се више никада не понови 1918.” Невјероватно, али се управо 1918. поновила на дан референдума, када је Црна Гора постала крпа за чишћење америчких ципела. Да је Црна Гора окупирана од САД то сви знају, али је чудно да се на тај факт не оштре ти “љути сердари” који и сада кличу “да би дали живот за Црну Гору.”
Не знам шта је у питању, али ми се чини да је сердаре страх од дизања свог “јуначког гласа”- да не прођу као грађани америчког града Фергусона, којима је Вашингтон послао армију- јер су побунили против упуцавања црнаца у њиховом, и ујка Семовом, граду. Можда несуђене “нове комите” тресе грозница од тога да их америчке службе “демократски” не киднапују и довезу на Гуантанамо, као терористе. Зато је и карикатурно и гротескно то што сердари, згажени америчком чизмом,  вире испод ђона и јуначки тврде да ће “за Црну Гору живот дати”! Изгледа да је страх постао вид јунаштва код сердара, који живе у паралелним свјетовима, темељно
хипнотисани нечесовим силама.

Како дати живот за Црну Гору

Да се разумијемо, за државу живот даје армија, а не полуинтелигентни кукуријеци који се бусају у прса. Да би армија одбранила државу, са што мање положених живота, власт треба да је обезбиједи бројчано, квалитетном обуком и техником. Армија Црне Горе не испуњава нити један пункт који је наведен.  Сердари ћуте, и не желе да Црна Гора има нормалну армију. Зашто ћуте?  Одговор је јасан, јер су господари Црне Горе Јенкији направили армију Црне Горе по својој вољи, као што су на исти начин реформисали армију Украјине. Тако лакше могу направити регионални конфликт, који ће се водити буздованима и сјекирама, а из којег ће профит извлачити- лешинари Вол Стрита.

Патриоте послати на кризна жаришта

Из свега овога произилазе два закључка. Први је- да сердари подржавају политику САД у Црној Гори, те да немају ништа против тога што су је Јенкији окупирали. Други је- да сердари и даље желе “дати живот за Црну Гору”.
Сјајно, те се двије  ствари могу објединити.
Наиме, треба направити почасни списак свих сердара који би дали живот за државу и мобилисати их, обучити са америчким инструкторима и послати на кризна жаришта. Тамо могу постати јунаци или погинути у “свијетлој мисији”, при чему их нико због тога неће славити, нити оплакивати. Таквих авантуриста има свуда по свијету, на свим кризним мјестима, и сердари би се лијепо уклопили у тај амбијент.
Наравно, не би било лијепо да се деси трећа варијанта, да заврше на међународном суду због тога што нису поштовали правила ратовања, иако и ту има излаз јер… Вашингтон злочине својих војника, банкара, фармацеута, лако брани и укрива!  Сви су они у функцији бизиса Вол Стрита!

No comments: