Sunday, June 30, 2013

Митрополит и АПА – педофили и хомосексуалци су исто!?



Изјава митрополита црногорско-приморског Амфилохија, коју је дао за “Телевизију Атлас”, да су “педофили и хомосексуалци једнако грешни” изазвала је бурне реакције у региону. Чак је и Радончићев “Дневни аваз” у наднаслову текста написао:”Скандалозна изјава митрополита црногорско-приморског шокирала јавност.” Збиља, да ли је “шок” последица неинформисаности?
Наравно, као и у другим случајевима, у потпуној контроли медијског простора, и овој причи су недостајале многе битне и незаобилазне информације. Зато је неопходно да се ствари погледају и са друге странe, да би све постало много јасније. У том смислу је незаобилазно мишљење др Џудит Рисман- консултанта, научног савjетника и бившег предсjедника “Института за медије и образовање”, као и аутора великог броја књига и научних радова у којима је истраживала питање функционисања сексуално-индустријског комплекса.

АПА je уклонила хомосексуализам, педофилију и садизам са листе „поремећаја”?


У интервјуу објављенoм у магазину “Печат”, др Џудит Рисман је предочила јавности следеће битне моменте: “Америчка психијатријска асоцијација (АПА) је 1973. уклонила хомосексуалност са своје листе „поремећаја” на основу гласања својих чланова. Већина истраживача хомосексуалног покрета закључила је да је тај потез АПА-е поставио темеље за легитимизацију хомосексуализма.
И, пазите: 22 године након тога, 1995, АПА је уклонила педофилију и садизам из своје класификације „поремећаја”. Као и када је у питању хомосексуална пропаганда и психолошке акције умекшавања (десензитизације према хомосексуализму), којима су биле потребне године дјеловања да би нас довеле ту гдје смо данас, педофилски лоби истим корацима „нормализује” сексуални однос типа „одрасли – дијете”.”
Др Џудит Рисман затим наставља: “Злостављачи деце добијају „статус консултаната“ у УН и организују серије конференција, на којима се доносе конвенције, по којима се у „права детета“ убраја и „право на секс“. Хомосексуални бракови су, и то би требало веома озбиљно схватити, само фасада којом се маскира њихов основни циљ – право на усвајање деце, што је веома опасно и ставља децу у једну ужасну ситуацију, чије се лоше последице не могу проценити.”

 

Хомосексуални и педофилски лоби имају упориште у АПА


У контексту ових информација, збиља би било интересантно видјети реакцију истих оних који су нападали митрополита Амфилохија због изједначавања хомосексуализма и педофилије. Јасно је- да је управо Америчка психијатријска асоцијација (АПА) била та кључна организација које је скинула хомосексуализам, а потом и предофилију и садизам са листе “болести”, те их изједначила- а потом уз подршку уцјењених политичара почела мијењати однос јавности према тим појавама. Дакле, и митрополит Амфилохије и АПА сматрају да су хомосексуализам и педофилија исто, с тим што митрополит те појаве сматра гријехом, а АПА- правом на слободу сексуалне орјентације.
Предраг Аздејковић, геј- активиста и уредник геј- магазина “Оптимист”, је поводом изјаве митрополита Амфилохија рекао следеће: “Та Амфилохијева изјава је кажњива Законом о дискриминацији, јер није изречена приликом богослужења. Можемо због тога да га тужимо. Мора се направити разлика између педофилије и хомосексуализма. Педофилија је завођење деце, практично њихово силовање. То није исто што и хомосексуалност.”
Дакако, и ја сматрам да је педофилија појава која представља силовање дјеце, и која је различита од слободне воље сексуалног опредјељења одраслих особа, али је господин Аздејковић промашио адресу. Ударио је по слиједу догађаја, а не по извору приче.

Ко ће ЛГБТ оптужити за хомофобију?


Управо зато, неопходно је да господин Аздејковић сада те своје ставове објасни Америчкој психијатријској асоцијацији, која је својим ставовима прогурала легализацију геј- пројеката у свијету, чији је дио и господин Аздејковић. Не би било чудно да се деси апсурдна и комична ситуација- да управо политичари који су дио сексуално индустријског комплекса који промовише и популарише нетрадиционалне облике секса-  геј активисту Аздејковића прогласе хомофобом, који не поштује права педофила.
Да на крају констатујемо, изједначавање хомосексуалаца и педофила од стране митрополита Амфилохија има упориште у одлукама Америчке психијатријске асоцијације, тако да су примједбе на његов рачун депласиране. Проблем је, изгледа,  у томе што присталице Прајда из редова ЛГБТ уопште и не знају (да ли?) да им политички ментори и педофилију сврставају у облик- легитимних сексуалних слобода. Зато не би било чудно да једног дана присталицама ЛГБТ популације исти они који их гурају на “Параде поноса” почну “завртати руке” да у своје редове приме и присталице педофилије и садизма. Наравно, када ће се и то десити зависи од планова политичких кланова који имају своје разлоге за таква политичка дејства.
Елем, када кажем политичка дејства, тада мислим на манипулацију са ЛГБТ популацијом. Та популација, која је реална, прилично затворена у своје кругове, и самим тим релативно јака- мора  слушати своје менторе јер у њима види заштитнике, који то вјероватно и нису. Зато ова прича носи даљу потребу за разјашњавањем дилема, јер се ради о глобалном процесу дјеловања силе која мијења свијет у складу са интересима. Својим економским и геостратешким интересима!

No comments: