Sunday, June 23, 2013

НВО "Пета колона" подржала ДАНУ, и тражи укидање Тринаестојулске награде

недеља, 23 јун 2013 11:14 ИН4С 

Утемељивач и предсједник НВО Пета колона, господин др Новак Килибардаџић, је ексклузивно за ИН4С најавио оснивачки фонд награде “Дванаести јул-Петровдански сабор”, која је симетрични одговор онима који су утемељили Тринаестојулску награду. 
НВО "Пета колона" из Подгорице је, на данашњој Прес конференцији на гувну, подржала академике Дукљанске академије наука и умјетности у науму враћања Тринаестојулске награде њеним оснивачима. НВО ПК је истовремено изразила чуђење да је ту награду уопште прихватио да прими двадесет један дукљански академик, ако се зна да су Тринаестојулски устанак заједно водили партизански и четнички челници: Блажо Ђукановић са сином Илијом Ђукановићем, Арсо Јовановић, Милован Ђилас, Бајо Станишић, Блажо Јовановић, Павле Ђуришић, Велимир Терзић, Ђорђије Лашић, Митар Бакић, ...
Господин др Новак Килибардаџић, предсједник НВО Пета колона, је препоручио дукљанским академицима ДАНУ да новчани дио Тринаестојулске награде приложе оснивачком фонду награде “Дванаести јул-Петровдански сабор”.
“Тај новац ће се транспарентно уложити у куповину екслузивних медаља, пехара, статуа, као и збирки дјела Секуле Дрљевића, под називом “Да је вјечна Црна Гора”, која је штампана уочи скупа “Др Секула Дрљевић- личност дјело и вријеме”, одржаног у Могрену 21. и 22. јануара 2011. године у организацији ДАНУ” – истакао је др Килибардаџић.

No comments: