Saturday, February 16, 2008

CRNOGORSKO DRZAVLJANSTVO: "Naljepsi zatvor na svijetu"

"Crna Gora je najljepsi zatvor na svijetu"- predstavlja dalekovidu misao ideologa i namjesnika, reorganizatora vrha DPS-a u "kljucnim momentima" politicko-novcane tranzicije, grbaljskog Srbina koji je narucio da mu se u gromkom naslovu "prelomnog" intervjua stavi sledeca misao:"Osjecam se Crnogorcem"- misao koja spasava novac, oznacava "nedodirljive i one iznad zakona", napominjuci tom uzrecicom nedalekovidim da je ideologija, prije svega, u sluzbi licne perspektive.
U tom Marovicevom "najljepsem zatvoru" su se nasli gradjani Crne Gore sa novim Zakonom o drzavljanstvu, u kojem je sadrzana sledeca "tvrda" recenica:
"Punoljetni crnogorski državljanin, koji ima i državljanstvo druge države, po sili zakona gubi crnogorsko, ako je dobrovoljno stekao državljanstvo druge države, osim u slučajevima predviđenim zakonom."
Njime je ujedno propisano da svaki gradjanin Crne Gore, koji je 3. juna 2006, na dan proglasenja nezavisnosti, pored crnogorskog, imao i drzavljanstvo neke druge drzave, ima pravo da ga zadrzi.
S obzirom na to da su skoro svi Hrvati, veliki dio Albanaca i dio Bosnjaka imali do proglasenja nezavisnoti dvojno drzavljanstvo- to oznacava da im je vlast dala poklon za lojalnost.
To sto je dato manjinskim narodima, nije omoguceno drugima- vecinskim narodima. Vlast tvrdi da to nije diskriminacija- a sta je onda u pitanju?


Crna Gora kao crna rupa
Kao prvo, jasno je da se crnogorska vlast odlucila da zauvijek izbrise iz spiska svojih drzavljana 263 000 Srba i Crnogoraca koji zive u Srbiji, a koji su uglavnom rodjeni u Crnoj Gori, ili su druga generacija iseljenika. Sa crnogorskim iseljenicima koji zive u drugim drzavama sirom planete ta cifra prelazi 300 000 ljudi.
Po misljenju trenutnog rezima- ti ljudi ocigledno ne trebaju Crnoj Gori, jer ih smatraju nelojalnima. Tacnije receno- procentulano je medju njima malo lojalnih, tako da ce i ta lojalna manjina otici, zajedno sa nelojalnima- u isti kos. Dijaspora Crne Gore je livada prepunjena korovom- koju treba temeljno pokositi- stav je DPSDP vlasti.
Ovakvim zakonom, crnogorska vlast je pokusala onemoguciti par stotina hiljada Srba i Crnogoraca koji govore srpskim jezikom, a gradjani su Crne Gore, da uzmu drzavljanstvo Srbije. I obrnuto, da 263 000 Srba i Crnogoraca iz Crne Gore, koji zive u Srbiji- ne dobiju crnogorsko drzavljanstvo. Vlast u Crnoj Gori je, dakle, usvojila Zakon o drzavljanstvu protiv volje skoro pola miliona priznatih i nepriznatih drzavljana Crne Gore. Takvog razmaha diskriminacije svojih gradjana i drzavljana tesko se moze sresti bilo gdje u svijetu. Milo Djukanovic, Ranko Krivokapic i Svetozar Marovic su diskriminatori svjetskih razmjera. Da ih posaljemo u Juznoafricku republiku da budu bijele vodje, i vrate aparthejd na velika vrata?

Montenegro za izbjegavanje
Kljucni razlog zbog kojeg vlast opravdava ovakve nepristojne zakone je- strah da ce vecina gradjana Crne Gore imati duple pasose, i samim tim- destabilizovati Crnu Goru. Ako vecina gradjana Crne Gore bude imala dvojno drzavljanstvo to znaci- da je nivo ljubavi prema Crnoj Gori katastrofalno nizak. Hitlerova Njemacka je do pocetka otvaranja koncentracionih logora bila humanija prema Jevrejima od danasnje DPSDP vlasti prema nelojalnim vecinskim narodima. Firerova Njemacka je otvoreno mrzjela Jevreje, ali ih nije tjerala da prema Njemackoj iskazuju otvorenu ljubav. Firerova Crna Gora otvoreno mrzi Srbe i Crnogorce koji govore srpskim jezikom, a ujedno bi zeljela od njh da cuje izraze otvorene ljubavi prema takvoj Crnoj Gori.
Samo je dovoljno da se konstatuje da je ova vlast etnicki ocistila drzavnu administraciju od Srba i Crnogoraca koji govore srpski, a potom i ukinula srpski sluzbeni jezik, kojim govori dvije trecine gradjana Crne Gore- da se zakljuci da je za crnogorske gradjane, koji govore srpskim jezikom, dobijanje pasosa Srbije pitanje nacionalnog samopostovanja i uvazavanja.
I to ce da se desi mimo novog Zakona o drzavljanstvu jer, dobijanje srpskog drzavljanstva je na nivou drzavne tajne Republike Srbije.
Represivna crnogorska vlast ne shvata da svaka represija ima i svoj logicni kraj, u vidu kraha. Milo Djukanovic je, poslije vodjenja ratova u okruzenju, odlucio da ratove produzi na teritoriji Crne Gore. Etnicka ciscenja u ratu su zamijenila etnicka ciscenja u miru. Cudno je da sedamnaestogodisnja crnogorska vlast nista nije naucila. Nekada su crnogorski Hrvati, podvrgnuti medijskim represijama i zlovoljnim okruzenjem listom trazili, i dobijali- hrvatsko drzavljanstvo. Danas, Srbi i Crnogorci koji govore srpskim jezikom, podvrgnuti medijskom i zakonskom nasilju razgoropadjenih diskriminatora traze, i dobice- srpsko drzavljanstvo.
Zakljucak je jasan, danasnja crnogorska vlast otvoreno mrzi Crnu Goru i sve radi da je dovede do granice besmisla postojanja. Crna Gora je narod, a ne administracija koja sama sebe bira na parlamentarnim izborima. Crna Gora nije trenutna vlast, vec kanjon medju narodima koji je ta nehumana vlast prokopala nasred Crne Gore, sto ce tek da se osjeti u nama bliskoj buducnosti.

3 comments:

Anonymous said...

Još samo da nam propišu elektoršokove kao terapiju koja će nam stanje svijesti dovesti do stadijuma u kojem ćemo hodati poput Frankeštajna i ponavljati: "Ja sam Dukljanin, ja nisam Srbin, ja govorim crnogorski".

Vladimir Bozovic said...

Ovo je fantastican naslov, izvanredan lajt motiv! Sjajan tekst! Cestitke Vojine!

Stefan said...

Ne znam koliko je ovo realno ali je svakako dobra vijest da se makar prica o tome:
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=87322