Wednesday, February 27, 2013

Прва Црногорка и потоњи Црногорац

среда, 27 фебруар 2013 11:11 Војин Грубач 

Господа Лекић и Вујановић су предали своје кандидатуре за наступајуће изборе! Почели су путем писма да гласају за предсједничког кандидата власти црногорски космонаути, борци у Авганистану, морепловци, покојници, прорежимска дијаспора, посебни грађани са много личних карата, а суверенистички лелекачи на гумну Праведне Црне Горе оплакују спороходне потписе свога вође Рада Калимера!

Праведници не дају подршку своме вођи

Очигледно је да партијско друштво Рада Бојовића није активно, или се крије од одговорности на непознатом мјесту?! Зато ником није јасно, због чега Михаило Радојичић Шок не агитује запаљивим колумнама поводом нелијепе позиције Рада. Зашто академик ДАНУ Вукић Пулевић и академик Бошњачке академије наука и умјетности господин Шербо Растодер не анимирају дукљанске и бошњачке академике у вези очигледног проблема са потписима. Како се може десити да потпредсједник црногорског СУБНОР- а Зувдија Хоџић (партизански првоборац, рођен 1944.г.) не дигне са ветеранима давнашњег рата барјак пролетаријата у корист потписа за господина Рада?
Елем, ако Стево Ђакон није до сада обзнанио “Приопћење на гумну о потријеби потписа за погуривање избирања прешједника Рада Праведног Великог”, тада сигурно своје вјернике атеизма неће позвати на устанак "погуривања кандидатуре" ни другостепена личост НВО ЦПЦ, господин Мираш Дедеић.

Прање и центрифуга скупљају потписе Бојовића

Рада Бојовића су на цједилу оставили и остали високи функционери те партије, као што су Бранко Луковац, Марко Шпадијер, бивши предсједник Грађанске партије Крсто Павићевић, бивша портпаролка ЛСЦГ Нада Букилић, режисер Бранко Балетић, кљижевник Сретен Асановић, Мила Касалица, Илија Вујошевић... Дакако, да се на гумну предсједничке кандидатуре дијеле државне награде предвиђене традиционално само за генетски исправне Црногорце, јагњеће печење и титуле академика, димљени шаран и црмничко вино, ова екипа би са ентузијазмом својих државотворних достигнућа елегантно дотрчала у прве редове инаугурација.
  Све ове недаће око скупљања потписа за Рада показују да сва ова побројана, самоубјеђена, “велика имена и презимена” Праведника представају збор политичких аналфабета. Зато се и десила комедија да су хором оптужили власт да се број скупљених потписа њиховог пулена свакодневно смањује. Вијест да се потписи за Рада Праведног скупљају послије претпрања, прања и центрифуге Изборне комисије довела је до луцидних коментара на Интернету. Да предочим неке реакције: “Како је кренуо, Бојовић ће ући у минус”... “Нека проба за предсједника кућног савјета”... “Креће се човјек у обрнутом смјеру...”

Катунски Оскар и предшједник са гумна

Ево је и Светлана Цеца Ражнатовић добила катунски Оскар као најутицајнија Црногорка, а несрећни Раде Бојовић и даље чекa недолазеће потписе да би конкурисао за мјесто предшједника. Није још схватио да су му државотворне партијске скутоноше подбациле у агитацији. Елем, ако би ЦКМ дијелио награду за неутицајност, антипопуларност, идејну анахроност и политички вратолом, то би колектив Позитивна Црна Гора добио прву награду без конкуренције. Јер, у вртлогу друштвене ралности на крају испаде да је Цеца прва Црногорка, а Раде последњи Црногорац.
А све је могло да буде другачије да нису ударили лицем о блато. На примјер, како су свога црквеног поглавара Стева Ђакона и штитоносца му Мираша Дедеића изабрали на гумну за “првосвећенике”, тако су могли и Рада Бојовића на гумну прогласити за предшједника Црне Горе. И одмах затражити да им се предсједничка резиденција на Цетињу врне у власништво, да би у њој могао столовати Раде Први Калимеро, игром злехуде судбине доказани губитник, и потоњи Црногорац.

No comments: