Monday, November 5, 2012

Полемика: Дискриминација Срба, Бошњака, Албанаца у Црној Гори



Полемика на тексту... Draško ĐURANOVIĆ: Simboli lažnog morala
 http://www.portalanalitika.me/drustvo/tema/79279-simboli-lanog-morala.html

|05.11.2012. 11:25:13 Војин Грубач
    Позиција министарке Влаховић је примјер како политичари себи дају за право да се мијешају у рад установа које су аутономне. Још је смјешније што министарка Влаховић сматра да ЦАНУ треба постати аутномна тек када она изврши хируршки захват и у ЦАНУ убаци НВО ДАНУ. Е, тада ће ЦАНУ бити аутономна?!
    Можда би ЦАНУ требала датум рођења министарке Влаховић узети као датум свог оснивања.

    |05.11.2012. 14:58:36 Gaga
    Ako su autonomne neka same obezbjede sebi novac! Možda ti plaćaš nečiju autonomiju u svom privatnom životu ali meni ne pada na pamet da mi neko uzima novac da bi ga davao nekome ko me pljuje. To je kao da tebi plaćam za obe bedastoće koje pišeš!

    |05.11.2012. 21:54:24 Војин Грубач
    Елем, господине Гага, новац буџета Црне Горе је свих народа, па и Срба, Бошњака, Муслимана, Албанаца, Хрвата, која је нека сила, антиуставна и противзаконска, избацила из органа државе управе, те се не спроводи у дјело принцип пропорционалне заступљености народа у њој.
    Испада да је Ваш новац само Ваш, а новац осталих опет Ваш. Елем ако добијате новац да неког пљујете, нека и други добију новац да вам исто одговоре. Мада, најбоља је варијанта да нико никога не вријеђа, него да се води цивилизован дијалог. Ако нисте за то, онда је проблем у Вама.
       
    |05.11.2012. 22:23:59 Gaga
    Ma 'ajte molim vas!? A u drugim zemljama nije novac svih građana nego samo većine? Nađite mi jednu zemlju u kojoj predśednik najveće naučne institucije nije patriota i koji ne voli svoju zemlju više od drugih? Pokušavate da nas sve pravite budalama jednako kao i g. Đurović i mislite tim prostaklukom, primitivizmom da zatomite suštinu. A tu suštinu znate dobro i vi i ja. Samo je problem što ste vi istomišljenik g. Đurovića pa ne postoji to što ta osoba ne može uraditi a da vama ne bude simpatično. O bilo kakvoj svinjariji da se radi. Mislite li mržnjom prema Crnogorcima da ostvarite svoj životni prostor u CG. Pazite da se ne prigrate!!! Vas ima oko 27% pa ne znam odakle vam ideja da 27% može da maltretira 73% građana. Glasači Pozitivne ne spadaju među vas, da se ne biste zabunili!

    |05.11.2012. 11:26:43 Војин Грубач
    Колико сам примјетио постоји теза да они који су били за заједничку државу са Србијом требају бити дисквалификовани. Не могу имати функције у држави, ако имају требају бити прогањани и слично.
    Одличнан предлог демократије у локалном паковању, али чему вика када спортисти који су били за заједничку државу не желе да наступају за репрезентацију Црне Горе, у држави у којој не могу потом бити функционери јер су неподобни.
    Дакле, подоbни су као спортисти, а нису подобни као функционери. Видите ли ту шта нелогично,

    |05.11.2012. 12:52:53 Hm  - O Vojinu Grubacu
    Evo ko podrzava sve sto steti Crnoj Gori i jos se pita kako mogu biti oni koji su bili za zajednicku drzavu diskvalifikovani. Pa zbog petokolonaskog djelovanja tvojih simpatizera malo je da su diskvalifikovani, treba da budu kaznjeni (Na zalost ne mogu biti protjerani). Ovakva CANU koja je po volji ovog Grubaca ne treba da postoji. Neka on osnuje svoju crbsku akademiju,makar ce se znati ko su. Ne smije se dati ime CRNOGORSKO nicemu sto stvarno nije crnogorsko, a ova Akademija i njeni akademici koji jednoglasno biraju ovog Djurovica za predsjednika, siguran sam u dusi su crbi. Crnoj Gori je sramota da trpi i placa one koji su u zadnjih nekoliko godina radili jedino na nedovrsenom "naucnom" radu "Crna Gora u eri kompetetivnosti". Pa, eto, da nam nije takvog "naucnog" kompetetrt rada propali bi smo.

    |05.11.2012. 12:53:58 Beledjija
    Kave ti gluposti lupas sve ti prosto. Nadji drzavu na svijet koja finansira nekoga koji tu drzavu ne priznaje, pa onda razmisli pa kad nesto shvatis onda nesto i napisi
   
    |05.11.2012. 13:44:08 Војин Грубач  - Hm
    Hm: Pa zbog djelovanja tvojih simpatizera malo je da su diskvalifikovani, treba da budu kaznjeni (Na zalost ne mogu biti protjerani).
    Колики сте "патриота" виде се по томе што не смијете, као ја, објавити коментар под именом и презименом. Иначе, није тачно да нема протјеривања, јер у админстрацији Црне Горе фали 3 000 Срба, и тај ко је то урадио треба да одговара за противуставну дјелатност. Е сад, ако су Срби петоколонаши, као испаде да у тој истој црногорској администрацији фали 1 800 Бошњака, Албанаца, Муслимана и Хрвата, испаде да су и они петоколонаши?
    Лијечите се од фобије господине Хм, да вас срчика не окине. Своју филозофију можете окачити мачку о реп!

    |05.11.2012. 19:35:45 Hm -"Vojinu Grubacu"  - Ne smijete kao ja...
    Zaista si hrabar jer si komentar potpisao punim imenom i prezimenom. Valjda bih morao da ti vjerujem. I ja bih mogao da izmislim umjesto Hm 1000 imena,ali ovako mi se svidja i ne mijenjam ime od komentara do komentara. Sad da te pitam: zar je neka djelatnost koja je kako kazes protivustavna(?) protjerivanje. Imas li ti neki konkretan slucaj protjerivanja kao ono sto ste vi radili u osvojenim krajevima u BiH sa muslimanskim zivljem? A takvi kakvi ste (anticrnogorski raspolozeni) nijeste ni za jednu javnu sluzbu jer bi ste svoju rdju iskalili na svakog Crnogorca koji bi od vas nesto potrazio. Jenostavno i otvoreno receno smatram da ste bolesno tkivo zivog crnogorskog organizma od cega se moramo lijeciti. Ne treba nam Crna Gora koja je vama crbima po volji.
       
    |05.11.2012. 19:34:43 Anonimus
    E, ovo je otvoreni fasizam. "Bolesno tkivo"! Pa da li ste vi ljudi normalni. I ti nekoga (vjerovatno Milosevica, Karadzica i ostale) smatras nacionalistima? Sta si ti?

    |05.11.2012. 22:39:36 Војин Грубач
    Hm -"Vojinu Grubacu" - Ne smijete kao ja- " Imas li ti neki konkretan slucaj protjerivanja kao ono sto ste vi radili u osvojenim krajevima u BiH sa muslimanskim zivljem?"
    Недопуштање Уставног принципа да народи морају бити пропорционалнио заступљени у државним органима, те подаци које дају Омбудсмани и странке, као нпр. БС, дају недвосмислени закључак да су разним радњама испод тепиха из државних органа протјерани грађани српске, бошњачке, албанске, хрватске и муслиманске националности. Први су "пета колона", а остали испадоше такође "пета колона", иако су већином гласали за независну ЦГ државу. Није им помогло што су гласали за независност, откачили су их они као што сте Ви, који причате бајке за наивне:))

    |05.11.2012. 16:54:54 Gaga
    Potpuno si u pravu! Treba vas postavljati i na čelo službe bezbjednosti da, kao ovaj Đurović, uništite sve u ovoj zemlji. To je poznato da u svim zemljama na visoke državne funkcije postavljaju one koji su protiv svoje zemlje. Onoliko crba je na ovom portalu napisalo da više voli Srbiju od CG. Poslije toga bi pisali kako ih nema u državnoj administraciji. CG je sa svim susjedima u odličnim odnosima. Jedino odakle dolaze glasovi o negiranju crnogorske nacije i odakle se svojata CG je Srbija. Zaista, i ja se čudim što u administraciji nema više Momira Đurovića, odnosno ovih što im je Srbija milija od CG. Pouzdano znam da u Srbiji idu po kumšiluku da se raspituju kad nekoga hoće da prime na mnoga mjesta u administraciji! I zamislite sve primaju one koji imaju isti odnos prema Srbiji kao što Đurović i Grubač imaju prema CG!
       
    |05.11.2012. 23:04:12 Војин Грубач
    Gaga...Potpuno si u pravu! Treba vas postavljati i na čelo službe bezbjednosti da, kao ovaj Đurović, uništite sve u ovoj zemlji.
    Констатација вам није на мјесту, јер...
    Поставите Бошњака, Албанца, Хрвата или Муслимана на чело службе безбједности, да Вам видимо ту демократску ширину.
    Наравно да нећете, јер су вам се анимозитети проширили.
    Укратко, три главна мјеста у држави су предсједник државе, Владе Скупштине. Једно мјесто припада Црногорцу, друго Србину, треће Бошњаку, то је нешто што гарантује Устав. Да ли сте за такав Устав, који се не може мијењати или не? Ако је Не, мијењајте Устав, тако да за њега прогласају сви народи ЦГ!

    |05.11.2012. 14:12:15 Војин Грубач
    Белеђијо,
    ја не знам државу у којој се, као у Црној Гори, дешава да Срби, Бошњаци, Албанци, Муслимани, Хрвати, представљају пету колну, те не могу по Уставу добити право на процентуалну заступљеност у државним органима Црне Горе.
    Знате, то је противуставно и шовинистички, а такви који то раде се зову...како?
    Подривање основа Устава, укидање права на равноправност се зове, како?
       
    |05.11.2012. 22:56:13 Beledjija
    ooooooo pa ti si jos i strucnjak i znas kakva su zaposlenja u Crnoj Gori pa branis i Srbe i Bosnjake i Albance.... je li to navika od vremena kad si Dubrovnik branio od Dubrovcana ili svjezija neka odbrana????
       
    |05.11.2012. 14:18:14 Ljubo  - Viola - Za ovoga Grubača Vojina
    Ti sportisti koji su i ako su.bili za zajednicku drzavj ,a danas sto je logicno igraju za svoju rodjenu drzavu daju svoj maksimum i bore se svim srcem kad igraju za nju za razliku od ovih slicnijeh Djurovicu koji se s tim ne mogu pomiriti i umrijece sa tom bolnom istinom po njih. Ni na onom svijetu nece mira imati dok opet ne budemo 27.izborna jedinica. Ali, No passaran, sto bi rekao Djurovic Momir...

    |05.11.2012. 22:04:02 Војин Грубач
    Ljubo - Viola - Za ovoga Grubača Vojina ...Ti sportisti koji su i ako su.bili za zajednicku drzavj ,a danas sto je logicno igraju za svoju rodjenu drzavu daju svoj maksimum i bore se svim srcem kad igraju za nju za razliku od ovih slicnijeh Djurovicu...

    Е, управо ти спортисти које уздижете када заврше своју кратку спортску каријеру доживјеће да их Ви исти нагрђујете, јер су били за заједничку државу. Ја то зовем лицемјерје и користољубље које нема чојске основе.
    Укратко, академик Ђуровић је специјалиста више класе, а амбасадор који га је провоцирао, покушао оклеветати и оцрнити ни Google претраживач не избацује, осим у вези ове афере.
       

No comments: