Sunday, April 5, 2015

Размјена мишљења послије проглашења Тачија почасним грађанином Улциња




Hasim Taci i Edi Rama dobili su nagradu Republike Titograd zato sto slave Prirodnu Albaniju (zastava koja se viorila sa Ramine kuce na ulasku u novu 2015. godinu, zahtjev Kosova i teritorijalna pretenzija da je CG usla 40km u teritoriju Kosova). Nagrada grada Ulcinja, sa cijom temperaturom mora pocinje meteo izvjestaj u ljetnjim mjesecima na albanskoj drzavnoj televiziji, nagrada je lazi i jos jedan obelisk srama poboden u znak obiljezavanja okupiranih teritorija koje su se zbog geopolitickih potreba imperije, u obavezi potciniti. Generacije koje dolaze imaju pratiti taj put, na kome ce nestati, onako kako se bude smanjivala potreba za svodjenjem Srbije i kompletnog Balkana na mjeru geopolitickog interesa Amerike.

Ovome valja dodati i sljedece. Piter Galbrajt Darku Tanaskoviću 1993. godine: "Ne samo vi i vaša deca, već će i deca vaše dece gadno ispaštati zbog toga što ste se suprotstavili našoj volji."

·  Војин Грубач Проблем српско- црногорских односа у Црној Гори је у непоштовању елеменатарних норми дијалога, недостатку полемика који се заснивају на избалансираности и жељи ка општим заједничким интересима. У таквим стањима, на крају су сви губитници. Не биће губитници, већ су то сада!
Наравно, додао бих и политичку неизбалансираност. Јер, Позитивна је довела на власт данашње руководство Улциња, албанске опозиционе партије, без икаквих услова, а предала власт у Никшићу јер је према остатку опозиције имала ултиматуме од праисторије. За то се добија историјска казна, која је већ пројектована на Западу, и која је дио онога што је споменуо Александар... Ovome valja dodati i sljedece. Piter Galbrajt Darku Tanaskoviću 1993. godine: "Ne samo vi i vaša deca, već će i deca vaše dece gadno ispaštati zbog toga što ste se suprotstavili našoj volji."

·  Војин Грубач Александар Алексић је ту, а ја ћу себи дозволити да цитирам оно што је рекао прије неких седам година, када смо водили полемику. Александар је рекао:"На нашу велику несрећу, још никако да схватимо да се налазимо на стравичној вјетрометини интереса. И да смо у том смислу на нивоу статистичке грешке. Наш буквалан опстанак зависи од нашег повезивања. Сарадња оних који се осјећају Србима у Црној Гори и оних који се осјећају Црногорцима у Црној Гори нема алтернативу. Цетиње могу спасити само Срби и Црногорци заједно. Тај град мора бити симбол спасавања и једних и других. Преговарачке позиције су нам очајне. И једнима и другима. Сваки други развој догађаја јесте сигурна пропаст."

·  Војин Грубач Елем, како није било сарадње и заједништва. тако су ствари почеле да излазе изван контроле. Александар, као и ја, смо остали своји, изван граница режије. А сурова стварност даје непобитну чињеницу да је Црна Гора, са свим својим самозваним патриотама, или благодарећи њиховој безумности, постала воз са невјероватним возним редом- који не води интерес о кључним потребама њених грађана, већ води рачуна о интересима САД, који немају везе с интересима грађана ЦГ. Напросто су ухваћени у клопку, а са њима и ЦГ. Тако је самозвани, једносмјерни, патриотизам постао кључ ка пропасти.

·  Војин Грубач Зато је моја процјена да ће САД, као власник ЦГ, економски разорити ЦГ до краја. Осим тога, мислим да ће руководству ЦГ и тзв. патриотама са Аналитике и слично, дати инекције од којих ће морати признати да су нико и ништа, те да ће морати само с подсмијехом гледати на сваку тачку своје историје коју сматрају битном, или свијетлом. И све то због перверзије империјалног духа, али и жеље да се зна ко је газда у ЦГ.

·  Војин Грубач Наравно, САД су допустиле да се постави споменик на Туђемиле, као знак побједе у једној бици над Империјом које се звала Византија. Умјесто да тај симбол постане подстицај за све остале битке над Империјама, управо ти који су поставили тај споменик су постали крпе за чишћење нога Империје која се зове САД. Како крпа за чишћење нога садашње империје САД има морално право да диже споменик бици против некадашње Империје? То је апсурд! И специјално режиран апсурд, да се сломије свако самопоштовање. 

 Садашњу, и сваку другу власт у ЦГ, ће САД рачунати непријатељском, иако би по сценарију свака требала бити њихова. Разлог је историјски код, који се лако провјерава простим испитивањем јавног мњења. Чак и да сви лажу, САД им неће повјеровати.





No comments: