Monday, March 9, 2015

Полемика: Душко Ковачевић- Војин Грубач- "O Медијима"



Ko već godinama vodi najoštriju kampanju protiv režima ( mafije ) ako ne Dan, Vijesti i Monitor, bez obzira na njihove tačke zatamljena i uticaje određenih lobija, povremene ili stalne. Druga je stvar što opoziciona politička elita nema snage, hrabrosti ni znanja da to iskoristi i valjano usmjeri.


·  Војин Грубач Резултат је нула. Илити, пар нула. Агенти 000! 
·  Dusko Kovacevic Mediji rade sve od sebe...i više od toga.
 
·  Војин ГрубачНисамувјерен.
 
·  Dusko Kovacevic Tih nekoliko žestokih afera koje su najozbiljnije uzdrmale režim, ako uopće i jesu, proizveli su ovi mediji ( Duhanska, Telekom, Snimak, Listing... )
 
·  Војин Грубач То је ништа. Сви су они под контролом. Осим афера посатоје и дијалози, а не видим да их они промовишу. На крају крајева, ти си Дуле престао бити колумниста Вијести, а ниси постао колумниста листа ДАН. То је довољан знак, да не наводим милионе разлога, и многе друге персоне, гдје је капија тих медија закључана.
 
·  Војин Грубач Афере су ништа, они нису дозволили да ријека мисли протиче кроз њих.
 
·  Dusko Kovacevic Kad hoću mogu da pišem kolukne za Dan, odavno su mi to rekli urednici. Pisao sam i ranije tekstove za Dan. Ali mi više odgovara sada neka internet forma, portal.
 
·  Војин Грубач Медији форсирају своје пулене, они су представници својих интереса, и одређених политичких пројеката који су заглибили.
 
·  Dusko Kovacevic Otvorena su sva tri medija za moja razmišljanja i imam dobre odnose sa njima...bez obzira na neke trzavice i kritike.
 
·  Војин Грубач То што критикују, "добар" је знак колико су широки. 
 
·  Dusko Kovacevic Znam o čemu govoriš Vojine. Naravno....ima tu mnogo utjecaja kao što napisah, pokušaja inflitracije, preuzimanja...Pa nije Duško strjeljan iz objesti...prebijen Željko, Softić...onoliko napada...paljenja..bombi..
Budi realan! Ne bi se to dešavalo da su kontrolirani!
 
·  Dusko Kovacevic Duga je to i neravnopravna borba....negdje i nekad se pokleklo...moralo se...Vraški je Teška to pozicija stari moj, i isturena!
 
·  Војин Грубач Покојни Душко је посебна прича, он је прво пребијан па убијен. Остали су они који калкулишу, играју игру интересантне ПР илузије наводне слободе.
 
·  Goran Moc Pametno postupa rezim. Klasicna "meka" diktatura na delu. Postoji par kao opozicionih medija, koje opet sluze rezimu, da se otupi narodni bes, usmerava po zelji i izlije u jedno veliko nista. Koji je efekat njihove kritike rezima? Nikakav. Kao i efekat opozicije. Duplo golo. Dule, mozda je tvojih par kolega casno i posteno, iskreno, ali drugo je pitanje delovanja i motiva urednika i vlasnika tih novina i njihove pozicije prema rezimu...
 
·  Војин Грубач Epicentar i okosnica antirezimske borbe stanuje... употенцијалукојиникаданећеиматимогућностдасепројавиосимкаотризрнапијесканаУлцињскојвеликојплажи.
 
·  Dusko Kovacevic Duboko se ne slažem. Nisam slijep. Epicentar i okosnica antirezimske borbe stanuje u ovim medijima. Historija pokrenutih afera i napada na njih nam govori sve.
 
·  Војин Грубач Miloš Šušter ...Ako se na kraju formira stranačka vlada, najbolje bi bilo da to bude vlada koalicije “Evropska Crna Gora” i “Pozitivne Crne Gore”. Programski su slične, Pozitivna je, opravdano, kritikovala evidentnu slabost dosadašnje vlasti i na taj način privukla one ljude koji su predugo čekali da ta vlast krene u brže reforme, naročito poslije referenduma, od kada nema dobrih opravdanja za neučinjeno ili loše učinjeno. Za Crnu Goru je bolje da vlast ima dobru “unutrašnju kontrolu” nego da se po svaku cijenu obezbijedi matematička većina, koja garantuje apsolutnu vlast, a znamo što to znači. Samo prihvatanje “Evropske Crne Gore” da uđe u koaliciju sa Pozitivnom je najbolji znak da je ta koalicija spremna na promjene. Na bolje, svakako.
 
·  Војин Грубач Када је било вријеме прелома, Вијестима се десио пролом мозга... http://www.vijesti.me/forum/izborna-pobjeda-97049
https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQDnxW-x75O_GsN1&w=90&h=90&url=http%3A%2F%2Fwww.vijesti.me%2Fmedia%2Fcache%2F8f%2F5e%2F8f5e118e27465379fcb90f3afeef75d5.jpg&cfs=1&upscale=1
Izborna pobjeda
Ko god da formira Vladu, ima istorijsku odgovornost da realizuje svoja programska opredjeljenja i predizborna...
vijesti.me
 
·  Dusko Kovacevic Ima tu političke ambicije...medijskih sačekuša...stravičnih mešetarenja...Svjestan sam toga. Svjedočimo tome, naravno. U jednom dijelu si u pravu Vojine. Ni jedna borba nije nikad bila čista i besprekorna....daleko od toga.
 
·  Војин Грубач Мишко Перовић има у свом џепу и Шуштере и Позитивну, па их пушта и ограђује се од њих према процјени инвестиције и добити.
·  Војин Грубач Направи Позитивну, да се укаки у опозицију, па се од њих огради, па понови исту причу... Мишко прави савезнике ДПС који глуме опозицију, па се онда вјечно ограђује, као није лук мирисао, а празилук му вири из задњице...
 
·  Goran Moc Koji su rezultati te antirezimske borbe navedenih medija? Nema ih. Kao i u Srbiji. Jedna afera zamenjuje drugu i nikom nista. Politicari su nedodirljivi. Isto je i u CG. Milo je obezbedio podrsku SAD, iskoristio je i odbacio nesposobne ruse, prica bajke o putu ka EU, osigurao je svoju poziciju u odnosu na one sile koje ga jedino realno i mogu srusiti sa vlasti. Rezim je sve mocniji. Opoziciju je kupio, kao i takozvanu "opoziciju" opoziciji o kojoj si pisao, koja stiti rezim a kritikuje opozicione stranke. Navedeni mediji kritikuju rezim zato sto im je do odredjene granice to dozvoljeno a efekata nema. 
 
·  Војин Грубач Дуле, да ли је бар сумњиво, да Мишко направи Позитивну која ће стремити, мимо својих предизборних басни, ка ДПС, а све да их поправи. Унапријед је планирано да нова тзв. опозициона партија, иде ка ДПС, а да се Мишко потом огради.
 
·  Војин Грубач Ко вјерује у Мишково ограђивање, тај је идеални кунић за исмијавање.
 
·  Војин Грубач Сви опозициони текстови у Вијестима су били само једна честита платформа колумниста, коју је Мишко Перовић претакао у нову лажну опозициону партију из чије ће вјероломности извлачити профит.
 
·  Dusko Kovacevic Vojine, od kada si javno podržao jednu od najvećih izbornih prevara u višepartijskom životu CG...dajući Krušu nesebičnu potporu za koaliciju sa Marovićem i DPS om, tvoje mišljenje za mene drastično gubi značaj, odnosno, pripadamo nepomirljivo suprostavljenim opcijama; rezimskim i antirezimskim.
 
·  Војин Грубач За "Примјере чојства и јунаштва", Марка Миљанова, Мишка Перовића веже само наљепница, гдје је цијена написана. 
 
·  Војин Грубач Дуле, ја нисам режимска и антирежимска лажна опција, ја сам антисистемска опција. Круша и даље подржавам, све док се не деси да није испоштовао своје ултиматуме дате ДПС. Тада ћу бити против Круша, ако се то деси.
 
·  Војин Грубач Крушо није тражио од ДПС поправљање, као што то тражи Мишко Перовић, преко својих лутака. Крушо није тражио испуњавање националистичких жеља, као што то тражи Мишко Перовић. Крушо је тражио паре од ДПС, по сваку цијену, за развој Новог. И то је у реду, а ако му то не буде важно, тада ћу бити против Круша.
 
·  Dusko Kovacevic Baštinim mišljenje po kojem ne postoji dobar razlog za koaliciju sa političkim krilom mafije. Protiv čega se borimo sve ove godine ako na prvu ponudu novca prigrlimo režim. Onda smo gori od njih. Ovo je prije svega aksiološka ( etička ) borba, iako zvuči otrcano.
 
·  Војин Грубач Дуле, ја мислим да је ултиматум мафији дио опозиционе борбе. На другој страни мислим да је понашање Мишка Перовића, и иних, који су јавно против мафије, а тајно имају бесконачне везе са њом, или су постали посебан вид мафије, изван логике, те би то требали примјетити они који баштине опозиционарство, ма шта се под тим подразумијевало.
·  Dusko Kovacevic Ne znam Vojine. Malo si nejasan. Smeta ti nedokazana i imaginarna suradnja Miška Perovića i režima, a ne smeta ti neposredna i zvanična, koaliciona ( Krušova )!
 
·  Војин Грубач Dusko Kovacevic Protiv čega se borimo sve ove godine ako na prvu ponudu novca prigrlimo režim. Да се разумијемо, Дуле, ја одлично разликујем када неко тражи новац за град и грађане, од оних које траже новац само за себе. Наравно, док се не докаже супротно. Молити на кољенима Рања Кривокапића, од стране опозиције, нарушава принцип, јер је Рањо увијек само гледао свој џеп, и џеп свог окружења.
 
·  Dusko Kovacevic To za Ranka si u pravu.
 
·  Војин Грубач Дуле, моја позиција по питању Круша је врло јасна. Можда ти смета сујета да је прихватиш.
 
·  Војин Грубач Да је пулени Мишка Перовића, Пајо Нејаки са својим глистама, ушли у отворену колаицију са ДПС у Никшићу, као Крушо у ХН, и рекли да власт мора уложити у НК двјеста милиона евра за четири године, ја бих рекао, ови момци су можда паметни. Умјесто тога, пулени Мишкови су се економски укакали у НК, узели паре за себе умјесто за град, и направили ковчег за град у умирању.
 
·  Војин Грубач Дуле, исто је могао урадити и Рањо Државотворни. Могао је рећи ДПС да га не интересују функционерска мјеста, већ мјеста контроле, и тражити од ДПС увећавање БДП Црне Горе, развој привреде и отварање предузећа, али није.
 
Војин Грубач Умјесто тога, сви Мишкови пулени траже идеолошко и идентитетско насиље, док пуне џепове, док зарађују на спрдњи од патриотизма, јер патриотизам је економија, а не идиотске мисли ликова који не смију чак ни у полемику да уђу, јер знају да су пропали и потонули.

No comments: