Tuesday, March 3, 2015

НАТО љубав државотворног Ромеа



Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић оптужио je у емисији “Начисто” свога коалиционог партнера ДПС за: корупцију, контролу “медија који су постали партијски сервис ДПС”, сарадњу са контроверзним бизнисменима, отезање судских процеса за тешка кривична дјела, недостатак фер и слободних избора, игре око приватизације КАП, кроз који је, како процјењује, нестало 800 милиона еура државног новца.  Напоменувши, послије ових тешких оптужби, да је ДПС партија коју “карактерише превише незнања и корупција”, Кривокапић је закључио да је са таквом  партијом у коалицији 16 година- само због његове велике жеље ка НАТО интеграцијама.

Плес Ромеа и Алијансе


Нема сумње, оваквом необичном изјавом, која је у распону од хорора до гротеске, може се констатовати да је државотоворац Рањо ушао у последњу фазу емотивних страдања. Елем, признaњем да је свјесно учествовао у унутрашњем рушењу државе из љубави према НАТО пакту- превазишао је, по трагичности, фабулу опере “Ромео и Јулија”.
И тако испада, да је референдум o државној независности Црне Горе Рањо подржао само зато да би независна Црне Гора могла брже и простије одлетјети према НАТО пакту?! Зар је стремљење ка том војном блоку био разлог због којег је Рањова партија СДП, са снагом око 6 одсто гласачког тијела, увијек имала преко 30 одсто државних функција у  Црној Гори?
И тако, Ранко Кривокапић оптужује  свога коалиционог партнера због “неслободе државних медија” што је наводна сметња НАТО интеграцијама, а сви знамо да су управо ти државни медији, као и “слободни медији” компаније “Вијести”, звиждећи и трубећи НАТО билтени у Црној Гори. Апсурд!?

НАТО промотере послати у НАТО кампове и ратове


У стремљењу према алијанси, Ранко Кривокапић је у ТВ емисији “Начисто” рекао следеће:”Нашалио сам се са мојим пријатељима да Црна Гора може ући у НАТО, а да ова коалиција не уђе у НАТО”!
Овдје га подржавам, и чак могу да развијем ту идеју до практичног нивоа. Предлажем да се грађанима Црне Горе који су за НАТО, као и партијским лидерима који воле НАТО, законски омогући несметана мобилизација, са обезбијеђеним транспортом до НАТО кампова. Нека их НАТО наоружа, и пошаље гдје год зажели. Присталица сам идеје да се љубав не смије кочити, ометати… Она се треба реализовати, те ако неко жели у НАТО, треба му помоћи као појединцу и грађанину, и хитно отправити у те снове. Тако ће бити и НАТО сит, а грађани Црне Горе на броју.

Заштита резервата

Да се разумијемо, Црна Гора је, на челу са ДПС и СДП, на референдуму постала суверена држава, која је истог момента изгубила независност. Мало је то што њоме од референдума управља америчка амбасада у Подгорици, без икакве одговорности за стање у економији, већ је потребно да се она, додатно,  за уши увуче у НАТО алијансу.  По тврдњама НАТО лобиста, и локалних патриота, та војна алијанса ће штитити границе Црне Горе. Границе чега и шта?  Изгледа да Ранку и сличнима НАТО треба да штити спољње границе резервата, простора биједе и очаја,  државе која се суштински истопила лошом владавином.
Збиља, а ко је одговоран за заштиту граница страдања унутар Црне Горе? Ко је задужен за помјерање унутрашњих граница  биједности њеног становништва ка минималном проценту, који се мора заштитити мјерама социјалне политике? Колико могу примјетити, те границе Рања не интересују. Он се бави глобалном политиком,  гледајући да му НАТО јастребови напуне небо изнад Црне Горе, док са уживањем одмара у функционерској столици вољеног резервата и прича бајке о својим политичким патњама.

No comments: