Friday, September 26, 2008

Policijska akademija zla

Sasvim je jasno da je u Policijskoj akademiji izvrsen brutalni nacionalisticki puc. Medjutim, Policijska akademija u Danilovgradu je samo vrh ledenog brijega, jer je skoro izvjesno da se razmah etnickih ciscenja u drzavnoj administraciji Crne Gore nije ogranicio samo na ovu ustanovu. Znaci, etnicka ciscenja u Crnoj Gori se nastavljaju, ali na drugi nacin i u drugom pakovanju. I sve to - u stremljenju ka Evropskoj uniji i NATO.

Poslije nevjerovatnih peripetija oko prijema polaznika Policijske akademije u Danilovgradu, gdje su Bosnjacka stranka i Bosnjacki savjet energicno ukazali na diskriminaciju pripadnika bosnjackog naroda prilikom odrzavanja prijemnog ispita u toj ustanovi, oglasio se i ministar policije Jusuf Kalamperovic. U izjavi za javnost, ministar policije je saopstio da su u zadnje tri generacije na prijemnom ispitu Policijske akademije, ukljucujuci i ovogodisnju generaciju, primljeni: devedeset jedan Crnogorac, devet Muslimana- Bošnjaka, jedan Albanac i dva Srbina.
Samim tim su se i potvrdile pretpostavke da je rukovodstvo Policijske akademije u Danilovgradu napravilo nacionalisticki puc u ovoj vaznoj drzavnoj ustanovi.
Dakle, u poslednje tri generacije polaznika Policijske akademije- Srbima su oteta trideset dva mjesta, Albancima pet, Muslimanima - Bosnjacima cetiri, Hrvatima dva, Romima jedno. Umjesto njih, primljeni su etnicki Crnogorci, koji u procentualnom smislu cine 88 odsto od ukupnog broja polaznika, a sa tri zalutala Srbina predstavljaju, u vjerskom smislu, preko 91 odsto pravoslavaca na akademiji.
Crnogorski ekstremisti, koji upravljaju Policijskom akademijom, pokazali su na djelu- kako se vrse etnicka i vjerska ciscenja u mirnodopskom periodu. Cak su spremni da spore sa javnoscu, utvrdjujuci da su primljeni Crnogorci zdravi i podobni, a svi ostali, pripadnici drugih naroda, pretjerano bolesni i neadekvatni za policiju takve Crne Gore.
Nema spora, ostali su ocigledno "bolesni" jer ne pripadaju adekvatnim nacijama i vjerama, sto u principu podrazumijeva da predstavljaju tzv. remetilacki faktor. Tako ispada da je u Crnoj Gori skoro sezdeset odsto stanovnistva nacionalno i vjerski nepodobno, takoreci- bolesno od pogresnog imena, pogresne nacije ili nepravovjernosti. Naravno, tako se to tretira u "multietnickoj" Crnoj Gori, u kojoj takvi "doktori" odredjuju dijagnoze.
Ministar policije predlaze da se pitanje eksplozije animoziteta prema raznim narodima u doticnoj akademiji rijesi dopunskim prijemom polaznika. Dakle, ako ce se postovati Ustav, koji jemci svim narodima pravo na proporcionalnu zastupljenost, desice se nesto nevjerovatno- morace biti primljeno dodatnih: 68 Srba, 22 Muslimana - Bosnjaka, 15 Albanaca, tri Hrvata, dva Roma, nula Crnogoraca,... Jasno je, i ocigledno, da je to nemoguce izvesti.
Zato, nema sumnje da se rezultati skandaloznog i vulgarnog prijemnog ispita trebaju ponistiti, a za novi prijemni ispit utvrditi etnicke kvote za pripadnike naroda koji su u prve dvije generacije osteceni, tacnije- etnicki ocisceni! Tako da je realno ocekivati, ako je drzava multietnicka a ima problem sa fasizmom koji je transparentan, da se na prijemnom ispitu u Policijsku akademiju konkurise u okviru kvote predvidjene za sopstvenu naciju. Inace, u protivnom, etnicke cistace u drzavnim mundirima niko ne moze zaustaviti u njihovim "patriotskim podvizima".
Naravno, prije toga je neophodno da rukovodioci Policijske akademije, prije podnosenja ostavki, saopšte javnosti - od koga su dobili naredjenja za direktno krsenje kljucnih normi Ustava, kojim se svim narodima u Crnoj Gori jemci ravnopravnost i proporcionalna zastupljenost. Jer, nema sumnje da ideolozi i organizatori nacionalistickog puca na Policijskoj akademiji moraju krivicno odgovarati za izvodjenje brutalnog etnickog ciscenja u drzavnim institucijama Crne Gore. Kazem, drzavnim institucijama, jer stanje na Policijskoj akademiji predstavlja obrazac ponasanja u drugim drzavnim organima, nacionalnom netrpeljivoscu zarazene, crnogorske administracije.
Igrom slucaja, Policijska akademija je pokazala samo vrh ledenog brijega ovaplocene nakaradne ideologije, koja se sifruje kao "velika drzavna tajna", koju svako zna.
U Crnoj Gori vlast pacovskim sistemima, i suptilnim mehanizmima nacionalne segregacije, dijeli narode na podobne i nepodobne. Nepodobne narode automatski cisti iz drzavne administracije, iako je takvo djelovanje antiustavna i anticivilizacijska kategorija. Ko ce kada biti nepodoban i zasto- to je zagonetka bez odgonetke!
Poslednji dogadjaji su pokazali da su sovinisticki zanesenjaci otisli nekoliko koraka dalje, i proglasili skoro dvije trecine gradjana Crne Gore - nepodobnima po nacionalnom "kljucu". Pripadnici nepodobnih naroda, a ispada da su to skoro svi, crnogorskim vlastima su potrebni, izgleda, jedino kao vrhunski sportisti, koji ce braniti boje drzave koja diskriminise njihove sunarodnike.
E sad, kada je to ocigledno, vidjecemo kolika ce biti cijena lijecenja Crne Gore od rascvjetalog drzavnog ekstremizma. Za lijecenje su nadlezni sudovi i javnost. Nema spora da ce indentifikovani problem biti rijesen, jer je to zakonomjerno. Samo je pitanje ko ce pasti, a ko opstati. Da li ce se desiti da veliki pacifisti, protivnici etnickih ciscenja u ratu, oni, kojima su puna usta "multietnicke, multivjerske i nacionalno ravnopravne" Crne Gore padnu licem u blato? Sigurno ce se i takve stvari desiti jer, vrijeme je izbora.

No comments: