Sunday, January 13, 2008

KRAJ HALUCINACIJA "KRSTASA"- Gradjenje "novocrnogorske slave" na racun Srba iz Crne Gore

Nije mi se cestito ohladio na blogu prosli tekst o Krstasu iz Lovcenca, kad odjednom, bez objave medijskog rata- suverenisticki mediji i drzavni servis: RTCG, Pobjeda i slicni, krenuse da nas zasipaju vaznim izjavama lidera ove seoske grupe Nenada Stevovica.
Ko je Nenad Stevovic, predsjednik Krstasa?
Naravno, prije svega pikado oklopnik dukljanskih snaga Crne Gore i svekolikog sela Lovcenca. Predsjednik borilackog Pikado saveza Crne Gore- toga strateski vaznog Pikado roda Vojske nove Crne Gore, koji treba da zamijeni istopljene tenkove, zardjale topove i PVO koja ce se uskoro prodati Eskimima.
Ne samo da je povjerenik i opunomocenik NVO CPC za Srbiju, vec ga je Miras Dedeic uveo u red svestenika, dobivski titulu djakona. Iako je protiv mijesanja svestenika u politiku, on se u politiku rado mijesa jer - svi znaju da je lazisvestenik ateisticke provinijencije.
Publicista je, i objavljivao je svoje publicisticke paranoje u Crnogorskom knjizevnom listu Jevrema Brkovica, a potom prestao. Razlog iznenadnog prestanka njegove publicisticke misije u CKL je bio napad, koji su cimbenici tajne policije drzave Duklje izveli nad cimbenikom drzave Crne Gore- Jevremom Brkovicem, poslije cega je CKL prestao sa izlaskom.
Bio je zakleti vjernik istine da Lovcenske straze, kao dukljanska teroristicka formacija kojoj je komandant Jevrem Brkovic- moze ostvariti Jevremove zamisli da "digne u vazduh" Brisel i Beograd ukoliko Montenegro ne bude neovisan.
Posumnjao je u tu istinu poslje napada i brutalnog prebijanja Jevrema Brkovica, jer su se "zle i opake" Lovcenske straze skrile u pacovske kanale i slobodne misje rupe, da ih ne nadju tri maskirana napadaca na njihovog komandanta, i urade im demonstraciju sijanja straha od kojeg se mogu lako unerediti .
Zagovornik je dukljanskih demokratskih sloboda i medijske sintagme suverenistickih medija da- " sto puta ponavljana laz postaje nepatvorena istina"!
Predsjednik je Krstasa i, po sopstvenom priznanju- "svih Crnogoraca u Srbiji", a tacnije 262 Crnogorca koji zbore crnogorskim jezikom. Zelja mu je da drzavni mediji u Crnoj Gori objave na sva zvona da ih ima 262 000, da bi mu se politicki potencijal naduvao od balona do velicine Cepelina.
Stevovic nam otkriva velike tajne dukljanskih kuhinja...

Na dan inauguracije Andrije Mandica za srpskog predsjedickog kandidata Crne Gore, suverenisticki mediji su nam dali najvazniju vijest toga dana- Izjavu Nenada Stevovica iz Srbije, koji je predocio javnosti tezak polozaj njegovih 262 Crnogorca u Srbiji.
Nenad Stevovic:
"Vec je uvedena otvorena diskriminacija crnogorskih drzavljana u Srbiji, bez Pardona, imate poreske olaksice samo za one koji mogu pokazati papir o srpskom drzavljanstvu".
" Na svakom salteru, u svakoj drzavnoj organizaciji, licna prava su organicena srpskim drzavljastvom".
"Pritisak, da se Crnogorci u Srbiji odreknu maticnog crnogorskog drzavljanstva je ogroman".
Pardon (samo za Stevovica, jer mu niko ne govori Pardon), ali, izgleda, gospodo, da je Stevovic drzavljanin Crne Gore, a ne Srbije. Logicno je da predsjednik Pikado saveza Crne Gore mora imati crnogorsko drzavljanstvo. Bas kao sto je logicno da on ne moze biti predsjednik NVO Krstas u Srbiji, kao drzavljanin druge drzave. Teza, da su mu licna prava u Srbiji ogranicena srpskim drzavljanstvom, kojeg nema, je logicna jer- njegova crnogorska licna karta u Srbiji ima tretman licne karte nezavisnog Zambezija.
Da se opkladimo, crnogorsku licnu kartu je dobio par mjeseci prije referenduma, bas kao i njegovih 262 Crnogorca u Srbiji koji govore crngorskimjezikom?
Oni su mogli dobiti tu licnu kartu, ali je zato nije moglo dobiti 263 000 Srba i Crnogoraca koji govore srpskim jezikom u Srbiji, a crnogorski su drzavljani- da bi bili izbaceni sa referenduma.

Stevovic protiv srpskog drzavljanstva za Srbe ?! 


E tu nas je unistio, preplivao kao La-Mans, dotukao u korjenu.
Osoba koja ima crnogorsko drzavljanstvo, i koju vracaju sa saltera poslovicno ljubazni srpski sluzbenici- trazeci da im predostavi legtimaciju Srbije, odlucila je da donese zakon u ime Srbije, po kojem Srbi iz Crne Gore ne mogu imati njeno drzavljanstvo.

Nenad Stevovic:
" Crna Gora i Srbija se moraju dogovoriti o dvojnom drzavljanstvu samo za uske kategorije drzavljana jedne i druge drzave".
" A sto se tice dvojnog drzavljanstva za Srbe iz Crne Gore , svaka prica o tome je deplasirana, smijesna i ponizavajuca, prije svega za njih same".
Jedino sto je logicno u ovoj izjavi Stevovic rekao je ono-"za njih".
Napokon je poceo da kapira.
Mi i oni. Mi, kao Srbi, a oni- kao neki drugi.
Oni kao Mauritanci, Arapi, Indonezijci,..., Crnogorci koji govore crnogorskim jezikom,..., Amerikanci i ostali Balkanci.
Mi Srbi, skoro da jednako volimo sve druge, samo nesto vise volimo Ruse od drugih, i ostale koji nas nacionalno simpatisu i podrzavaju. Doduse, nemamo osnove da nesto posebno simpatisemo one koji nas ne simpatisu ili mrze, jer nijesmo mazohisti,mada, ne sporim, ima nas i takvih...

Crnogorac u Srbiji- nije vise popularno!


I naravno, zalopojke da su izgubili popularnost...
Nenad Stevovic:
"Kada su u pitanju Ljudska prava, kako navodi Stevovic, biti Crnogorac u Srbiji vise nije popularno".
"Prosla su vremena kada su se ljudi u Srbiji hvalili da imaju porijeklo iz Crne Gore, o tome se danas ne prica- to je samo minus za ostvarivanje ljudskih prava".
Fantasticno, zar ne?

Prije svega, nikakvog minusa u ostvarivanju svojih ljudskih prava "Krstasi" nemaju u Srbiji. Radi se o neistini, plasiranoj da se dize prasina i skrene paznja na sebe.
Tip je izgleda previdio da biti Crnogorac medju Srbima, moze imati pozitivno znacenje eventualno prvog Srbina medju Srbima,naravno, ako to drugi Srbi priznaju iz postovanja.
Desila se sistemska greska. Krstasi su odlucno odbili da budu Srbi, ali i odlucili da kao Crnogorci budu iznad Srba- a da Srbi tu glupost prihvate kao realnost . Na srpskim plecima se, svakako, ne stvara takva "slava"!
Dozivjeli su da se spokojno mogu osjecati kao Crnogorci, koji nista zajednicko nemaju sa Srbima- i to im svako priznaje. Medjutim, kao nesrbi, ocigledno vise ne odlucuju o tome kome ce se Srbi diviti, kome srpsko prvenstvo priznavati. Krajnje je neophodno da pocnu da se lijece od "zvjezdane bolesti", jer kao takvi , sami sobom iskarikirani, nijesu cak ni do koljena ne samo Srbima, vec ni Hrvatima, Albancima, Bosnjacima, Bosancima, ...
Treba li obrazloziti?
To ce biti u jednom od tekstova.
A sto se tice toga da se Stevovicu i ostalim Crngorcima koji govore crnogorskim jezikom( ima ih 262) krse prava time sto ih Srbi vise ne popularisu- problem se sastoji u tome sto je ova grupa izgleda navikla da im se popularnost nalazi u domenu osnovnih ljudskih prava. Oni ne shvataju da se populrnost ne nalazi u domenu ljudskih prava, vec u domenu zasluga- koje imas ili nemas.
Ta nesretna, i nicim zasluzena popularnost za Crnogorce koji govore crnogorskim jezikom, gradila se na popularnosti Srba iz Crne Gore, kojih su velicali drugi Srbi zbog
njihovog visokog doprinosa opstoj srpskoj nacionalnoj ideji.
Krstasi se moraju navici da budu obicni, svakodnevni, jednaki sa drugim narodima.Kititi se mogu samo svojim perjem, onim novim, koje im je izraslo po sopstvenoj volji, pa makar im zbog njega pala popularnost.

1 comment:

Anonymous said...

Sramota, da je taj covek predsednik i srpske pikado unije,veoma zalosno za jednu drzavu kao sto je Srbija