Wednesday, March 4, 2009

Komentari koje sam postovao na PCNEN

Sta je - Maticna drzava?
na pcnen 13.03.2009.g.
Maticna drzava svakog naroda je ona drzava koje uvazava, cijeni, sve svoje gradjane i narode, nezavisno od njihovog politickog ubjedjenja ili ljubavi prema bilo kojoj drugoj drzavi, i stara se da taj narod ili gradjani je osjete kao svoju. Ako toga nema - maticna drzava je tamo gdje si jednak sa svim drugim gradjanima, nezavisno od svoje nacionalne opredjeljenosti, gdje te postuju i ne prave ti probleme. Da li je to Srbija, Hrvatska, BiH, Rusija, EU ili Saudijska Arabija nema nikakvog znacenja.To je stvar licnog afiniteta ili igre slucaja - gdje se osjecas u toj drzavi uvazenim i postovanim. Jednakim!
Dakle, to nije stvar uslovljavanja - ja tebi a ti meni - to je stvar vezana za postovanje Zakona. Prosao sam mnogo drzava, i nisam nikad osjetio da me neko tjera da navijam za neke timove, obracam paznju na neke simbole, a svima je bilo vazno da placam takse i vize, poreze, ne remetim javni red i mir, ne pusim cigarete u djecjim parkovima, postujem pravila kretanja na putevima, i posebno sam imao uvazenje ako ustanem u Metrou ili tramvaju ili autobusu starim osobama, majkama sa djecom i invalidima. Tu se zavrsavala moja obaveza prema drzavi. U drzavi koja je drzava. Poslije Izvjestaja Crnovrsanina, i poslije svih mogucih neprijatnosti koje sam imao kao gradjanin i drzavljanin nesolidne drzave , mogu konstatovati da mi je matica...
Pratim razne sajtove i mogu utvrditi da je velikom broju gradjana Crne Gore, nezavisno od nacionalne i politicke oprijedljenosti matica takodje...
Naravno, suznjima je matica tamo gdje su im lanci, verige ........................................

Glasacemo za opozicione nase, da bi pobjedili vladajuci vasi!

na PCNEN, uoci izbora - 26.02.09.g.

Draga gospodo sto navijate za koaliciju DPS-SDP, glasacemo za nase da bi opet pobijedili vasi. Jer, kad na ovim izborima pobijede nasi - potuci ce se izmedju sebe ko ce uci u koaliciju sa vasima. S obzirom na to da mi vise nije jasno ko su nasi, a ko vasi - tretiracu ih sve kao da su vasi. Medjutim, ako slucajno pobijede oni na koje vec sumnjam da su nasi, a ne potuku se izmedju sebe ko ce sa vasima, tada ce dio vasih da preleti nasima, jer su vec rekli da ce sigurno uci u vlast ma ko da pobijedi - iako su sad sa vasima.
Tada ce ostatak vasih da jurne u nase i da im se prikljucuje izbacujuci dio nasih, jer bogati uvijek potiskuju sirotinju. Desice se obicno cudo, gdje ce porazeni vasi u produzecima razbiti pobjednike nase!
Ovo pricam samo vama, jer me g. Vjecnosumnjajuci nece razumjeti, a ako sta bude razumio to ce biti pogresno, tako da ce me svojim komentarom obavezno izbaciti, katapultirati, u sazvezdje Orion.
Kako ce nas razbiti vasi? Vrlo lako!
Da bi se nasi lakse bili izmedju sebe, obavezno ce poslije pobjede krenuti u krvolocni sukob sa tematikom - kome ce vise pripasti vasih. Ali, vasi su spretni i u takvim mometima, tako da ce najsposobniji vasi, koji mogu najvise ljudi povuci sa sobom, ulaziti u vrhove nasih - koji ce im u slucaju velikih vrucina mahati palmama nad glavom da im bude prijatno. I kada nasi osjete da su vasi postali nasi, i da je raspodjela gotova, to ce se nasi baciti na nase - i izmedju njih ce pobijediti onaj koji ima vise vasih. Ipak, vasi ce prilikom izbora pogledati ko je od nasih blizi Gospodaru americkom ambasadoru, i sestim culom ce znati ko je od njih najponiziji da mu se pridruze. Zato na ove izbore treba izaci relaksirano, i posmatrati ovu vrhunsku farsu bluda i srama - gdje se glas vrhunskog intelektualca, gospodje Mirjane Kuljak, ne moze cuti od deratizacije koju sprovode davno deratizirani pacovi, misevi i misoliki glodari.

(Vojin Grubac)

..................................................................................................................

Postoji vise vrsta laznih ambasadora u Crnoj Gori

na PCNEN, 26.02.09.g.

Ocigledno je da postoji vise vrsta laznih ambasadora u Crnoj Gori. Postavlja se pitanje - koji je ambasador najlazniji od svih laznih? Recimo, ambasador koji ne obavlja funkciju ambasadora, vec predstavlja realnu vlast u drzavi u kojoj je "ambasador". Kome moraju "predsjednik" i "premijer" te drzave predati akreditive, pa da on odluci da li ce oni biti na tim funkcijama. Ako ta personalna rjesenja on prihvati, tada, gle cuda, i narod proglasa bas njih. S obzirom da slucajnosti ne postoje, to ispada da je taj Gospodar ambasador pomalo i vidovlnjak. Zato takvom ambasadoru vidovnjaku idu na noge siroke mase radnicke klase, sto je njemu, svakako, drago - jer je to potvrda da uzalud ne nosi zezlo vlasti u toj drzavi. Zato bih dao sljedeci predlog radnickoj klasi... Kada narodne mase krenu pred ambasadu ambasadora vidovnjaka i Gospodara Crne Gore, da se na transparentu - Hocemo plate i posao, doda jos ponesto.
Pa da pise - Hocemo plate, posao i u NATO zdaj!
Ili - Miting gladnih za NATO!
Moglo bi se desiti cudo od takvog poltronstva, pa da se odrzi referendum, po volji Zapada, gdje ce narod da bira DPS ili NATO. E, tu bih i ja bio vidovnjak i pogodio da ce, kako god narod glasa, pobijediti NATO i pasti DPS. Mada, kakva je to demokratija kada se sve unaprijed zna?(Vojin Grubac)




No comments: