Sunday, February 8, 2009

Za podgoricke Vijesti, reakcija nije objavljena

Odgovor Draganu Šocu, poslaniku NS

Uopšte mi nije jasno da g. Šoc može bilo kako logički odvojiti najave g. Mila Đukanovića o koalicionoj saradnji sa NS, i iste takve pozitivne signale koje šalje vrh NS, od aktuelnog kvazispektakla oko državljanstva g.Popovića. I uopste, čudno je da g. Šoc ne zna osnovnu činjenicu da ne postoji nikakva šansa da crnogorski građani koji uzmu državljanstvo Srbije ostanu bez njega, osim u slučaju da neznaveno ili politikantski poput g. Popovića taj dokument pošalju crnogorskom MUP-u. Zato sve ovo i liči na politički propagandni dil DPS i NS, gdje predsjednik NS dobija status ugrozenog mučenika, a da to nije, a DPS jos jednom informativno prekida opasni duh saradnje glavnih opozicionih partija, koji je demonstriran poslednjih dana.
Da bi sve to bilo prožeto nijansom groteske, pojavljuje se plačuća SDP, koja moli na koljenima g. Popovića da “ostane u svojoj državi”. Zato pretpostavljamo da će poslije odluke g. Popovića “da ostane u svojoj državi”, g. Krivokapić i g. Konjević sa suzama u očima ispratiti na avion za Beograd g. Popovića, da bi mu na aerodromu “Nikola Tesla” visoka delegacija Srbije sa osmjehom uručila novi dokument o prijemu u državljanstvo Srbije. Dakle, ne postoji nikakva zloba prema uvaženoj NS, već potreba da se jednom krajnje neukusnom perfomansu g. Popovića i koalicije DPS-SDP da odrednica nekonstuktivnosti i političke netalentovanosti.
Vojin Grubač, predsjednik NVO Akademska alternativa


..........................................................................................

Podgoricki dnevnik Vijesti, o7.02.09.g.

Šoć: Grubač je zloban

Funkcioner NS Dragan Šoć optužio je predsjednika NVO Akademska alternativa Vojina Grubača da je zloban prema Narodnoj stranci i njenom lideru. Odgovarajući na Grubačeve tvrdnje da je priča oko Popovićevog državljanstva "politička lakrdija", Šoć je podsjetio da je Akademska alternativa promoter ideologije o Srbima kao nacionalnoj manjini u Crnoj Gori, suprotno politici NS.
"Javnosti je dobro poznato da je g. Popović javno saopštio da je uzeo državljanstvo Republike Srbije, u vrijeme kada politički favoriti g. Grubača nijesu imali petlje da to urade, a kamoli da objave. Naprotiv, oni koji su obećavali građanima Crne Gore državljanstvo Srbije, garantujući im da neće ostati bez crnogorskog državljanstva, danas ponosno mašu diplomatskim pasošima nezavisne Crne Gore", tvrdi Šoć.
Regujući na Grubačeve tvrdnje da je istupio iz NS, Šoć je kazao da "zloba g. Grubača prelazi u ordinarnu laž" i da neće biti poslanik, ali da ostaje stranački funkcioner.
"Jasno i glasno, na srpskom jeziku, saopštio sam da moje povlačenje iz politike znači samo da se neću više profesionalno baviti politikom, odnosno da neću biti poslanik
.

....................................................

podgoricki dnevnik Vijesti, 06.02.09.g.

Grubač sumnja na lakrdiju

Predsjednik NVO Akademska alternativa Vojin Grubač rekao je Vijestima da je cijela priča o Popovićevom državljanstvu vulgarna politička lakrdija u organizaciji čelnika DPS-SDP i "ugroženog" predsjednika NS. "Povod ovog iznenadnog egzibicionizma možda se nalazi u razlozima pregovora Popovića sa DPS zbog kojih je, u javnosti cijenjeni, poslanik Dragan Šoc istupio iz Narodne stranke. Grubač je Popoviću poručio "da se s osmjehom odrekne državljanstva Srbije, a poslije par dana opet stane u red za isto državljanstvo - jer će ga lako dobiti za pet minuta". "U protivnom, ako mu je ovo maksimalni domet političke kreacije najbolje bi bilo da je on, umjesto Šoca, napustio političku scenu", tvrdi Grubač.

No comments: