Tuesday, February 23, 2016

Вријеме је црвени картон за Јенкије на Балкану

Аутор:


Јенкији су напокон демократизовали Балкан – потпуном демонтажом смисла његовог постојања. Направили су га по мјери пројектоване бандитске демократије – која нема ништа заједничко са демократијом на Западу.
На том таласу су  политичари тзв. независних држава, насталих распадом Југославије, укапирали да демократија није власт народа, већ власт америчке амбасаде у њиховој земљи. Наравно, америчке амбасаде имају апсолутну власт у свакој државици Балкана јер су њихови: медији, олигархија, тајна полиција, војска, могуће и најјаче криминалне групе, а што је најважније- финансије кроз власт западних банака.
Домаћи политичари су изгубили све механизме да икада владају државом у којој се баве политиком, тако да могу да буду само послушне слуге америчких амбасадора.  Могућност да елегантно превеслају америчку амбасаду показујући лојалност, а потом јој окренути леђа – уопште не постоји.
Довољно је само затворити могућност рефинансирања Западом пројектованих спољњих дугова, у којима се балканске државице гуше, па да народ подстакнут плаћеничким медијима устане и тражи од самовољног политичара  да одлети у прошлост.

Модификовану ситну боранију  за премијера и предсједника?

Посматрајући језиву ситуацију у којој се налазе народи Балкана, осуђени на сиромаштво и емиграцију, намеће се питање – да ли би ти несретни грађани требали на слободним изборима да гласају између више кандидата за амбасадора САД у њиховој земљи?
А кандидати за америчког амбасадора у трци за врховну власт, у земљи којом отиру панталоне и ципеле, да у изборној трци народу појасне шта ће урадити уколико добију мјесто врховног патрона.
Шта ће урадити са огромним спољњим дуговима, опљачканим и уништеним предузећима. Кога ће поставити на мјеста угледне ситне бораније у виду предсједника Владе и предсједника државе потчињене земље? Да објасне – које ће јадне домаће политичаре са шведског стола партија инаугурисати на мјеста министара и високих државних чиновника.
Уједно да ковертирају изјаву о оставци уколико се њихова обећања грађанима не испуне, или њихове слуге у власти не буду радиле свој посао како треба.

Прајмери у амбасади

Оваквим измјенама би се политички систем у државицама Балакана довео на виши ниво одговорности и смисла. Не би личио на хохшптаплерај који се одвија пред очима слуђених грађана који мисле да их је казнио Бог, а не скривени Јенки.
Данашњи политичари разних партијица, комерцијалних фирми, уопште не би учествовали у парламентарним изборима. Ни сада нису потребни, а тада би то било само логично системско рјешење. Не би било ни непотребних предсједничких избора.

Сваки грађанин, који жели да постане чиновник државе и политичар од калибра, не би морао да се учлањује у партије, већ би се учлањивао у америчку амбасаду. Они би тамо бирали своје пулене, направили пар тимова од њих, поставили претенденте на мјесто амбасадора колоније, а народ гласао између разних амбасадора и њихових тимова. У том случају би народ, евентуално незадовољан стањем у држави, могао од Вашингтона тражити хитну смјену свог америчког амбасадора, који му намеће неспособне и смјехотресне домаће државнике правећи комедију од власти и економије!
Тада би Вашингтон би одговоран за државе којима влада, а не постављени домаћи политичари који степеном улизништва Јеникијима показују своју љубав према држави и народу, из којег грешком потичу.

Гдје је ту одговорност САД?

Сада је у државама Балкана тотално безвлашће. У њима се не зна којег ће чиновника амерички амбасадор смијенити, а којег новог поставити. Не, на Балкану није инсталирана Исламска држава, која је присутна у региону Средоземља. На Балкану су инсталиране Лудачке државе хаоса и безнађа, под управом САД.
Збиља, да ли за своје политичке калкулације на Балкану САД мисле да носе одговорност: моралну, материјалну, кривичну? Да ли за уништење Балкана требају да плате одштету свим балкaнским државицама у вриједности неколико стотина милијарди долара?  Не само материјалну одштету- због уништења економије, већ и моралну- због безнађе у људским душама? Или им је то свеједно?!
Укратко, потребне су промјене, и то оне суштинске и системске, а не подмукло сатирање малених државица од стране Империје која нема нити стила, нити савјести! Црвени картон за Јенкије!