Monday, August 6, 2012

Полемика - Инцидент на Цетињу, парламентарни избори, НАТО

http://javniservis.me/2012/07/29/zavrseni-izbori-u-crnoj-gori/

Војин Николајевич kaže:
Како вријеме лети…
Ја мислио да ће бити избори, а они већ завршени…
:)

Callao y Arenales kaže: pa znaš kako se kaže – “završeno ti je to, b'ate…”
:)))

Zipp kaže: Dobrana je dobro projektovala “izbore”, stim što mislim da će patriotska koalicija DPS-SDP-BS “osvojiti”, opet tijesnu, nadpolovičnu većinu. I ko će onda zabraniti rad vladajuće većine – oni sami sebe?
I ja se se zalažem za lustraciju te zabranu rada DPS-a onda kada padne i izgubi vlast, a opet sebe smatram demokratom.
Zašto zabraniti rad DPS?
-zbog ratova koje su vodili “u ime srpstva”, svojevremeno
-zbog deportacije, Štrbaca, Bukovice, Pljevalja, Dubrovnika…
-zbog državnog šverca cigaretama i bijelim robljem
-zbog sankcija koje su nam uvedene pod njihovim vođstvom
-zbog državnog propagiranja zločina
-zbog uništenje privrede u vrijeme sankcija
-zbog stalnih krađa na izborima i stalnih pritisaka na birače, što sve predhodne izbore i referendum po mom mišljenju čini nelegitimnim
-zbog rasprodaje resursa države
-zbog šverca svega i svačega pa i droge, pod pokroviteljstvom najvećih funkcionera DPS-a, a sve sa znanjem i onog dijela njenih funkcionera koji nijesu direktno umiješani u navedene poslove
-zbog umiješanosti dijela vrhuške DPS-a u ubistva sa političkom pozadinom(Jovanović, Žugić, Raspopović, Vojičić…)
-zbog totalne devastacije prostora, kumovske privatizacije, totalne rasprodaje i pljačke države…
A lustracijom bi bili obuhvaćeni neki političari sadašnjeg SNP-a, NOVE, te neki ljudi iz “kulturtnog i javnog života” (neki novinari, akademici, crkveni velikodostojnici…, npr.Kilibarda, Labudović, Pedja Bulatović, Zoran Žižić, Radoje Kontić, Vojin Đukanović…)
Vjerovatno je to utopija, ali ja se zaležem za tu utopiju.

Zipp kaže:
A povodom upravo pročitane informacije da je vlasnik Etno sela izbacio goste i monahinju zato što su Srbi – nijesam iznenađen. Ali jesam duboko razočaran.
Kako su se meni 90-tih dešavala slične stvari, te dobro znam kako sam se tada osjećao, da ima ovdje države i građana uradilo bi se sledeće:
-odmah bi se izrekla zabrana rada tog “Eko-katuna” tj. nadležne institucije bi stavile katanac na njega
-”ponosni” vlasnik i “Crnogorac” koi je izbacio majku sa petoro djece i monahanji bio bio odmah priveden, po hitnom postupku osuđen na višemjesečni zatvor zbog najgrubljeg izazivanja vjerske i nacionalne mržnje
-građani-da ih ima, prije svega oni koji se osjećaju kao Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Hrvati bojkotovali bi taj “Eko – katun”, tako da bi i poslije isteka zabrane rada vlasnik bio prinuđen da ga zatvori.
Ali, kod nas će se od toga napraviti predizborna ujdurma, posijati se još veća netrpeljivost i mržnja, vlasnik Kadija će biti ponosan na svoj čin, a ostrašćeni nacionalisti(u ovom slučaju crnogorski) će mu govoriti “svaka ti čast crnogorrče”.
Zato smo tu đe jesmo.


Duboki uvid u nas same! kaže: Prilikom prvog telefonskog poziva novinara “Vijesti”, Kadija je kazao: “To se desilo zato što mi je bilo milo”

nebo kaže: - One su došle i tražile srpsku cicvaru, na šta sam im odgovorio da kod nas ima samo crnogorskog kačamaka, ali da moraju sačekati bar sat i po do dva sata, da se skuva kako treba- priča Kadija.
Prema njegovim riječima monahinja je nakon toga kazala da je „ovdje sve pola srpsko–pola crnogorsko“, na šta je Kadija reagovao riječima „ovo Boga mi nije nego moje, i samo crnogorsko.“
- Nudili smo im pršute, sira, priganica, meda, onoga što ima na Njegušima. Kod mene u restoranu nema pljeskavica, ćevapa i „srpskih mućkalica“- kazao je Kadija naglašavajući da su gošće same izašle iz restorana.
hahah mi smo stvarno u ludulu teškom

Yup, tip nije fašista nego… gastrofašista. Kakvo olakša(va)nje :)


  1. Војин Николајевич kaže:


    Nova šansa: “Znaju građani … ko je obnovio državnost, jer možemo mi i da je srušimo ako zatreba, znaju građani ko uzima, pa daje, pa uzima radna mjesta…
    Demokratski front: “Iznenađeni smo ovim izborima, meni su jutros javili da treba ići na glasanje. Niko nas nije pitao, samo su me pokupili iz kreveta, ali tako vam je to na frontu. Izbori su svakako pokradeni, nastavićemo borbu u naredne tri godine kroz institucije sestema, a onda ćemo… kako bi se posle 27 godina diktature, konačno, konačno, oslobodili. Jasno je sada svima kakav je ovo mafijaški režim…na pomolu su nove afere…
    Одлично читање између редова, суштина приче!
    “Ово нам је наша борба дала…”
    :)


    Војин Николајевич kaže:
    Некада, давно, у Никшићу сам посматрао меч у кик- боксу покојног никшићког каратисте Драгана Бата Огњеновића, и великог шампиона из Сплита Бранка Цикатића. Меч је био на Малом стадиону, који је био испуњен до краја!
    Мала справка…
    Dragan-Bato Ognjenović, karatista, reprezentativac, profesionalni prvak Evrope u ful-kontaktu i prvak sveta u kik-boksu (Nikšić, 1958 – 31. 01. 1996)
    Цикатић је реално био много јачи, а многи блиски информацијама, говорим о онима који су уважавали пок. Огњеновића, и данас тврде да је тај меч био намјештен, у смислу да је требао трајати до краја предвиђеног времена гдје је побједник требао бити Цикатић. Меч је трајао краће, јер није поштован договор. Покојни Огњеновић је нокаутиран, а судије су му додијелиле побједу јер је Цикатић, наводно, ударио Огњеновића послије судијског прекида.
    Додуше, чак и тада, међу нама, у публици, колала је била информација о томе да је меч намјештен.
    Ипак, један крупни никшићки навијач око ринга, незадовољан наводним неспортским ударцем Цикатића је скако као опарен, и желио ускочити у ринг да се обрачуна с њим.
    Да је ускочио, којим случајем, у ринг имао би за противника…
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Branko_Cikati%C4%87
    Дакле, противника против којег није имао никакву шансу, осим да у магновењу излети преко конопаца!
    Ради се о лику који је данас тренер сениорске репрезентације кошаркашица Црне Горе, Миодрагу Балетићу, за којег се претпоставља да је био организатор групе навијача која се пројавила у виду скарадног навијања на Цетињу.
    http://www.vijesti.me/data/slika/3/27603.jpg
    Тај Кадија, са Његуша, је егземплар који прави глупости у сопственој режији, а Балетић је спортски функционер државе. Ипак, разлика је видљива… Функционер државе, чоче! :))


    Војин Николајевич kaže:
    Rezultati lokalnih izbora u Nikšiću, Budvi i Kotoru su očekivani. Koalicija “Nova šansa – Milo Đukanović” osvojila je ubjedljivo većinu u sva tri opštinska parlamenta i nastaviće nesmetano da radi na unapređenju uslova života.
    Šef DPS-a u Nikšiću, Radivoje Nikčević za Javni servis kaže: “Znam da je bilo propusta u radu i da je opština dovedena do dna, ali ko će drugi da je digne nego onaj ko je srušio. Mi znamo najbolje gdje se nalaze problemi, mi smo ih i napravili, mi ćemo ih riješavati. Hvala Nikšiću još jednom na novoj šansi.”
    Реално.
    :)
    Љубав према Новој шанси! :)

    • nebo kaže:
      sad bez zezanja, možda padne vlast u Nikšiću ali to ništa neće značiti… jer taj koji dodje na čelo opštine, tj ta udružena opozicija moraće da radi u istom ambijentu.. ali ko će sam kim u koaliciju posle izbora, ne smijem ni da zamislim… volio bih da se svi udruže a da na drugoj strani ostane puki narod, kao što je i sad stanje samo se nevidi od medija partija govana


    Војин Николајевич kaže:
    Елем, наша опозиција је вагабундо…
    По руски бродяга
    Кинески 流氓
    Кореански 방랑자
    А Оливер Драгојевић каже…
    Vagabundo, vagabundo
    skitaj dalje, srce ludo
    vagabundo, vagabundo
    nek’ jos traje vrijeme budno
    skitaj dalje do kraja
    dok nosi te dah
    isti zivot nas spaja
    i vjetar i prah
    vagabundo, vagabundo
    samo skitaj, srce ludo
    :)
    Војин Николајевич kaže:
    “Pink Panteri” u Austriji opljačkali 23 zlatare ove godine
    Интересантна вијест.
    Имам осјећај да су освједочени Пинк Пантери заузели Владу Црне Горе :))


    Miki kaže:
    Fašističko skandiranje na CT , nastup hip-hop nacionalista iz BG u NK , zvezde granda na CT , prebijanje zvezda granda , izbacivanje Srba iz restorana , javni servis ne prenosi nastupe srpskih sportista na OI. Šta je sljedeće po scenariju , zna li ko. Kad dolazi Bora Đorđević u Budvu? Red bi bio da sad , neko od razjarenih Srba , zapali crnogorsku zastavu ili da se glasne Amfilohije sa nekom kletvom ili novom teorijom o nastanku crnogorske nacije. A možda će udbaši , maskirani u vjernike i sveštenike spc i cpc , prirediti još jedan performans na temu “oslobađanje/odbrana naših svetinja od uzurpatorske i okupatorske spc / takozvane i nekanonske cpc. Biće svega u ovoj predizbornoj kampanji.


    Војин Николајевич kaže:
    Jagoda Kljaić
    KAD KUĆA DRHTI
    Kuharice manje zbori
    Da ti ručak ne zagori
    C i c v a r a!!! Ne znate kakvo je to jelo. Evo recepta za cicvaru, neka vam ne bude teško zapisati, nećete zažaliti.
    Pripremite pola do jedne litre hladnoga domaćega kiseloga vrhnja maksimalne masnoće. Najprije u malo hladnoga mlijeka dobro umutite dvije velike žlice bijeloga brašna, nulera, tako da ne bude grudica. Tome dodajte jedno jaje, najbolje ono iz kokošinjca. Sjedinite sa vrhnjem. Na kuhinjskoj peći neprekidno miješajte drvenom kuvačom samo za tu namjenu, dok se po površini ne počnu skupljati kapljice masnoće. Uklonite na slabiju vatru i miješajte dok ne postane gusta masa, zlaćane boje i sve dok se maslo ne odvoji na površinu. Posolite po okusu. Dobra cicvara mora biti jako masna, ustvari, plivati u maslu, koje se može, na kraju, ocijediti. Ali i tunjkati s toplom pogačom.
    Vole oni snajku. Vrijedna je, ljepuškasta, ima prodoran pogled i šuti kad treba. Zna ona sa čim će pridobiti tazbinu. Prokušani je to recept, gradivo jednostavno i odavno savladano. Često zaboravljeno, ali, u nuždi, sine u umu spasonosno rješenje. Ko se najede cicvare u nedjeljno jutro, cijeli dan više neće pitati što ima za pojesti.
    Odjednom mir u kući. Vrepci se useljavaju u kuruzanu. Čuje se vjetrić ponad čatrnje. I igra miševa na tavanu.

    • PWS kaže:
      Kako kuharica na kuhinjskoj peci moze mijesati KUVACOM?
      To je planetarno sranje zamislivo samo na prostorima nabivshe od Troglava do Gevgelie.


    Војин Николајевич kaže:
    Како је завршена Цицварскa криза?
    Да ли се одбранио аутохтони црногорски качамак од напада агресивне аутохтоне дурмиторске циваре

    Lado Tajovic kaže:
    Nešto gledam jedan od komentara Nikolajeviča pa pomislih kako sam skoro jedno zgodom nešto komentarisao ukazujući na činjenice, a ukazivanje na činjenice ne znači branjenje nekoga ili nečega, pa ’nastradao’ upravo zbog toga. Upravo je to jedna zanimljivost što kod ljudi ukoliko im ukažeš na činjenice koje su u suprotnosti onim stavovima koji oni onako neobuzdano i ostrašćeno iznose dobiješ jedan izliv najjadnijih emocija. Neko je jednostavno prost pa ne umije bolje a neko pokušava nekim tzv. humorom da nabaci nečiju neupućenost. A to je tek posebna priča, taj humor i ono reka’ bi ti ja ali ili ne smije ili nema potrebe jer je sve jasno, pa onaj mig koji bi trebao da znači obaviještenost toga pojedinca u sva dešavanja. Sve znamo. Među 650000 ljudi u Crnoj Gori radi 650000 obavještajnih službi, svaki je čovjek služba za sebe. Nego, da se vratim onome šta htjedoh reći. Recimo isto malo vremena unazad bješe priča o Toš čeliku gdje mi bilo mrsko pričati ali ’obavještajci’ su imali sve ’podatke’, nema veze što ih stvarnost demantuje, taj ’rad’ ne može da škodi, po njihovom shvatanju ili priča oko ovog Kadije isto. Nisu ljudi ni do pola pročitali informaciju već su sve znali i sve pročitali i između redova i pored redova i ono šta je napisano i ono šta nije. Ama taj dan je u tu kafanu bilo 650000 ljudi i svi su sve vidjeli. Istina je svakako drugačija i moglo bi se štošta napisati ali me ne interesuje kao ni preganjanje na tu temu interesuje me kao jedan povod za izbacivanje svakojakih besimislica i kakvih crnogorska fog machine prosto svakodnevno traži tu vrstu hrane, taj benzin za svoj aparat da bi maglila redovno. Sad ono ja se često pitam čemu to? Zašto nije dovoljna informacija. Negdje sam i prije navodio. Zašto ako neko ukrade milion mora mu se pripisati još dva, tri? Jel’ onaj milion mali, jel’ beznačajan, nije dovoljno loš? Uglavnom sam dobijao odgovore tipa da se ne razumijem ja u to, da informacija treba da ’zamiriše’. Treba joj dodati ’mirisa’ i ’ukusa’ da bi je građani bolje svarili. E tu je problem. Što crnogorski opozicioni ’kulinari’ onda nemaju pojma sa kuvanjem i što im ta ’jela’ zagore redovno. Kao npr. kad sam Medojeviću za laž rekao da je laž a on mene otkačio pa više nismo prijatelji :-) jer mi se njegovo ’jelo’ nikako nije svidjelo. Jednostavno, ako je ova vlast tako dobra, a nije, da se mora izmišljati i dokazivati opozicionarstvo ispoljavanjem frustracija onda neka je. Ako ljudima nije dovoljno ono šta vide svakodnevno i u pozivanje na gole činjenice ne nalaze dovoljno da istu obore, neka je. Ako vam treba neki Kadija ili već sjutra neki drugi oko kojeg ćete praviti poligon na kojem će neki vaš ’Kadija’ da istrči i presuđuje, onda neka je brate, za bolje i nismo onda.



    Војин Николајевич kaže:
    Potjerale kobre zeca kroz šumu. Bježeći od njih, zec sretne dabra i poviče iz sveg glasa:
    - Bježi, bre, dabre, idu kobre!
    - Ko, bre?
    - Kobre, bre, dabre!
    - Kobre!
    - Da, bre, dabre, kobre…


    brancode kaže:
    Što se tiče slučaja sa Kadijom, još jednom smo pokazali kako je ovo apsurdno drustvo!
    Situacija je čista, da čistija ne može biti – klasičan primjer izazivanja vjerske i nacionalne mržnje. Not so fast in Montenegro…
    Kako je trebalo da bude
    - Policija privodi vlasnika restorana i zatvara restoran do daljnjeg.
    - Sudi mu se po hitnom postupku. Ne možete čovjeka osuditi bez prava na odbranu, ali ovdje je bar situacija vrlo čista.
    - Država najoštrije osuđuje ovaj incident i ograđuje se od takvih postupaka. Upućuje izvinjenje svim svojim građanima koji se osjećaju kao Srbi. Na sličan način se oglašava i opština Cetinje. TO Cetinje, kao siboličan gest, organizuje ručak/večeru za „protjerane“. Poruka javnosti je poslata. Pošto je ovo, ipak, Crna Gora, ovu stavka je možda nerealna u punom smislu. Dovoljno bi bilo da se bar neko oglasi i ogradi od pomenutog događaja uz izvinjenje. Takođe, nema potrebe za napumpavanjem.
    - Svaki građanin države (bio Crnogorac, Srbin, Bošnjak, Hrvat…) bojkotuje Etno selo „Kadmi“.
    Šta se stvarno dešava
    E ovdje iskazujemo svoje pravo lice.
    - Zatvoreno je Kadijino etno selo, ali pazi zbog čega: “Inspektor je, takođe, utvrdio da Kadija pruža i usluge smještaja u deset kućica-bungalova za čije poslovanje ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju, pa je primijenjena represivna mjera tj. pečaćenje smještajnih jedinica.”.
    http://www.vijesti.me/vijesti/turisticka-inspekcija-zatvorila-kadijino-etno-selo-clanak-85270
    Klasičan pokušaj da se samo malo smire strasti, ali ne previše i suštinski tj. zbog pravih razloga. Ipak ima jos dosta do izbora, valjaće da se Kadija izvuče iz rukava tamo negdje u septembru i još jednom malo podgrije situacija
    - Umjesto da se ovom incidentu pridje na jedan realan način, dobijamo nevjerovatnu ujdurmu i nevjerovatno generalizovanje. Svaka osoba sa kojom sam pričao osuđuje ovaj postupak. I garantujem da većina to misli. Ali mi dobijamo pomoću medija nevjerovatnu aferu. Vijesti, koje će svašta uraditi zarad publiciteta (podsjećanje na koncert BS-a u NK), drže ovo kao glavnu vijest, a danas se već demantuje, da nije baš tako bilo, same su izašle itd… Prosrpski mediji i portali prave još goru generalizaciju ovog događaja i uopšte crnogorskog naroda, pritom zaboravljajuči veoma bitnu činjenicu da su ljudi koji su njihovi predvodnici i predstavnici jedan od glavnih faktora za kreiranje ovakvog ambijenta u CG. Generalizacije i uvrede izrečene na račun Crnogoraca se ne razlikuju mnogo od Kadijinog postupka. Ne pada mi na pamet da branim Ranka, SDP i DPS, ali generalizovati sve ljude, koji se osjecaju kao Crnogorci, sa njima nije previse racionalno. Isto kao što nije racionalno što s druge strane postoji generalizacija da su svi Srbi sledbenici Mladica, Karadžica, Šešelja, Amfilohija… Totalna šizofrenija.
    Zaključak
    Svi smo mi građanski orjentisani, dok ne dođe ovakva tema na red.
    Svi mi pričamo da je režim tu 20 godina i da vlada zahvaljujući podjelama, ali niko ne umije da se odupre tome u konkretnoj situaciji.
    Možda bolje nismo ni zaslužili!

    • Војин Николајевич kaže:
      brancode kaže: Generalizacije i uvrede izrečene na račun Crnogoraca se ne razlikuju mnogo od Kadijinog postupka.
      Слажем се! Мислим да увреде које су због обог случаја генералзоване на рачун Црногораца испод сваког нивоа, са једним запажањем, да су оне изречене од стране анонимних лица, уз допуштање модератора.
      Дакако, ја те коментаторе анонимусе који су у општем смислу послали увреде Црногорцима поводом овога Кадије осуђујем шпто јавности непотребно предостављају своје приземне, вулгарне страсти, а драго ми је што породица Рајковић у овом случају осуђује конкретну личност због конкретног повода.
      Што се тиче односа Срба и Црногораца у Црној Гори, изузевши по неких 5 одсто неразумника са сваке стране, они су на сасвим солидном нивоу, нормалном, такорекућ!

    • Kozak kaže:
      dobar brancode…
      zrtvu. Liberali nijesu na vlasti, a nijesu vishe ni u politiki CG. U skokovima…Go!

    Војин Николајевич kaže:
    brancode kaže: Što se tiče slučaja sa Kadijom, još jednom smo pokazali kako je ovo apsurdno drustvo! Situacija je čista, da čistija ne može biti – klasičan primjer izazivanja vjerske i nacionalne mržnje. Not so fast in Montenegro…
    Kako je trebalo da bude… Svaki građanin države (bio Crnogorac, Srbin, Bošnjak, Hrvat…) bojkotuje Etno selo „Kadmi“.
    Управо тако! Овај случај је примјер за провјеру намјера државе, која није само сан једног дијела људи који је обожавају ма каква била, а тај сан ја уважавам ако постоје и неке коректне одреднице и принципи, већ је она прије свега скуп чиновника који поштују или не поштују Законе које су сами донијели, можда невољно:))
    Елем, ако им се ови закони не свиђају, с обзиром на то да ти чионовници имају већину у Прламенту, нека изгласају закон којим се дозвољава приватним предузетницима да могу таблом на улазу у свој објекат напоменути које одређене националне групе нису пожељне у том објекту. Напросто, нека озаконе своје жеље, па да видимо реакцију јавности!

    • Zipp kaže:
      U vrijeme “najezde Rusa”, a kada sam i ja mnogo bolje finasijski stajao ljetovao sam u jednom hotelu u Boki. Izadjem ja na hotelsku plažu kad dio nje ograđen i na njoj piše “samo za Ruse”. Usput uđem u konflikt sa spasiocem – bolje reći izbacivačem na toj hotelskoj plaži, koji mi nije dozvoljavao da se sunčam na plaži već sam obevezan da uzmem plažni mobilijar(na toj plaži se uopšte nijesam sunčao već na drugim, samo jednom, tada, iskočio sam iz hotela da se okupam i legao na plažu da mi se tijelo osuši). Pozovem ja tobožnju turističku inspekciju, a oni mi kažu “što se ne obratiš direktorici hotela, ona će to odmah regulisati”!!!
      Ja, ovako grinjav, tražim da oni dođu i kazne hotel i odgovarna lica po zakonu(kako ovo smiješno zvuči). Čim sam završio razgovor sa njima poziva me direktorica hotela, dakle, turistička inspekcija je dala moj telefonski broj i vjerovatno rekla: “Hej Milka(Jano, Sanja) imaš jednog gosta koji se žali…, traži da vas kaznimo, sredi to snjim jer je baš uporan pa ako ga ne umiriš, stvarno ćemo te morati kaznit, jebi ga, moramo ponekad iako smo u super odnosima(mi tebi-ti nama), ali…”
      Odazovem se ja pozivu direktorice, odmah dođe konobar: kafa – sok na račun kuće. I, “nema problema gospodine, mali nesporazum, ne morate uzimati mobilijar, vi ste naš gost, trebali ste mi se odmah obratiti…”
      Ja joj kažem OK, samo ima još jedan mali problem, ja sam Bošnak pa želim da mi se ogradi dio plaže i stavi natpis “samo za Bošnke”.
      Skoči ona: “kako to, pa đe ste to viđeli….”
      Imate ograđeni dio na kom piše “samo za Ruse”, pa ja tražim dio samo za Bošnjake-kažem joj.
      I da ne prepričavam dalje. U toj apsurdnoj situaciji, kada je najzad shvatila što je uradila naložila je da se skine traka sa natpisom “samo za Ruse”.
      Tek kasnije sam doznao ko je vlasnik hotela-veliki turistički radnik, Mugijev prijetalj koji voli da svugdje postavlja carine.

      • Војин Николајевич kaže:
        Zipp kaže: Imate ograđeni dio na kom piše “samo za Ruse”, pa ja tražim dio samo za Bošnjake-kažem joj.
        :))
        Елем, и ја сам био прије три године у инкриминисаном ресторану код Кадми- ла на Његушима! Позната иконографија :)) ником није сметала, јер је у друштву од двадесетак особа највише било Руса, који иконографију нису разумјели, потом Бошњака, којима је било свеједно у вези иконографије, два наша одлична друга који, су узгред буди речено, Црногорци из Подгорице, а који су се бунили на ниво услуге, и то као домаћини који су нас позвали на то собитие, а поред свих њих били су и један добри Цетињанин, Црногорац који је “пао у севдах” од иконографије, као и један Николајевич којем је било све то интересантно! :))
        Није тада било конобарица из Србије, већ је ту био хахаха газда ресторана са својим рођакама на услузи такозваним гостима.
        Једва сам наговорио једног човјека да обиђемо кућу Петровића, двадесетак метара од ресторана, да би видјели Ништа. Напросто, тај историјски објекат је празан, поготово подрум који су нам показали не знам зашто?! Истина, и Маузолеј је био празан.
        Укратко, мислим да би крематоријум или гасна комора, били додатни детаљи који би могли понуду овога ресторана учинити разноврсном:))
      • Војин Николајевич kaže:
        Извињавам се на неразноврсности. Јер, могла би се понудити и електрична столица, ако има довољно струје, спектакуларно стријељање пред стрељачким стројем, ако танџаре раде, традицонална вјештина “коњ'ма на репове” :))
        Чуди ме да CNN није освијетлио Цицварску кризу, као нпр. ону Кубанску…, јер су нуклеарне ракете дјело прошлог времена, а цивара опасни инструмент програмираног тјерања грађана у гојазност. Макдоналдс ће да помири узбуркане стрaсти:))

    Војин Николајевич kaže:
    Slavko Perović i Zoran Đinđić licem u lice
    Slavko Perović:
    Ova generacija Crnogoraca, koju ja zastupam, zna koja je to blagodet imati uređenu liberalnu demokratsku državu, i zna da je Crna Gora jedna izvanredna mašina za pravljenje velikih para tu na Mediteranu.
    Mi želimo da budemo posjednici toga blaga, kako radi prošlosti, tako radi sadašnjosti i radi budućnosti naše đece. U tome ne vidim ništa loše. I pazite, da gradimo Crnu Goru kao otvoreno društvo sa nizom komunikacija.
    To će biti građanska država u kojoj će moći svako da se izjasni na način kako se osjeća i biće zaštićen, neće biti građana drugog reda, biće zaštićen kao što su zaštićeni građani u Americi.
    Dakle, moći će da pljune i da spali tu zastavu crnogorske države, ukoliko ta država ne štiti njegova prava.
    Баш би ме интересовао коментар тога Кадије на ове ставове, с обзиром на то да себе ставља у ред либерала…

    • Palamida kaže:
      “…Crna Gora jedna izvaredna masina za pravljenje velikih para tu na Mediteranu.”
      Ovo me podsjeti ko su bili glasaci lscg-a

      • Војин Николајевич kaže:
        Црна Гора је била машина за прављење пара за џепове владајуће олигархије од осамостаљивања, а и много прије тога при чему им државни статус није сметао, а сада постоје проблеми које та олигархија не може да ријеши, осим куповином гласова.
        Дакле, нису у питању гласачи ЛСЦГ, већ гласачи који се продају сматрајући да њихов глас ништа неће промијенити. А када такви пређу црту од 10 одсто гласачког тијела, они несвјесно сламају и себе и друге!
    • Palamida kaže:“Mi zelimo da budemo posjednici tog blaga,kako radi proslosti,tako radi sadasnjosti i radi buducnosti… ”
      Branis neodbranjivo

      • Војин Николајевич kaže: Slavko Perović: Dakle, moći će da pljune i da spali tu zastavu crnogorske države, ukoliko ta država ne štiti njegova prava.



    • Војин Николајевич kaže: Nutricionist kaže: “Uticaj nove vrste glicerida je ispitivan na crnogorskoj populaciji sa prostora Cetinje, naziv koji u slobodnom prevodu znaci “brdsko brzinska vukoyebina””
      Ово се зове промашај… …
      Спиновање,
      је метода коју највише користе, маркетиншке агенције, (али и домороци:)) које по поруџбини (али и у складу са сопственим страстима:) на овај начин скрећу пажњу народа са озвиљних и суштинских проблема.
      Методе спиновања
      - Селективно представљање чињеница и цитата који подржавају једну позицију
      - Еуфемизми као начин да се прикрију или промовишу недоказане истине
      -”Сахрањивање лоших вести”: најављујући једну популарну ствар у исто време са неколико непопуларних ствари, надајући се да ће се медији фокусирати на популарану.
      - Одлагање објављивања лоших вести како би оне биле скривене у евентуално добрим вестима које су у међувремену пристигле.
      Едвард Бернејс (Edward Bernays) се назива “оцем спиновања”. У својим књигама он описује неке ситуације у Америци двадесетог века када је требало популарисати алкохол и цигарете, као прихватљиве, упркос противљењу јавног мњења


    Војин Николајевич kaže: Ево мале анализе изборног процеса…
    Филип Вујановић је на прошлим предсједничким добио 50 одсто – плус 1,89 процената, или 6312 гласова. Неважећих листића је било 4 600, а путем писма је гласало невјероватних 13 500 грађана.
    На изборима је било отворено 1141 бирачко мјесто, а један проценат гласача износи 3340 гласова. Отприлике, ако ДПС купи личне карте на једном бирачком мјесту од једне опозиционе трочлане породице са правом гласа, да она не би изашла на изборе – добијају један проценат смањења излазности на штету опозиције. Ако лична карта кошта 50 еура, тај један проценат смањења “опозиционе силе” кошта “мизерних” 167 000 еура.
    ЦЕДЕМ је на тим изборима предвиђао излазност 74,1 одсто а изашло је 68,2 одсто. Разлика је 5,9 одсто која се реално десила, или 19 700 опозиционих гласача, или осамнаест гласача по једном гласачком мјесту, је у новцу износи, за 50 еура по л.к., износи отприлике 1 000 000 еура.
    Ако је купљено тих око 20 000 гласова за неизлажење на изборе, плус 13 500 гласача писмом гдје се опозициони глас претвара у глас против опозиције, плус неважећи листићи, плус остале методе, све то чини од десет до петнаест одсто фризираног бирачког тијела у корист ДПС.
    Урачунавши све ово, и додатно довожење људи са стране да гласају – а који вјероватно не би дошли да им није плаћено, плус двојно гласање, могућност да у некој анкети ЦЕДЕМ, или сада Бешић, погоди тачан резултат је никаква. Зато је задња анкета коју те аналитичке фирме праве пред изборе увијек фризирана жељама ДПС коју предају њихови оперативци са терена.
    Дакле, новац (довољно је око 5 милиона еура) kao и упрезање комплетниг административног апарата од стране ДПС не дају никакву могућност опозицији да добије изборе.
    Гдје је у свему томе идеологија? Какви су то избори?


    Војин Николајевич kaže: Ко су људи који продају свој опозициони глас на изборима?
    Наравно, грађани опозиционари, који мисле да њихов глас неће ништа промијенити.
    Да нису опозиционари, нико им ништа не би платио, као што се ништа не плаћа онима који ће за власт увијек гласати! Елем, мислим да они нису ту пуно криви јер су дио технологије која их је усисала…
    И тако, продали су своје породичне гласове властима. Наручене агенције за истраживање јавног мњења су им прије избора дале подршку констатујући да се власт неће промијенити,
    а резултати су то потврдили. :))
    Наравно да они никад неће помислити да су они кривци.
    А таквих који су продали опозициони глас, као они, је у ЦГ неколико десетина хиљада, и то суштински мијења исход избора, иако продавачи гласова тако нешто никад неће помислити јер то нарушава њихово мишљење о сопственом моралу. Ипак, они ће, без размишљања, отићи na сваки протест против власти, јер схватају да ова власт није добра. :)
    Ипак, послије протеста, на којима су се “издушили”, доћи ће нови избори, и они ће опет продати свој глас, вјерујући да од њих ништа не зависи! :))
    Бешић прије избора, и коначни резултати избора ће потврдити ту тужну претпоставку…:))


    Војин Николајевич kaže: И тако, кренуло је залијетање на унапријед режиране изборе.
    Опозиција је, као и увијек, на магарцу!
    Парламентарне узалудне опозиционе странке се не желе удружити. Ванпарламентарне узалудне, старе и нове, странке крећу у јуриш да уђу у парламент, са циљем да уцјењују све по систему “језичак на ваги”!
    Језичак на ваги, чоче! Уцјена свакога и свих, како је то лијепо?!?
    Професионални пљачкаши ће тражити непријатеље државе, а опозиција покренути такмичење у витешкој дисцоплини- ко може плиће скочити у провалију! У том скакању неко ће се задржати за дрво, неко ухватити за реп сокола, неко орла, а већина дотаћи главом запјенушалу ријеку политичке страсти, тако неодољиве, скочивши најдубље :)). А све уз узвик- сљедећи пут ћемо скочити дубље, љепше и боље ћемо се ритнути у ту привлачну дубину.
    Дубље, дакле, за далека нека покољења :))


    Lado Tajovic kaže: Interesantno je kada predstavnici jedne organizacije koja je devedesetih branila da se u njenim vjerskim objektima krste ljudi koji se izjašnjavaju kao Crnogorci a nerijedak je bio i slučaj kada su iste izbacivali iz njih pa kada oni sa svojim apologetama zaguslaju o ljudskim pravima to onda zaista podsjeti na onu guslarsku pjesmu koju je krajem prošlog vijeka puštala njima srodna predizborna koalicija na svojim skupovima a danas tvrde da je nisu čuli. Ne bi možda bilo loše da im se pusti jer zaboga, svi se borimo protiv amnezije, jel? Koji bi bio odgovor da se to desi? Ada, kao vazda. Kao na svakome vjenčanju, samo umjesto ‘svadba, svadba, svadba. zapjevajmo ovu pjesmu sada složno svi’, čuli bi ‘udba, udba, udba…’
    Svih godina postoje raznorazni incidenti sa obije strane. Možda sam pristrasan ali ja bi rekao da sa ove druge ima mnogo drastičnijih a neki su se i tragično završavali. Neki su sa svojih partijskih tribina izbacivali ljude. Jel’ bi bio spiner ako kažem kad, ko i gdje? Uvijek kada se to desi, uvijek je bio isti odgovor da je to tek puki incident i da ne treba podgrijavati podjele na taj način ali zato kada se desi slučaj ‘cicvara’ onda paljba iz svih oruđa ne bi li se prodala jedna poznata priča i politika koja ima sve ukuse te iste cicvare ali eto njima se sviđa. Kažu da je niko ne pravi kao oni. Nekad mi se čine da se više bune zbog ugroženih autorskih prava a ne zbog nečega drugog. Prije neki mjesec Vijesti su objavile tekst ‘Guča na pjenu od mora’, koji niti je bio kritika Srba, Srbije, niti u negativnom kontekstu stavljeno išta do Budva i odnos prema lokalnoj kulturi i promocije. Ali ‘poniženi i povrijeđeni’ su se digli na internetsku kuku i motiku dokazujući još jednom njihovu neizdrživu poziciju. Ja na svaku ‘cicvaru’ mogu iznijeti deset ‘kačamaka’ bez problema ali čemu sve to i ko će se najesti od toga na kraju?


    Војин Николајевич kaže: Господине Тајовићу, ипак се нису видјеле санкције државе како поводом скарадног навијања на Цетињу, тако и у случају овог ресторана, гдје је тзв газда кажњен због неких трећих ствари.
    Ја ћу случај на Цетињу ставити ипак у први план, јер скарадно навијање није било упућено само гошћама из Србије, већ и српским спортистима који наступају за репрезентацију Црне Горе, али и црногорским спортистима који се сигурно згражавају због свега тога.
    И сад је некима чудно(?!) што се дешава сљедеће…
    Gavril Subotić se odlučio za Srbiju!
    Pred meč sa Srbijom procurila je vijest da će mladi i super-talentovani Gavril Subotić, ’’Jadranovo dijete’’, koji će od naredne sezone pojačati beogradski Partizan, za godinu ipak biti član ”delfina’’, a ne ”ajkula’’ kako je to bilo očekivano.
    Imam informaciju iz porodice Subotić, da je njegov otac donio takvu odluku da Gavril igra za srpsku repereznetaciju – potvrdio je za radio Jadran sekretar vaterpolo saveza Crne Gore, Dejan Adžić.
    No, slučaj Gavrila Subotića nije usamljen. Boje srpske reperezentacije brani Dušan Mandić, bivši igrač kotorskog “Primorca” i to već na ovoj Olimpijadi, a svoju prvu šansu dobio je u meču sa Britanijom.

    • Војин Николајевич kaže:Е сад, испод ове информације модератор реагује са хахахаха коментарима…
      Crnogorac…
      Sramno. Neka komplet idu u Srbiju, kada im je tamo bolje.
      mislilac…
      … nastup za drugu drzavu, ne mogu da shvatim ni prihvatim… No nece biti prvi koji je zbog novca klanjao tudjoj zastavi i grbu! Ja cu vazda izvizdat i njega i Mirotica i bilo kojeg drugog koji iz slicnih motiva nastupi za bilo koju drugu drzavu!
      Snoop Dogg ACM – MRS!
      Takvi kao ti i Prlainovic nikom ne trebaju.
      Ljubo – viola
      Nije odlycio Gavrile no mu ćaća Vaso,perjanica Vojevode Mandica. Super kad imamo igraca i za izvoz. Doce vrijeme da igra CG protiv svoje dijaspore
      Igor – Sramota!!
      Ovo je stvarno SRAMOTA!! Živjet i radit i sva prava ostvarivati u CG a igrati za tuđu državu. Predložio bih ovim SUBOTIĆIMA DA SE PRESELE U SRBIJU i da tamo probaju da ostvare sve što imaju u CG. .. SUBOTIĆI STIDITE SE!!
      Значи модератори постављају овакве позиције… мораш играти за репрезентацију ЦГ и слушати скарадне поклике на твој рачун, тако извријеђан постићи изузетне резултате, а као пљунеш на такве услове, што је реални и елегантни одговор, тада ти неки небулозни анонимус предлаже да се, чо'че, иселиш хахаххаха…

      • Војин Николајевич kaže:И сада имамо смијешну ситуацију да они који некажњено скандирају да Србе треба на врбе, или убити, заклати, одједном одлазак неког српског спортисте у репрезентацију неке друге државе третирају као издају. Издају чега? Може бити, издају потребе тих заблудјелих “државотворних” ликова да некога унижавају, вријеђају… И, они стварно мисле да неко то треба да трпи!
        Као нпр, када је у Нишу навијачка екипа Ранка Кривокапића, државног чиновника, вријеђала Прлаиновића да је издајник:)
        Знате, овдје неко има чудне резоне, проблем није у народу већ у оваквој власти!

    Lado Tajovic kaže: Nikolajeviču,
    meni je stvarno fascinantan način na koji vi sebi nabacujete loptice i kako servirate. Do kojih granica vi izbacite tu lopticu ti je stvarno podvig. Eto u zadnje vrijeme ste sa naslova, valjda presušio taj izvor, prešli na komentatore po portalima. Ja kad bi to radio meni bi kao uvijek stigla ’spinerska ruka’ ali kada radite vi i ostali prekaljeni opozicionari to već dobija i drugačiji i miris i ukus. No, valjda su to male tajne velikih majstora kulinarstva.
    Kad smo kod Cetinja i spornih uzvika vi ste svojevremeno ispoljavali nevjerovatnu neupućenost u cijeli događaj i na osnovu toga sudili i gradu i građanima. Potom ste pokazali da ste ipak upućeni ali je grad i građani iz kojeg su došli oni koji su uzvikivali ostao bez te kritike. No, pošto kažete da niste vidjeli sankcije države zbog toga događaja treba li bi reći koje elemente krivičnog djela ste vi vidjeli tu? Da li država treba da se pokreće samo zbog njih ili da reaguje i kada to drugi čine, pošto je bila još jedna grupa navijača sa nimalo ’blažim’ navijanjem? Pošto uglavnom predstavljate kao uzor susjednu državu na koju se oslanjate mogli bi reći kako je ona reagovala po sličnim stvarima? Ako već pominjete incident u Nišu, pa nije valjda da je samo to bilo? Jel neko nekome majku spominjao i to iz puna grla? Ako već ne želite da se oslanjate na Srbiju i da nam ona bude primjer ajde dajte nam kako druge države reaguju po tome pitanju. Vi nastupate kao da je u slučaju ’cicvara’ vama sve jasno. Čak i o tome pišete kao da ste bili u restoranu kada se sporni događaj desio. Međutim ima tu još ponešto što će kao i uvijek ama kasnije biti poznato, za sada ne želite da znate. Sveukupno jako nebitno i nedjelotvorno kao i vaše postiranje komntara sa drugih mjesta jer ako bi ja postovao komentare druge strane ova se stranica ne bi mogla otvoriti.
    Dalje vi sa nekim prigušenim osjećanjem oduševljenja navodite vijest o odluci Subotića da igra za Srbiju. Pa još poentirate kao da sve ovo o čemu pričate ima veze sa svim tim. Nikolajeviču sa time imaju veze samo pare.Šoldi, Lova, Novci… Ne miješajmo babe i žabe ako već polažete toliko na iskrenosti. Za nacionalnu selekciju treba da se igra srcem, a svakome kome je reper ponuda na stolu i ako traži da svoj ’patriotizam’ naplati nek mu je sa srećom samo mi ne mašite tom zastavom jer je tužno u ukupnom bez obzira za koga se odluči da igra. To može samo da posluži kao pokazatelj za neke druge stvari a ne za te koje vi potencirate. Imam osjećaj da ste i po ovoj stvari neupućeni u ovom tre3nutku. Možda kasnije ako se predomisli, možda tada budete upućeniji za sada nije uputno.

    Војин Николајевич kaže: Lado Tajovic kaže: Dalje vi sa nekim prigušenim osjećanjem oduševljenja navodite vijest o odluci Subotića da igra za Srbiju. Pa još poentirate kao da sve ovo o čemu pričate ima veze sa svim tim. Nikolajeviču sa time imaju veze samo pare.Šoldi, Lova, Novci… Ne miješajmo babe i žabe ako već polažete toliko na iskrenosti. Za nacionalnu selekciju treba da se igra srcem,
    Господине Тајовићу, говорите о пригушеном осјећању… Знате, гријешите, ништа није пригушено, ја просто честитам Суботићима на рјешењу, а онима који су тренери, селектори, спортски и државни функционери да ставе прст на главу и размисле шта им је чињети!
    И није само у питању скарадно навијање, већ и све остало. Наравно, мислим на оно што је легитимо одлучено, нпр, државни симболи, али нема довољан степен легитимности, неке опште подршке која би била на довољно високом нивоу. Значи, мијењајте државу и направите је цивилизованијом, у противном доћи ће неко други па ће је направити онаквом каква треба да буде.
    На крају, господине Тајовићу, слажем се да за националну селекцију треба играти срцем, што је проблематично ако дејствујући државници у Црној Гори размишљају задњицом.

    • Војин Николајевич kaže:Ево вам примјер…
      Australijski plivac, Matija Matt Jaukovic svjetski rekorder u plivanju na 50 metara, leptir stilom, kojeg je postavio na Svjetskom Kupu u australijskom gradu Sidneju. Bio je najveci plivacki as Crne Gore. Zbog nerazumijevanje države i sportskih funkcionera ove zemlje, nije bilo clan Olimpijske Reprezentacije Crne Gore u Pekingu.
      Умјесто Јауковића, црногорски спортски функционери су у Пекинг водили “браћу од ујака и сестре од тетака”.


    Lado Tajovic kaže:Nikolajeviču,
    vaša kao neupućenost prati vašu želju za poentiranjem. Nisu mene prevaspitale one antispinerske ekipe pa se ne bavim navođenjem sijaset brutalnosti i događaja sa druge strane, jednostavno nikada to nisam ni bio ali su i oni išli vašom logikom i žudjeli za poentiranjem. Već sam sto puta istakao da ne igram za raju, ostavljam to osobama koje vape za tim vidom internet egzibicionizma.
    Ja stoga čestitam vama na Subotiću i ostalim Subotićima i niko ne treba da stavlja prst na čelo, niti oko toga da pravi pompu jer čemu dizati cijenu nečemu što predstavlja ponašanje koje za mene nema apsolutno nikakvu vrijednost da ne kažem šta više. Osim toga ako bi dizali cijenu taj savez koji vam je miliji bi morao da potroši više novaca ovako će uštedjeti pa će ostati još para za ’patriote’.
    Ipak, kada krenete sa tom pričom vi koji ste naslonjeni na jednu u odnosu na Crnu Goru ogromnu državu i na sav njen aparat, na ogromnu medijsku podršku i pomoć i kada zavapite o ugroženosti i ostalim stvarima a hronično neobaviješteni o svim ostalim koje vam ne idu na ruku ne može čovjek da se ne začudi. Još kada to urade ljudi koji su promovisali a neki i dalje bilo otvoreno ili samo intimno politiku koja je u regionu posijala šta je posijala ta legitimnost vam izgleda vrlo ’ubjedljiva’ i jasna. Kao što je jasna i iskrenost u svim tim porukama i koji je krajnji naum. Ta ’iskrenost’ i taj naum je adut ove vlasti i uvijek će se naći neki nekrunisani vojvoda da se ’slučajno’ ofira.
    Naposletku, baš me iskreno briga i za cicvare, kačamake, Kadije, za Subotiće, za lažne frontove, za sva podmetanja, za vlast, za opozicione folove, za umišljene nacionalističke popjevke i ostale trice i kučine. Jednostavno je istina jedna a to je da po pravilu u Crnoj Gori imamo jedno stanje koje zbog korektnosti neću iskazati onako kako bi trebalo. Uglavnom sve je istina ono što jedni o drugima kažu. To je jedan organizam, jedan model ponašanja i po istome kalupu su svi napravljeni. To što je svađa ko je plav a ko je crven, to je čisto pomodarstvo i uticaj trendova. U suštini to je isti proizvod. Nema tu razloga za ničije slavlje. Hoće li preovladati plavi ili crveni, ne mijenja ništa jer će mentalitetski biti jedni te isti koji će vladati u svoj svojoj gluposti.

    • vranac kaže: Ovo kao da je pisao Kusovac, keve mi!

    • Војин Николајевич kaže: Lado Tajovic kaže: Ipak, kada krenete sa tom pričom vi koji ste naslonjeni na jednu u odnosu na Crnu Goru ogromnu državu i na sav njen aparat, na ogromnu medijsku podršku i pomoć i kada zavapite o ugroženosti i ostalim stvarima…
      Господине Тајовићу, нисам ослоњен нити на коју државу. Црну Гору, тј њену државу не може угрозити нико ако она буде конкретним потезима повећавала повјерење својих грађана, а не обрнуто, радила све да се то повјерење смањује.
      Зато ми је драго, у једну руку, да се Црна Гора осамосталила, и истовремено од једног центра зависности- Београда, добила неколико центара зависности, као што су Вашингтон, Берлин,…
      Дакле, нова формула независности је када твоју сувереност диктира Вашингтон, Берлин, …, који нису толико слаби (као Београд) да им смијеш спочитати мијешање као атак на државу!
      Не разумијете!?
      Ево примјера, опозиција у Црној Гори ће побиједити када отворено каже Вашингтону и Берлину да неће повући признање Косова, и да ће свим силама, па чак и против воље грађана, учланити Црну Гору у НАТО.
      Нове газде Црне Горе, Вашингтон и Берлин, ће поставити нове услове, а ти услови ће бити мање проблематични од ових.
      Елем, шта да се ради?
      Мислим да ће опозиција прихватити све те услове, јер нема избора, јер њихов лични интерес да дођу на власт коинцидира са жељом грађана да се власт промијени.

      • Vujo kaže: To je, Vojine, tacno tako. U dva poteza receno, “јер њихов лични интерес да дођу на власт коинцидира са жељом грађана да се власт промијени”. A iza svega je interes NATO-a, jedan jedini, decenijama bio i ostao dominirajuci. I Crna Gora ce zivjeti od ofitanja NATO-u ili nikako. Srbija je pod drugacijim uticajem, koji koincidira sa zeljama vecine njenih gradjana, a to je zbog Juznog toka. Zato oni i nece u NATO.

      • Vojin Niklajevič kaže: “Ево примјера, опозиција у Црној Гори ће побиједити када отворено каже Вашингтону и Берлину да неће повући признање Косова, и да ће свим силама, па чак и против воље грађана, учланити Црну Гору у НАТО.
        Нове газде Црне Горе, Вашингтон и Берлин, ће поставити нове услове, а ти услови ће бити мање проблематични од ових.
        Елем, шта да се ради?
        Мислим да ће опозиција прихватити све те услове, јер нема избора, јер њихов лични интерес да дођу на власт коинцидира са жељом грађана да се власт промијени.”
        U potpunosti saglasan da će biti tako, ali lično nezadovoljan zbog toga. U NATO moramo ući zbog interesa NATO-a a ne nas. NATO je klasično imperijalistički savez.

    Војин Николајевич kaže: Господине Тајовићу, сто посто сам убијеђен да ће опозиција прихватити став Вашингтона о Косову, а још брже и уласку ЦГ у НАТО.
    Дакако, ти центри моћи ће им предочити шта се све може десити ако се буду противили, тако да ће они срећни и са осмјехом све прихватити.
    Ако ти центри одлуче да се морају све опозиционе партијеу ЦГ уједнити, оне ће се све уједнинити.
    Ако ти центри кажу г. Ђукановићу да је његова мисија завршена, он ће се с лакоћом сагласити, а они ће му заузврат гарантовати највише стандарде.

    • Војин Николајевич kaže:Да ли сте примјетили да нисам критиковао будуће потезе опозиције у вези Косова и НАТО!? Ако јесте, у праву сте, никакву критику нисам упутио!
      :)

    • PWS kaže:Prostor Kosova je uvijek prevashodno bio naseljen albanskom vecinom. Tacno je da je teritorija s vremena na vrijeme potpadala pod srpsku vlast kad su Srbi ubijanjem, istjerivanjem i raznim pritoscima, kao i dovodjenjem siromasnih doseljenika iz Srbije, Crne gore, Bih i Krajine pokusavali pronijeniti demografsku sliku Kosova u svoju korist. Nije uspjelo. I sta sad, imas li ti bolji predlog za reshenje “kosovskog cvora”. Zbori sad ili begaj za sva vremena!

      • Војин Николајевич kaže:Zbori sad ili begaj za sva vremena!
        Хаххаха Имате импулсе за добро се насмијати.
        Мој предлог за рјешене Косова сам дефинисао прије двадесет година. Подјела територије. Укратко, сви су ме осуђивали, иако сам разлоге образлагао јако просто. Наиме, народ који је чак и у вријеме комунизма дизао устанке за промјену граница, немогуће је држати у претпостављеним границама. Укртако, био сам због таквог приступа предмет згражавања околине, такозваних истомишљеника.

    Војин Николајевич kaže:Славен Радуновић и Коча Павловић су, како је саопштено из Прес службе ДФ, данас разговарали са парламентарним државним секретаром Министарства одбране Њемачке, Кристијаном Шмитом.
    “Смјена режима омогућиће квалитетну борбу против корупције и организованог криминала, отвориће врата владавини права, и убрзаће процесе европских и евроатлантских интеграција Црне Горе. Доста је било политичког фолирања, морамо озбиљно прионути на остваривање циљева које су пред нас поставили ЕУ и НАТО“, казао је он.
    „Зато смо ми спремни да, уз посредовање Њемачке, преговарамо о гаранцијама за мирни одлазак шефа режима”, поручио је Павловић.
    Ево вам господине Тајовићу доказа да ће опозиција испунити све услове које предоставе ЕУ и НАТО. Ту су и гаранције за мирни одлазак шефа режима.\


    Војин Николајевич kaže: Zipp kaže:U NATO moramo ući zbog interesa NATO-a a ne nas. NATO je klasično imperijalistički savez.
    Војин Николајевич kaže: Дакако! У тим глобалним таласањима народ нико ништа није питао. Док се велики надгорњавају, умни мали народи требају да буду тихи!
    Наравно, ко се не слаже, има рјешење… Име томе рјешењу је Че Гевара, па нека изволи…

    • Војин Николајевич kaže: На другој страни, ЦГ никад неће бити благопријатни простор за НАТО.
      Исходећи из тога да НАТО некоректно дисциплинује многе просторе, без икаквих принципа, то је логично да таква политика има негативан одраз и у вишеслојоној ЦГ.
      С том чињеницом ће се суочити и садашња и свака будућа власт у ЦГ, и имати проблеме које ће морати демократски рјешавати.


    mira kaže:Molim vas da mi javite kad sjassu sa ovog bloga Nikolajevič (pisano pokojnom cirilicom),
    Perfect stranger iliti M. Lekovic, Sekula iliti ona vreća g. Džomić da kao civilizovani ljudi komentarisemo ovo sto se desava u ovoj nesretnoj dryavi. Udavi ta trojka svojim nebulozama da mi se ne mili ni slova napisati ni rjecci ovdje proccitati

    • Војин Николајевич kaže:mira kaže: “..da kao civilizovani ljudi komentarisemo ovo sto se desava u ovoj nesretnoj dryavi. ”
      :)
      Госпођо Миро, на овом порталу ја данима остављам коментаре само на једном тексту. Имате пар хиљада текстова који су постовани на овоме порталу да самостално коментаришете шта хоћете на “цивилизован начин”, а тренутно актуелних и одличних текстова бар двије десетине.
      Изгледа да је беспрегладна пољана коментаторских мјеста на овоме порталу тијесна за ваше ћутање. Укратко, ћутите на неком другом тексту, самоувјерено сматрајући а је ваше ћутање цивилизацијски разговор.
      Хахаххаа

      • Војин Николајевич kaže: Mira kaže: pisano pokojnom cirilicom…kao civilizovani ljudi
        А већ сам вам питање ћирилице објаснио док сте били под другим ником. Да нисте пол промијенили, или сте у трансверстите отишли? Шта год да је у питању, од мене могу само честитке да иду :) 

        Војин Николајевич kaže:Даду, ви опет доживљавате оргазам, или имате кијавицу?!

    • Fantom kaže:
      ŠPIJUNSKA ZA MIRU (間諜為和平)
      Javiću odmah kad trojka sjaše,
      ti samo čekaj uporna budi,
      kineskim pismom pošto ti paše,
      najlakše njega čitaju ljudi.
      Nijedan od njih ne piše čitko,
      sva su im slova nekako ružna,
      mišljenje tvoje vrlo je plitko,
      aj’ se dozovi o tugo tužna …..

      • Војин Николајевич kaže:
        欢迎
      • Fantom kaže:
        好,發現

    vranac kaže: Било гдје да путујем, било у којем дијелу свијета да се нађем, кад кажем да и ћирилицу знам, људи се одушеве…због учења ћирилице, у Русију долазе студенти из цијелог свијета, тако да коментар Мире, без обзира која се будала крије иза њега, биједа је људска и то најприземнија.. А цигани Мироооо, шта о њима мислиш? Јел исто ка и онај њемачки брко? ИШ!!!!


    Војин Николајевич kaže: Таман сам проговорио о могућности да опозиција прихвати услове НАТО, које је већ прихватила власт, да би се испунио услов за опозициону смјену режима у ЦГ кад… не лези враже… …проговори Боројевићка о бомбардовању Подгорице од стране савезника прије педесет година…
    http://www.portalanalitika.me/drustvo/tema/69476-bijela-ptica-i-crna-bomba.html
    Да се то власт у ЦГ полако не окреће против “НАТО опозиције”, баш ме интересује? :))
    ДПС је невјероватна, од силовите кампање за НАТО, у пуној брзини она може закочити у мјесту, и покренути одмах најоштрију камању против НАТО!:)  Несретна министарка одбране Црне Горе, мораће причати супротно ономе од јуче:)