Friday, August 19, 2011

Полемика: Војин Николајевич (Грубач) - Angus Joung (Fadil Jonu...)

Tekst: Prvi i posljednji opozicionar Crne Gore, na www.javni servis.me

Link: http://javniservis.me/2011/07/12/14585/

Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 19:03 u 7:03 pm kaže:
А ја мислим да се политичари никада не могу повући из политике, јер је политика страст које се они не могу ослободити. Могуће је да се не могу ње ослободити чак ни у минималној, маленој мјери.
Све је то био само трик…

Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 19:11 u 7:11 pm kaže:
RE: Angus Young
Јункеру,
када сам водио полемику на блогу господина Перовића ви сте се понашали недолично. Изволите, добаците ми овдје те мисли, гдје нема шансе да ми коментар буде избрисан. Да отпочнемо!? На том блогу је утврђено да су ислам и православље у Црној Гори окупаторске религије, изволите коментарисати…
Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 20:33 u 8:33 pm kaže:

By: Angus Young on June 28, 2011 at 00:09

“Војине, морам да Вам одам најдубље признање:Ви сте натемељитији и највернији читалац Википедије на свим језицима ког сам икад пратио.

http://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%90ura%C4%91_I._Bal%C5%A1i%C4%87

Могли би сте написати научни рад на тему: “Тајне свемира и недокучиве истине само кроз Википедију”

Meђутим, много више фан(т)а(с)тичних идеја имате на сајтовима Образ, Двери српске, Национални строј,Српски народни покрет „Светозар Милетић“..итд. Просто, да мало заобиђете Википедију – слободну енциклопедију.”

Јункеру,

не улазим на те сајтове, јер ми нису интересантни! Заобиђите предубијеђења.

Оставите свемире на миру, а недокучиве истине имате начин и мјесто да сами, овјде, презентујете.

На страну флоскуле и пароле. Откријте се! Позовите се на изворе по свом избору! Позоивите се и на мисли г. Перовића. Одбраните их, посебно теорију о православљу и исламу као окупаторским религијама.

Ако сте рекли А, реците и Б!

Или вас је страх :))


Angus Young 12. Juli 2011. - 22:05 u 10:05 pm kaže:

Војниче,

Видим да сте још бијесни након дебакла у расправи на блогу Славка Перовића. Не знам шта сад очекујете и на шта се позивате?
Врло је јасно да су ваши безбројни википедијини наводи били ништавни према аутентичношћу извора које је презентовао господин Славко Перовић.
Данима сте ви и ваши агенти доносили неке новине, окретали и обртали чињенице, али није вам успјело.
Успут нема разлога да не вјерујем да сте великосрпски агент, како се безброј пута поменуло у коментарима, и да браните идеолошки утицај Гарашаниновог начертанија у функцији континуираног бацања прашине у очи Црногорцима у функцији затирања њиховог схватања истине о свом поријеклу и идентитету.
Никад нисте интервенисали док је Славко Перовић критиковао Црногорце, али сте се одједном појавили као врхунски заштитник српске ствари у Црној Гори.
Није ми јасно шта сад желите? На Славковом блогу је поништена свака ваша фабрикација, аргументовано и темељито. Сад би сте да отворите друго полувријеме и тражите реванш овде? Цијеним да имате бескрајно пуно времена за стерилне расправе, па је то и једини разлог којим желите закрпити рушевине вашег Ега пошто вас је Славко Перовић растурио у комаде.

Што се тиче Википедије не треба да вам говорим да постоје сасвим различите верзије о једној те истој ствари, а ви то добро знате.

Што се тиче Православља и Ислама, то нису првобитне i аутентичне религије у данашњој Црној Гори.Донијели су је Немањићи 1300 године срушивши све црногорске градове осим Котора, а Tурци 1499 кад су упали у Зету за вријеме Црнојевића али ислам никад није заживио и прихваћен.Не знам шта желите да кажете кад сте све рекли на блогу Славка Перовића.

О каком страху говорите? ха..ха..ха.. :-)))))))))
Odgovori

Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 22:32 u 10:32 pm kaže:

Јункеру,

ништа што сам презентовао на блогу Славка Перовића није демантовано, нити је било особе која је могла да противурјечи мојим ставовима. Успут, два су ми поста обрисана.

Изволите, ви противурјечите аргументима.

Кажете да су Немањићи дошли у Црну Гору 1300- те године. Побиједили сте ме: )) Браво! :))

Елем, Немањићи су дошли 1186. године, тако да сте промашили само преко сто година. :))

Ето, тако сте демонстрирали побједе на блогу Славка Перовића, и показали себе незнавеним сљедбеником. Зато су вас и тјерали:)).
Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 22:50 u 10:50 pm kaže:

Како ислам није заживио, када постоји, Јункеру?!

Да нисте мислили на Јужни пол!?


Angus Young 13. Juli 2011. - 3:50 u 3:50 am kaže:

Направио сам овај пропуст случајно.Не могу све да држим у глави, али ћу убудуће увијек консултовати литературу, да не бих наишао опет на ваше ликовање, и подврискивање од среће.Овде у књизи је тај податак:

http://imageshack.us/photo/my-images/191/97815089.jpg/

Али има још нешто што је Славко Перовић објаснио а да нисам ни знао. Крвожедност Стефана Немање која се , по мом логичком суду, може мјерити са крвожедношћу Влада Дракуле из најстрашнијих хорора. Очигледно је крвожедност Стефана Немање некако пренешена и на његове потомке до дана данашњег:

http://imageshack.us/photo/my-images/820/33007801.jpg/

Ислам није заживио у тадашњој Старој Црној Гори, која је иначе само формално била под турском влашћу, а заправо никад није ни била освојена. Ислам је заживио у дијелу Црне Горе (данашње) која је била у саставу Новопазарског Санџака и у дијелу Скадарског санџака. Ја сам мислио на Стару Црну Гору коју назвасте Јужним полом.

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0:StaraCrnaGoraPlemena.jpg

Не знам зашто вас невиђено боли то што је Славко рекао да су православље и ислам стигли на мачевима освајача, кад је заправо то истина .


Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 21:27 u 9:27 pm kaže:

Angus Young :”Наравно да има право да се не слаже са г.Перовићем, али Перовић говори ИСТИНУ, и аналогно томе, Радоњић се не слаже са ИСТИНОМ.
Славко Перовић је говорио факте и чињенице о великосрпским фалсификатима и вечитој тежњи Срба да покоре све словенске народе.Навео је чињенице, а блиска прошлост је покриће да је Славко Перовић рекао суву истину.”

Јункеру,

поновите ту “истину” и браните je аргументовано. Иначе, балканска прича о Истини је свима позната, типа, свако је има, али је лоше брани!

Angus Young: “Блиска прошлост је покриће…:))”

А средња и даља прошлост није покриће јер противурјечи ближој прошлости...:))


Odgovori
Angus Young 12. Juli 2011. - 22:25 u 10:25 pm kaže:

Шта вам није јасно овде? :-)))

Па рекао сам у једној реченици резиме свега. Да нијесам можда слагао или се преварио, Војниче?

”поновите ту “истину” и браните je аргументовано. Иначе, балканска прича о Истини је свима позната, типа, свако је има, али је лоше брани!”

Треба ли да пренесем овде задњих неколико текстова Славка Перовића, да би ваш дебакл добио могућност поправног испита?

Опет ћу вам најдобронамјерније сугерисати: не правите циркус од себе. :-))))


Odgovori
Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 23:04 u 11:04 pm kaže:

Пренесите све текстове,

а потом издвојте један мој став па га покушајте оспорити, када на том блогу нико то није могао да уради. Нажалост!

Пређите са навијачких страсти на конкретне примјере. Рецимо, Немањићи су завладали Зетом у некој чудној години… Поправите годину! :))


Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 21:34 u 9:34 pm kaže:

Angus Young :”Није тачно да сам протјеран, већ сам се повукао услијед сукоба са неким модератором Славковог блога.Није нико рекао да сам сумњив, мада сам извријеђан од стране тог модератора за ког не мислим ништа добро, али због добробити тог сјајног блога, свео сам коментаре на минимум. Модератор блога није Славко, већ неко други мени непознат. Славков стил писања могу увијек да препознам, и апсолутно сам сигуран у своју процјену.”

Јункеру,

наравно да модератор Славковог блога није Славко, већ ваш и Славков непријатељ, који ипак не мрзи Славка већ вас, те квари својим неразумијевањем вашу љубав према сјајном блогу.

Е сада, направите пермутације мисли, те снова направите новокомпоновану реченицу!


Odgovori
Angus Young 12. Juli 2011. - 22:10 u 10:10 pm kaže:

Војниче,

одкуд се појависте сад ви да коментаришете мој одговор Супервизору из Гронингена, кад са вама нисам уопште расправљао о томе? Мислите ли да све знате и да можете да читате свачије мисли и да се телепортирате било гдје?

Изгледате доста смијешно са овим упадицама :-)))


Odgovori
Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 22:38 u 10:38 pm kaže:

Зашто сте нервозни што је модератор Славковог блога вас елиминисао увредама? То није био Славко, већ непремостива препрека коју модерератор ставља између вас и љубави.
:))

Дајте нам последњи коментар који сте тада оставили, да процијенимо степен либерализма Славковог модератора!


Angus Young 13. Juli 2011. - 4:04 u 4:04 am kaže:

Боље би било да се позабавите ви са својим љубавима Добрицом Ћосићем и Матијом Бећковићем, и да зауставите те нападе полуција док пишете. Ви јесте један великосрпски пропагатор и шовиниста, али то је ваше право.

Али кад ја кажем да вас мало разликујем од Војислава Шешеља и Радована Караџића, то је такође моје право , и шта више , мој најискренији одговор у коме се налази сва одвратност према вашој подмуклости и лукавости коју манифестујете.

Моје писање на блогу Славка Перовића су моја ствар, у коју ваш нос нема шта да тражи, осим ако баш инсистирате да га ставите на …хм..специфично мјесто :-))))


Odgovori
Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 21:49 u 9:49 pm kaže:

Јункеру,

најважније је да онај који вас је вријеђао то није радио из разлога сумње у ваше службене намјере, већ из неког другог разлога. Идеолошког? Или, којег?

Наравно, истина је да нисте протјерани, већ сте се сами повукли. Елем, ту постоје двије Истине. Или једна, да сте се повукли пошто сте протјерани. :))

Па добро, шта сте то урадили, реците нам у либералној форми?

На који начин сте “подржали” идеје аутора блога, да је потом “сијевнула мочуга…” :))


Odgovori
Angus Young 12. Juli 2011. - 22:18 u 10:18 pm kaže:

Војниче,

Немам ја ваш удбашки ментални склоп па да у сваком нечијем лошем поступку налазим организован и зао план против мене.

Шта ако је тај несрећни модератор имао просто лош дан?
Ха..ха… видим да вас живо занима шта се десило, али на то ћете доста времена да сачекате…Покушајте и стрип да објавите о томе.

Одкад сте ногом добили у задњицу бранећи великосрпску пропаганду постали сте примјетно радознали. Очигледно су вам и шефови сугерисали да се боље маскирате, а ви не можете да докучите да сте провидни оног тренутка кад сам прочитао прву реченицу вашег коментара.


Odgovori
Војин Николајевич 12. Juli 2011. - 22:44 u 10:44 pm kaže:

Нисам ја добио ногу у задњицу, јер сам аргумантовано бранио ставове, ногу сте ви добили јер сте негдје погијешили у љубави.

Управо зато, престаните се вртјети око сопственог репа, нађите један став Славка Перовића, а који сам ја обрађивао, па га покушајте одбранити.

Браните идеје, нађите бар једну.

Није ваљда да те потпуно неспособни и неувјерени, мислим неспособни као у случају када сте треснули да су Немањићи завладали Зетом са грешком од преко сто година:))


gost 12. Juli 2011. - 23:38 u 11:38 pm kaže:

cuj Angusa koji kaze da su Nemanjici srusili sve crnogorske gradove osim Kotora…kakva laz, jer Boka samo srpskim jezikom govori i govorice, Anguse, jarce stari .


Odgovori
Angus Young 13. Juli 2011. - 4:46 u 4:46 am kaže:

Evo šta je napisao o okupatorskoj zvijeri i krvniku Stefanu Nemanji, Milan Đ. Milićević (rodjen u Ripnju, 4. jun 1831 — umro u Beogradu, 4/17. novembar 1908), redovni član Srpskog učenog društva, član Akademije nauka u Petrogradu, Jugoslovenske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, član Srpske kraljevske akademije u Beogradu, predsednik Srpskog arheološkog društva i jedan od osnivača Srpske književne zadruge u knjizi “Stefan Nemanja i Sveti Sava”, stampane 1913 godine:

http://imageshack.us/f/193/58211837.jpg/

pa onda:

http://imageshack.us/photo/my-images/35/96575541.jpg/

Jel’ nesto lazem??
Odgovori
Vujke 13. Juli 2011. - 0:01 u 12:01 am kaže:

Angus je dupljak do kosti. Zar nije on pozivao na oruzanu pobunu?! Podrzava Milove dupelisce Canka i Cedu, a onda nam prosipa pamet.


Odgovori
Angus Young 13. Juli 2011. - 4:57 u 4:57 am kaže:

Vujke, nemoj da lazes previse.

Ja sam pominjao “vojno krilo” po uzoru na Sinn Fein, ali nisam POZIVAO. Ja nisam neko ko odlucuje, vec samo da predlaze.

Cedomira Jovanovica sam gotivio u pocetku jer je isporucio Milosevica i sjebao Legiju.Kad je poceo da se ljubi sa muftijom Zukorlicem, znao sam da je placenik, i od tad mi je mrzak.

Canak mi je bio drag jer je mrzio fasiste, koljace, cetnike, Obraz, nacionalni stroj, Milosevica, Kostunicu, Dobricu Cosica, Karadzica i Mladica…sve sljam do sljama.Ali je definitivno potonuo u mom svijetu kad je liznuo u dupe mafijasa Djukanovica.tad sam shvatio ko je zapravo on.

Nadam se da sam javno objasnio svima moje bivse i sadasnje stavove.Ko je shvatio-shvatio je.



Војин Николајевич 13. Juli 2011. - 4:44 u 4:44 am kaže:

Angus Young: ” Не знам зашто вас невиђено боли то што је Славко рекао да су православље и ислам стигли на мачевима освајача, кад је заправо то истина.”

Јункеру,

опет сте промашили. Ја немам проблем са боловима када су у питању било чији ставови. Напротив, ставови које сам изнио на том блогу дали су могућност опоненетима да преиспитају своје мишљење, али и стил који се увијек налази на граници неке хистерије. Етикетирање неистомишљеника, без уласка у суштину разговора и аргумената, ништа заједничко нема са либерализмом, нити са цивилизованим разговором.

Рецимо, од идеје да су православље и ислам дошли на мачевима, до извода да су то окупаторске религије био им
је малени корак. Један коментатор је рекао да је прађедовска вјера Црногораца било католичанство. Дакле, ислам и православље су окупирали католичанство.

И онда долази саплитање, јер је католичанство имало шансу за вријеме Балшића, и пропало.

И девесто милиона протестаната су некада били католици. Више нису.

И цетињски митрополит Мардарије је примио унију са папом Урбаном, и опет ништа није прошло Светој Столици.

Дакле, буквално сагледавање чињеница, или изведених квазичињеница, може створити бесмислену политичку импликацију. И она се десила, а ви сте Јункеру ушли на превише клизав терен без клизаљки.

Зато вам се и дешава да, када престанете са навијачким страстима, и уђете у поље чисте полемике гдје постоје аргументи и противаргументи, имате проблем.

Ништа страшно, многи који су на блогу г. Перовића полемички јачи од вас имају исти проблем, а он се састоји у томе што уопште не знају шта хоће. Тај проблем са собом могу ријешити врло лако, просто не требају сједјети на двије столице.


Odgovori
Angus Young 13. Juli 2011. - 5:50 u 5:50 am kaže:

Војниче,

”Етикетирање неистомишљеника, без уласка у суштину разговора и аргумената, ништа заједничко нема са либерализмом, нити са цивилизованим разговором”

Апсолутно се слажем са вама и подржавам тезу коју написасте. Али шта је код вас у питању?

Ви овде ПОДВАЉУЈЕТЕ лажи и право на лажи наспрам истине. Различите финенсе у дијалогу апстрактног типа, или предлога ка неком рјешењу не да су пожељне, него и ултимативне.

У вашем случају сте врли борац за различито мишљење, а негирате истину господина Перовића да је Црна Гора окупирана од Србије кроз вијекове до дана данашњег,прекројена и фалсификована њена историја по жељи креатора из Београда…

Зашто коначно то јавно не признате, схватите да Црна Гора има право на своју независност и државотворност, на своје духовно биће, на своју историјску препознатљивост, па ћемо врло лако ми наћи начин обарања мафијашког система.
Мени лично ништа не значи да се борим за слободну Црну Гору и да је из канџа мафије предам великосрпским хегемонистичким експонентима?То је као кад пресипате из шупљег у празно.

A сад одговор на ваше питање зашто католичанство није опстало за вријеме Балшића.

Ширење православља у држави Зети (назив дали Немањићи) ишло је постепено. У 13. вијеку процес је био спор, али у 14. посао је био убрзан. Кад су након пропасти српског царства Балшићи дошли на власт конфесионална структура у држави Зети била је различита. На простору између Бојане, Скадарског језера и Дрима било је становништво католичке вјероисповијести. Између Скадарског језера, Мораче и Ловћена већина становништва била је православне вјероисповијести.
Балшићи се приклањају папи и 1389. (кад се десила косовска битка) уводе католичанство као државну религију.

Прије тога 1346. године Зетска епископија добила је статус митрополије и њено сједиште је било у манастиру Пречиста Крајинска, гдје је сахрањен дукљански кнез Владимир, на обали Скадарског језера.

Католичанство као државна религија трајало до 1403. године тј. смрти Ђурађа Страцимировића Балшића кога је наслиједио малољетни син Балша Трећи, па је умјесто њега владала мајка Јелена. Она је иначе била кћерка Лазара Хребељановића и Милице Немањић, по роду.

Јелена је била велика православка па је православље од 1403. до 1421. било државна религија. Она се тада и преудала за Сандаља Хранића и отишла у Босну. Њен син је отишао у Србију и поклонио Зету земљу свом ујаку деспоту Стефану Лазаревићу.

И онда трећа црногорска династија Црнојевићи, прихвата православље као своју, државну религију. Значи, дефинитивно за опструкцију заживљавања католичанства у Зети је била задужена Јелена, кћерка Лазара Хребељановића, а вјероватно по сплеткарењу Милице Немањић, која је, ако се не варам дала касније султану Бајазиту кћерку Оливеру у харем како би сачувала свој утицај у вазалској Србији.

Ни сам не знам зашто ме ово питате кад је Славко већ објаснио да кроз историју српско поробљавање Црне Горе није бирало средства.Тако да ова верзија вјерно одсликава истину да се кроз православље жељело да Црна Гора дефинитивно постане Српска деспотовина у рукама удовице и кнегиње Милице.

Зато, ако желите дијалог, будите пристојни и немојте да величате и глорификујете сами себе.Опет кажем,само комично изгледате :-))


Odgovori
Војин Николајевич 13. Juli 2011. - 18:30 u 6:30 pm kaže:

Angus Young: “Ви овде ПОДВАЉУЈЕТЕ лажи и право на лажи наспрам истине.

У вашем случају сте врли борац за различито мишљење, а негирате истину господина Перовића да је Црна Гора окупирана од Србије кроз вијекове до дана данашњег,прекројена и фалсификована њена историја по жељи креатора из Београда…

Зашто коначно то јавно не признате, схватите да Црна Гора има право на своју независност и државотворност, на своје духовно биће, на своју историјску препознатљивост, па ћемо врло лако ми наћи начин обарања мафијашког система.”

Јункеру,

кренули сте у правцу који је јасан и разумљив, и то је лијепо од вас. Ево, издвојио сам на уводу у коментар пар ваших политичких мисли.

Дакле, негирати нечију истину и бити борац за различито мишљење коинцидира једно с другим, а по вама је то супростављено.

Да се нашалим, моје право не различито размишљање је условљено тиме да вјерујем у оно што каже Перовић. : ))
Е ту је ваш проблем, јер ако ја вјерујем да је тачно само оно што каже г. Перовић ја тада немам различито мишљење, то јесте, немам своје мишљење. Баш као што је ваше мишљење у ствари оно што каже г. Перовић, а док он то не каже ви ћутите и немате рјешење. :))

Ваш главни проблем је у томе што је г. Перовић двосмислен, и што из те двосмислености и лутања прави једнозначну политичку пројекцију која је нетачна. А ви, као особа која га наводно брани, а то је посебно питање у смислу да ли га стварно браните или поптпирујете, долазоите у ситуацију да га не можете довољно добро одбранити.

Рецимо…

Тврдите да је Славкова истина да је Црна Гора кроз вјекове била окупирана од Србије, а затим сте додали – “па све до дана данашњег”!

Дана данашњег!?
Погледајте шта сте себи дозволили!
Црна Гора је данас независна држава, међунатодно призната, а ви тврдите да је она и данас окупирана. Знате, то се зове параноја. Да ли ћете се опет осврнути на ту мисао и рећи да сте погријешли у куцању, или збунили?

И онда долази невјероватни обрт. Ви ме позивате да прихватим право Црне Горе да данас има право на независност и државотворност, а ви сте то право оспорили констатацијом да је она дан данас окупирана од Србије!

Замолио бих вас да средите мисли, просто размишљајте логички а не главом других људи!


Odgovori
Posmatrac 13. Juli 2011. - 5:55 u 5:55 am kaže:

Slavko je jedan obicni bukadzija koji je mislio da intonacijom i svojim napadnim govorima izraste u lidera. Potpuno promasena politika jer nije shvatio narod i sad mu narod kriv. Licnu nesposobnost i netrpeljivost prema cak i najblizim saradnicima pravda UDBOM, CIA-om i drugim kojekakvim faktorima. Posto je shvatio da je postao beznacajan na politickoj sceni, svojim pisanjem pokusava da privuce paznju na sebe da bi zadovoljavao svoju sujetu. Ali avaj iako se vise niko ne obazire, on pise da ne bi dosao na vlast i da ga mole. Smijesno i tuzno. Klice Crnoj Gori i Crnogorcima??? Pravi lider klice svima to jest gradjanima i njihovim pravima a ne nekoj administraciji. On je bio i ostao podmukli crnogorski nacionalista za koga su ovi iz SDP-a posteniji i otvoreniji. Isto vazi i za preostalu saku njegovih pristalica koji su podmukli srbomrzitelji. Sto dalje od njih.
Iako su mnoge teme iz istorije sazvakane na mnogim portalima on se sada javlja pisanjima sa ciljem da privuce paznu na sebe. Zakasnjelo i promaseno. Za tu oblast istorije postoje mnogo kompetentniji likovi nego sto je on. Takvo njegovo jednostrano pisanje mozda pali jos kod nekih neukih, zadojenih mrznjom prema Srbima, ali kod onih koji imaju bar neku intelektualnu podlogu sve je to odavno prepoznato i odbacen je i on i njegovi stavovi i pisanja.
Davljenik koji se davi sopstvenim promasajima sada urlikanjem i pljuvanjem po svemu i svacemu moli za samilost da da ne ode u zaborav. Za spas svih onih koji su demokratski i gradjanski orjentisani Slavka treba medijski upokojiti i poslati tamo gdje mu je i mjesto: zaborav.


Odgovori
Angus Young 13. Juli 2011. - 6:34 u 6:34 am kaže:

Posmatrac, to si sve trebao napisati na Slavkovom blogu pa da svi zakljucimo da ti ozbiljno ovo mislis. Ovako, to sto si napisao izgleda samo projekcija samog tebe u Slavka Perovica, i pokusavajuci da relaksiras svoje kompleks ili neki dublji poremecaj kroz napad na njega.

Ne znam koliko si star, ali da pamtis 90-te znao bi da je jedino Slavko Perovic lupao verbalne samare , a bogami i pesnice medju rogove, bitangama u Saveznoj skupstini i Republickoj takodje. Znaci, 90-tih kad je rijetko ko smio da pisne.

Od liderstva i intelekta Slavka Perovica treba uciti zivot. Slavko je svima pokazao sta je postenje, doslijednost, cast, intelekt, harizma, borbenost za pravdu, skromnost i jos more vrlina. Druga je stvar, Posmatrac, sto ti obozavas politicare lopovsko-lazivog tipa, pa kompariras Slavka Perovica sa idolima kojima se divis, a vjerujem da tih hulja ima i previse.

Jezivo je podvaljivati da je Slavko nacionalista, jer nije. Glupo je konstatovati da je podmukao, jer nije. Idiotski je tvrditi da je politicki beznacajan jer na njegova dva bloga ima milion posjetilaca, odnosno citalaca…

Njegove teme o kojima pise su uvijek aktuelne i otkrivaju istinu, ili kratko receno, njegov blog je enciklopedija istine i znanja.

Iako se gnusam od tvoje price, mogu i da te razumijem.A razumijem da te istina boli, da bol ne mozes da trpis i da moras da se olaksas na tastaturi,Samo naprijed, Posmatrac ;-)


Odgovori
Posmatrac 13. Juli 2011. - 15:00 u 3:00 pm kaže:

Younge, pitaj svog idola zasto brise ili ne objavljuje postove koji me se ne svidjaju a ne mene. Ja sam nesto slicno tamo napisao ali je nekim cudnim dejstvima isparilo. Toliko o njegovoj slobodi iznosenja razlicitih misljenja a kroz one postove vidim i njegovu nesposobnost da vodi dijalog. To su sve suplji monolozi.
Naravno, svi mi znamo da si ti kompetentan da potvrdis da li Slavko govori istinu. Svi mi ostali smo budale, naivni, velikosrbi, udbasi, izdajnici, placenici…ti dopuni fond tako vama dragih rijeci.
Da, boli me… boli me qu… i za tebe i za njega.


Неон 13. Juli 2011. - 18:20 u 6:20 pm kaže:

Slavko je imao više faza, od kojih ovu poslednju ne bih komentarisao jer je i laiku, upućenom u “izvjesna stanja svijesti”, jasno o čemu se radi. Počeo je karijeru u grupi u kojoj su bili i likovi poput Steva Vučinića, potom dao veliki doprinos formiranju građanske svijesti u Crnoj Gori, a onda se desilo što se desilo.
Žao mi je onih što s divljenjem komentarišu poslednji Perovićev tekst. Ako su ga zaista ikada poštovali, zaslužio je da ovog puta preskoče sa podrškom, jer u suprotnom šalju poruku da im je normalno to što jedan opozicioni političar sa teške margine zabranjuje naciji da se trgovi i ulice nazivaju njegovim imenom. Sapienti sat.
Dijagnoza Posmatrača – da je za tumačenje istorijskih dešavanja i teza kojima se bavio na svom blogu bilo mnogo kompetentnijih od njega – hiruški je precizna. To važi i za sve najbliže Perovićeve saradnike, od kojih su pojedini i danas aktivni i plodni autori štiva koje bi žanrovski moglo da se smjesti u “naučnofantastičnu istoriju”. Riječ je o publicistima koji se, iako bez adekvatnog obrazovanja i svakog naučnog kredibiliteta, suprostavljaju naučnoj metodologiji osporavajući teze koje su potvrđivale generacije istoričara-akademika. Konstanta “poslednjeg crnogorskog opozicionara” je bila suštinska pripadnost tom kružoku, i to je razlog zbog kojeg on nikada nije bio uspio da se izbori za rolu istinskog lidera opozicije u Crnoj Gori. Ne stoji iza njegovog političkog poraza samo UDBA. Juriš koji počinje sa Stevom Vučinićem jednostavno mora da se završi sa obraćanjem “stanovnciima” Crne Gore.


Odgovori

goblin 13. Juli 2011. - 11:15 u 11:15 am kaže:

Ljudi,

Moze li iko objasniti ovome nesretnom Angusu Youngu, freneticnom zanesenjaku, usput nekome ko kao neki stocker prati Slavka P. u stopu pa i onda kada ga Slavko odgurne od sebe, a on nesretnik zeljan te ljubavi nastavlja pasionirano da ga brani dje stigne, da se i samome SP povrace od njega kada ga ovaj brani. Aman covjece, uzmi neki lijek, caj ili nesto mozda ti bude malo bolje.



Војин Николајевич 13. Juli 2011. - 19:23 u 7:23 pm kaže:

Angus Young; “Ни сам не знам зашто ме ово питате кад је Славко већ објаснио да кроз историју српско поробљавање Црне Горе није бирало средства.Тако да ова верзија вјерно одсликава истину да се кроз православље жељело да Црна Гора дефинитивно постане Српска деспотовина у рукама удовице и кнегиње Милице.

Јункеру, ја вас ово питам зато што сматрам да имате право на одбрану сопственог мишљења, независно од тога што сте његову основу позајмили од г. Перовића. Узели сте основу, браните је сами без г. Перовића.

Дакле, никаквог посебног поробљавања Црне Горе, Србије, Босне, Травуније, Далмације, у средњем вијеку није било, јер су државе биле власништво свог господара, независно од титуле.

Додатно, сви су они били везани рођачким везама и спеткарењима у борби за власт. Могуће је да сте несвесно споменули везе Балшића, Хребељановића, Хранића, па и Бајазита који није имао презиме. Наиме, у Турској се презиме уводи тек у временима Кемала Ататурка.

Рецимо, краљ Бодин је освојио Рашку, Босну до Тузле, тачније са Тузлом, Травунију, дио Албаније…, и то није било поробљавање, већ ширење деспотских територија међу рођацима.

Исто тако, војска Османлија се није борила у име Турске и турског народа, већ у име султана.

О “националном поробљавању” може бити ријечи тек онда када се стварају нације. До тада, то су друге приче. Преводити вријеме деспотовина у вријеме националног је последица пројекција које немају превелику кондицију. Оне логички пуцају, без остатка.

И шта сад! Одједном постоје они који имају неподношљиву Бол због такозване окупације Немањића. А да ли имају Бол због такозване окупације Бодина неких других територија?

Између такозване гордости што је Бодин окупирао околне деспотовине и такозваног бола због окупације некада Бодинове територије, дотична господа су цвиљење поставила на пиједестал смисла. Невјероватно!


Odgovori
Angus Young 14. Juli 2011. - 3:31 u 3:31 am kaže:

Ничег нема спорног позајмити тезу од г.Перовића, Војниче. Ако сте пратили текстове г.Перовића, а вјерујем да јесте, постоји реченица којом је објаснио зашто он прави тај дубински историјски захват свих етапа развоја народа и држава на Балкану.

Разлог је што историја објашњава актуелни тренутак у ком се налази Црна Гора, Војниче.

Не можете да тврдите да генерација која је рођена 90-тих, и која је ношена ураганом лажи, а данас поробљена зна шта јој се дешава. Мафијашки ”естаблишмент” који предводи Мило Ђукановић је истргнуо на тренутак парче територије која се зове Црна Гора из вучијих чељусти великосрпства, онда ту акцију формализовао, запосјео на трон као врховни мафијашки Дон и пљачка и хара Црном Гором, управљајући се само правилима мафијаштва, а никако правилима и етици правне демократске државе, од које је садашња Црна Гора далеко свјетлосну годину. Ова Црна Гора ће егзистирати само толико колико буде трајао физички њен господар Ђукановић, и која ће бити србизована исто онако како је историјским фалсификатима све што је словенско претворено у српско.

Ево покушах објаснити важност реконструкције историје на овим просторима да би се схватила права истина.

Ви кажете: ”никаквог посебног поробљавања Црне Горе, Србије, Босне, Травуније, Далмације, у средњем вијеку није било, јер су државе биле власништво свог господара, независно од титуле.”, што представља својеврсни апсурд. Није ли Стефан Немања послије смрти византијског цара Комнина кренуо у освајање 1180 па све до 1190 године освојио Косово, Зету, Травунију, Захумље и Неретвљанска област?

А знате ли како?

Да цитирам Стефана Првовјенчаног и „Житије светог Симеона“ гдје каже: „Остале градове пообара, и поруши, и претвори славу њихову у пустош…“

Па да цитирам Доментијана из истог извора „Житије светог Симеона“: „… градове сазидане од њих разруши и измени славу њихову у слику пустоши, и име њихово не назва се више тамо у области тој…“

На шта вас ово подсјећа , Војниче?

НА ГЕНОЦИД, наравно. Да је живио у то вријеме Рафаел Лемкин, он би то већ тад назвао тако.

Слиједеће што примјећујем је ваше цинично и књишко објашњење да ”краљ Бодин је освојио Рашку, Босну до Тузле, тачније са Тузлом, Травунију, дио Албаније…, и то није било поробљавање, већ ширење деспотских територија међу рођацима.”

Шта је онда по вама освајање? Бодин сигурно није доносио цвијеће народу у те освојене територије, али из историјских извора не прочитах да су Бодинова освајања личила на Немањина.

Зашто је Немања пустошио и остављао све равним иза себе? Зашто је градио цркве иза себе? Зашто је поклао и побио Богумиле? То је ширење територија међу рођацима?

Ако само мало загребете, пресликаног Немању ћете наћи у Слободану Милошевићу, Војиславу Шешељу, Радовану Караџићу, Ратку Младићу…па онда у Момиру Булатовићу (Немања је био вазал Византији до 1180 год, исто као што је Момир Булатовић Слободану Милошевићу),па срушене градове Косова, Зете, Травуније, Захумља и Неретвљанске области ћете препознати у Вуковару, Сарајеву, Дубровнику и још пуно њих, и то вам је одговор на вашу интелектуалну дилему и тражења одговора (ко бајаги, јер ви знате одговор) на блогу господина Славка Перовића.

И ваша ишчуђујућа тврдња да ”преводити вријеме деспотовина у вријеме националног је последица пројекција које немају превелику кондицију” заправо уопште није тачна, већ сасвим обратно! Никакве разлике у техници и методологији поробљавања, асимилирања и уништавања осталих јужнословенских народа од стране Србије нема од средњег вијека до дана данашњег. Тако архаичан деспотски и деструктиван дехуманизован систем живљења и размишљања је заступљен кроз цијелу српску историју (видјети блог Славка Перовића и текстове о Николи Пашићу гдје се помиње читава галерија историјских личности Србије који су заправо само обични пљачкаши), кроз убиства Карађорђа, па убиства Краља Александра Обреновића мајског преврата…. и то нису били безазлени догађаји, већ су дубоко потресали српско друштво.

Е, о томе је писао Славко Перовић, Војниче. Јавно је износио истину да би смо схватили ко смо, шта смо и ђе смо. А пошто се великосрпски националистички пројекат никад не одриче Црне Горе, зато је и ударила она огромна топовска салва српских националиста, међу којима сте и ви, на Славка Перовића, па онда се пласираше сулуде тезе о њему као ултранационалисти итд.

У једном моменту сте на Славковом блогу говорили нешто о праву изјашњавања као властитом индивидуалном праву (не могу да се сјетим баш прецизно). Ви сте заступали тезу да у данашњем времену питање националног изјашњавања није питање колективног већ индивидуалног, помињући демократију, људско право и ко зна шта све… Тражили сте и неки одговор, али не знам да ли вам га је неко дао.

Одговор је врло једноставан.ТАЧНО је да је то индивидуално право, али ДОЗВОЛИТЕ МИ ДА НА ОСНОВУ ФАКАТА формирам свој став, оформим суд логичком анализом, и самостално дефинишем свој национални идентитет.Ко зна, можда ћу се изјаснити и као Порториканац, али ме пустите да одлучим. Зато је врло бучно пропраћен гест оних младих људи који се на попису изјаснише као Џедаји.

Славко Перовић је ПРВИ проговорио како реално и истинито стоје историјске ствари. Додуше, и од неких историчара у Србији сам чуо да Милош Обилић није ни постојао, да је митоманија извитоперила српску свијест о њима самима. Међутим, Славко Перовић је јавна политичка личност са огромним кредибилитетом, и то објашњава онакав напад на њега на његовом властитом блогу. Славко Перовић је хтио само да напише истину, и да је потпише својим ауторитетом. Да је хтио да полемише са српским националистима, бар то није тешко. Имате 10 000 српских националистичких и шовинистичких форума и блогова који пишу да су Срби стари колико и Велики прасак, па и да је Наполеон био Србин , и ко зна шта све…

И на крају, не могу а да се не запитам, зашто нека господа уцвијељени коментатори не отворе своје блогове, па ударе свом жестином по Славку Перовићу који им брише коментаре??? То бар није тешко, и нека пишу шта желе и колико желе.


Odgovori
jonny 14. Juli 2011. - 11:59 u 11:59 am kaže:

Da su slusali tebe i Slavka danas ne bi ni postojala Srbija, a narod od 10-ak miliona bio bi rasporedjen u jedno desetak drzavica sasavih imena. Vrijeme je pregazilo i pregazice vas nacin razmisljanja, to je razmisljanje uskog malog crva Jundze


Angus Young 14. Juli 2011. - 12:19 u 12:19 pm kaže:

To je bezobrazna podvala, Jonny.

Ja nemam nista protiv Srba i Srbije. Stavise, smatram da ima sigurno vise demokratskog potencijala nego i jedna drzava na Balkanu, i podrzavam apsolutno svaki oblik liberalne demokratije tamo.

Ja samo imam protiv srpskih fasista kojih je ogroman broj u svim sferama javnog zivota, od politike do kulture. I jos vise: prezirem i gade mi se kao i svi ostali fasisti, sovinisti i nacionalisti.

Za Slavka Perovica ne znam, nisam njegov advokat, ali ne primjetih da je za vise od 20 godina opozicionog rada uputio jezik mrznje prema narodu Srbije i Srbima, ali je zestoko napadao velikosrpske nacionaliste, zlocince i oznacavao ih imenom i prezimenom.

Je li nesto lose kritikovati zlo??


jonny 14. Juli 2011. - 13:29 u 1:29 pm kaže:

Nema nikakve podvale. Nije lose kritikovati zlo, naravno, samo u svijetu u kojem mi zivimo romanticarska ideologija idealnog poretka stvari koju vi zastupate je cista utopija, pogotovo njena implementacija na balkanskim prostorima kako u proslosti tako i danas, ona ne samo da je utopija nego cak i da je ostvariva u nekom svom dijelu, ona bi zbog konstalacija prilika u kojoj bi se postavila bila i opasna jer bi dovela do erozije nacionalnih struktura pa cak i do njenog nestanka. Sem toga revizija proslosti kojom se bavi Slavko Perovic i ostali, pruilagodjavajuci je potrebama svoje politike, podsjeca na ispravljanje krive Drine i otvaranje pandorine kutije, prije svega zato sto je mogucnost manipulacije istorijskim cinjenicama kao i u proslosti tako i danas ogromna. U nju tu novu verziju vjerovace samo onaj ko zeli da je istorija takva bila, a ona je tesko dokaziva, samim tim ona je uvjek sluzila politicarima da im podrzi stavove i ucvrsti na vlasti. Svojim poslednjim postovima Slavko je dodao betona na plocu koju CG rezim postavlja na glavu gradjana CG.


Angus Young 14. Juli 2011. - 13:58 u 1:58 pm kaže:

- ” ideologija idealnog poretka stvari koju vi zastupate je cista utopija, ”

Je li nezavisna, slobodna, demokratska Crna Gora utopija?

- “jer bi dovela do erozije nacionalnih struktura”

Ko kaze da bi dovela do erozije nacionalnih struktura? Je li u Svajcarskoj doslo do erozije nacionalnih struktura?

- ” revizija proslosti kojom se bavi Slavko Perovic i ostali, pruilagodjavajuci je potrebama svoje politike, podsjeca na ispravljanje krive Drine i otvaranje pandorine kutije, prije svega zato sto je mogucnost manipulacije istorijskim cinjenicama kao i u proslosti tako i danas ogromna. ”

Laz je da se slavko bavi revizijom istorije za SVOJE potrebe.On se bavi revizijom zbog ISTINE u istoriji, kako bi nam ta ISTINA svima koristila i napravili zrelo i demokratsko drustvo.
Tacno je da je to Pandorina kutija koja je prepuna LAZI, jer je srpska istorija prepuna falsifikata. Je li lose kad terapeut dovodi pacijenta do iscjeljenja odnosno do katarze?

Naravno da nije lose, ali velikosrpski pacijent je toliko obolio da uziva u svojoj bolesti. I neka uziva, ali KAD pocinje da ugrozava ostale, zdrave ljude oko sebe tad postaje opasan i treba ga iscjeliti i odstraniti.

E, taj terapeut je Slavko Perovic.

- ” U nju tu novu verziju vjerovace samo onaj ko zeli da je istorija takva bila,”

To nije VERZIJA. To je ISTINA. VERZIJA je tvrdnja da je Isus Hrist govorio srpski, da su nadjeni srpski toponimi na Siciliji i Africi i da je Napoleon Bonaparta bio Srbin. Toliko.



Војин Николајевич 13. Juli 2011. - 20:38 u 8:38 pm kaže:

Елем, ако је вјеровати Јункеру, који је као основу свог размишљања узео тезе господине Перовића, иако нелогично, може бити да је Црна Гора заиста била увијек окупирана, осим у католичком периоду до Немањића, и дијелу католичког периода послије Немањића.

Укратко, док је била католичка била је и слободна!

То је једини извод дотичне приче.

А у осталим временима, ево момената свих “oкупација”…

У осталим временима окупатори су били Немањићи, а када њих није било окупатори су биле религије – православна и исламска, а потом и комунистичка идеологија.

Дакле, послије Балше Трећег окупатор је била православна религија. Када су Подловћенску Црну Гору освојиле Османлије, окупатори су били Османлије и православна религија. Када се Подловћенска Црна Гора ослободила Османлија, била је под окупацијом православне религије. Када се Црна Гора раширила у временима Николе Првог, осим православне религије, као окупатора, појавила се окупаторска исламска религија. Када се десила 1918.г. Црну Гору су окупирали Караћорђевићи, заједно са православном и исламском религијом. У вријеме послије Другог свјетског рата окупатори су били комунистичка идеологија, као и православна и исламска религија.

Послије пада комунизма, окупатор је био Ђукановић као изабраник Милошевића, заједно са исламском и православном религијом. Послије добијања независности окупатор су били тајкуни, заједно са православном и исламском религијом.

Послије пада Ђукановића окупатори ће бити православна и исламска религија.

Послије обарања оних који су срушилиЂукановића окупатори ће бити православна и исламска религија.

А послије њих, …:))


Odgovori
badanj 13. Juli 2011. - 22:08 u 10:08 pm kaže:

Svaka, cast, ovo je ono sto sam oduvjek zelio napisati. Tacno ste opisali svu besmislenost teza koje zastupaju dukljanski Crnogorci. I to toliko jasno da je srece i postenja prema samima sebi one bi se unutar njih samih. te iste teze. od stida raspale i srusile kao kula od karata, jer cvrsce temelje od toga nemaju. Oni su u toliku besmisao zapali, da sve sto pokusaju da dokazu ono se prije ili kasnije samo od sebe raspada. Nisu mogli dokazati kontinuirano crnogorstvo dublje u istoriji pa su se dohvatili dukljanstva kao podloge, pominjanje srpstva u CG su rijesili tako sto su to prisili CPC, odnosno da je bila mitropolija bila autokefalna, ne primjecujuci da ove dvije tvrdnje ne korenspodiraju jedna sa drugom nego se potiru, pa tako s obadvije noge tu trupacki sami sebi u drob upadaju.



Angus Young 14. Juli 2011. - 15:34 u 3:34 pm kaže:

Војниче, (користим овај начин да вас ословљавам јер ћете почети да се љутите ако вас ословљавам са ”Агенте”, што заправо и јесте)

Написали сте гомилу лукавих теза гдје сте све смјестили у појам окупације (Kатоличанство, Православље, Ислам, Комунизам, Немању, Карађорћа , Милосевића, Ђукановића итд).

Наравно, нисте ви глупи да не схватате да ово нема везе једно са другим, али МАСКИРАТЕ, мистификујете, правите све закукуљено и замумуљено, да би изгледало бесмислено оно што је написано на блогу Славка Перовића, гдје сте доживјели дебакл, крах и kick in the ass на крају.

Војниче, окупација се увијек дијагностикује по ПОСЛЕДИЦАМА. Од свега сто сте набројали као елементе окупације, само су великосрпски елементи ЗАТРЛИ црногорско биће и идентитет.

Др.Шпиро Кулишић,црногорски етнолог и доктор наука, који је изучавао етничку аутохтоност Црногораца је написао следеће:

“Када се подробније размотре резултати старијих и савремених истраживања у Црној Гори, постаје све јасније да црногорски народ представља посебан етнос, различит донекле од других јужнословенских народа, наравно, уз бројне сродности са њима. Ове особености црногорског народа могу се пратити у физичком типу, у језику, у традиционалној култури, особито у старијој друштвној организацији и у низу специфичних обичаја, друштвених и вјерских,”

“У византијским изворима XI вијека Дукљани су исказани као засебан етнос, јасно одвојен и од Хрвата и од Срба. И каснији подаци о црногорским племенима, које садрзе дубровачки и которски извори XIV-XVI вијека, не означавају становништво Црне Горе ни као српско ни као хрватско.”

“Црногорски народ је словенски народ, који се развио путем прожимања са балканским старинцима у процесима словенске асимилације. У слицним процесима формирани су сви савремени народи Европе и особито словенски балкански народи.”

Ево вам и књига др. Шпиро Кулишића “О етногенези Црногораца”, па мало читајте и учите ИСТИНУ.

http://www.scribd.com/doc/40438858/O-etnogenezi-Crnogoraca

Да се вратим на моју причу о последицама.

Дан данас Црна Гора мучи муку од последица српске асимилације и окупације. Нешто не видим да је Црна Гора имала проблема око питања враћања независности са Турском, Италијом , Хрватском, Албанијом и било са ким друго.

Само са Србијом.

Српски експанзионизам према Црној Гори и одржава Мила Ђукановица на власти који заједно са мафијом немилосрдно уништава све што Црна Гора има и пљачкајући ствара благо за себе, које му је иначе само битно и важно.

Великосрпски националисти и фашисти су боца са кисеоником из које Мило Ђукановиц несметано и лагодно дише, у потонулој, удављеној и мртвој Црној Гори на дну мафијашког океана.

Зато је важно све дешифровати, Војниче, да ваше великосрпске подвале и мафијашке лажи не прођу као нешто најприродније и најнормалније, под лукавом причом о неминовности историјских процеса, лоповским теоретисањем које баца прашину у очи.


Odgovori
gost 13. Juli 2011. - 22:28 u 10:28 pm kaže:

Vojine Nikolajevicu, bravo!



perfect stranger 13. Juli 2011. - 23:43 u 11:43 pm kaže:

Војине, пошто видим да нема одговора на твоју аргументацију о питањима окупаторских религија на овим просторима, дозволи ми да ти ја одговорим:

Ти си један тешки великосрбин! То је ЛАЖ што ти говориш! Све је ЛАЖ! ИСТИНА ће побиједити!
Odgovori


perfect stranger 13. Juli 2011. - 23:49 u 11:49 pm kaže:

Осим тога Војине, СРАМНО је да ти овдје ниједан коментар није цензурисан! На неким другим сајтовима, гдје ти је цензурисано бар двије трећине коментара, а неким другим вељесрбима СВИ, могла се успоставити бар нека равноправна дискусија! Овако си слободан да износиш своје ЛАЖИ без цензуре, а како се ИСТИНА може супротставити лажи без ЦЕНЗУРЕ?!?


Војин Николајевич 14. Juli 2011. - 19:00 u 7:00 pm kaže:

Angus Young “У византијским изворима XI вијека Дукљани су исказани као засебан етнос, јасно одвојен и од Хрвата и од Срба. И каснији подаци о црногорским племенима, које садрзе дубровачки и которски извори XIV-XVI вијека, не означавају становништво Црне Горе ни као српско ни као хрватско.”

Јункеру, опет сте се оклизнули!

Ако су Дукљани дошли из Полабља те представаљају посебан етнос у односу на Србе и Хрвате, а ви лијепо изволите па нам предочите границе тога етноса, учитавајући да се границе држава не поклапају са етничким границама.

То питање сам постављао много способнијима од вас на полемику, те га никада нисам добио.

Ви на то просто питање не можете одговорити, баш као ни највиспренији, најначитанији локални домородачки политичари и историчари.

Ево, без икаквих анализа признајем теорију Славка Перовића да постоји амалгамски народ настао укрштањем Полабљана и локалних домородаца приликом досељења.

Које су особјености тога амалгама према којима се може утврдити гдје престаје њихова етничка граница и почиње етничка граница других народа?

Ви, Јункеру, кажете; “Није ли Стефан Немања послије смрти византијског цара Комнина кренуо у освајање 1180 па све до 1190 године освојио Косово, Зету, Травунију, Захумље и Неретвљанска област?”

Ја Вам одговарам да јесте, али то није било национално освајање већ ширење личне деспотовине. Јер, није постојала косовска, зетска, травунска, захумска, неретвљанска нација!
А ви говорите о националном поробљавању у временима када није било тих нација.

Мислим, то што је Стефан Немања рушио градове је ситан проблем у односу на то како се руши та теорија о којој причате када не можете одредити границе Амалгама.

Елем, зашто се тада дешава таква вриска и хистерија?

Мислим да је узрок тога потреба да се хистерише без неких ваљаних основа.
Odgovori



Angus Young 15. Juli 2011. - 0:43 u 12:43 am kaže:

Сличан одговор сам и очекивао од Исусовог србо-потомка, Наполеоновог генетског наследника пуног гнусног четниколиког фашизма, који је унапријед оправдан непобитним постојањем првог српског парамецијума и милијарду година касније се трансформисао у Суперсрбина под називом Војин Николајевич, ако бисмо вјеровали Дарвину.

Сматрајте ово комплиментом пошто занесено узмахнусте гривом, зањиштасте и поменусте ваше узвишене способности наспрам нас огромног броја домородаца , насталих као амалгами, и који не могу ни близу прићи вашој србо-четничкој ергели гдје галопирају пасмине племенитог рода.

Међутим, ако Свевишњи дозволи, биће времена да продискутујемо и о Порфирогениту, о Сервији, о појму ‘сербула’ који је на језику Римљана колоквијално значио опанак, па преко назива ‘сервитутис’ који по Гиљему Тирском значи робље или робови, онда преко извора у ‘Просветиној’ малој енциклопедији о значењу ријечи ‘сербар’, па о истраживању угледног српског историчара Симе Ћирковића, члана САНУ, који сасвим лијепо објасни да ријеч Србин има чисто социјални садржај,а не означава природно етичко обиљежје, затим о ономе шта каже чешки историчар Јирчек… и на крају свега пожељећете сами да будете амалгам, јер ће бити разоткривено да сте заправо аморфна маса, безобличност НИЧЕГА и НИШТА која психотично покушава пројекцијом на друге ублажити своје ништавило.

Не знам који то народ на свијету има јасне обрисе етничких граница, осим можда Срба ако приупитамо Јована Деретића.
Ја сам вам написао да су византијским изворима XИ вијека Дукљани су исказани као засебан етнос самим непомињањем у спису Цара Константина Порфирогенита De administrando imperio (О управљању државом), иако неки из тога закључују да Порфирогенит није располагао никаквом информацијом да је Дукља била српска област и тако на основу најстаријег извора посрбили Дукљу.

Људмил Хауптман,(1884 – 1968), професор опште историје средњег вијека на Универзитету у Загребу је навео извор Никифора Бријенија (1062–1137) , зета и сарадника Алексија И Комнина, византијског војсковође који је продро у Михајлову Дукљу. Бријеније, наиме саопштава:

“Хрвати и Дукљани, опет одметнувши се (1073. год.), пустошаху читав Илирик”

– и што недвосмислено доказује посебност Дукље и њихових становника, односно диференцираност у односу на Хрвате и Србе на основу наставка списа.

По Попу Дукљанину (Љетопису) је потврђено, као и археолошко историјским истраживањима постојање Црвене Хрватске ( дакле, Херцеговине и већи дио Црне Горе ) је вјерски католички и етнички различит простор од Рашке дефинитивно. Шта дефинитивно Црвена Хрватска значи, постоје бројне дилеме, али већина историчара каже да покрајине које су настале подјелом 753 године (Захумље, Травунија, Дукља и Илирик) нису имале несто заједничко што их повезује. И Порфирогенит пише да становници Захумља и Травуније потичу од Срба, али то сад није битно, јер логички се да закључити да се Црвена Хрватска подјелила услед разноликости њеног становништва.

Константин Порфирогенит за све околне земље набраја јужнословенске народе што су их населели а за Дукљу, значи, не наводи да су је населили ни Срби ни Хрвати.

Ето, за почетак дао сам неке границе не етноса, већ различитости и посебности свих Словена, колико је могуће одрадити то на основу оскудних старих извора и различитих тумачења.
Оштре границе које ви тражите, аморфни Војниче, су немогуће, а и у антропологији је напуштен такав концепт очитавања етницитета са културом етничке групе на ком ви, вјероватно из незнања инсистирате (прочитајте теорије о етницитету да би сте знали о чему говорим), јер је антрополог Мајкл Морман, који је у радовима о Луама у Африци шездесетих година утврдио ПОТПУНУ арбитрарност и субјективност критеријума етничке припадности.

Толико за сад, господине “Супермене „


Odgovori
Војин Николајевич 15. Juli 2011. - 20:16 u 8:16 pm kaže:

Јункеру,

ви сте наравно домородац, из простог разлога јер не прихватате логику, бркате вјекове, саплићете се у својој незнавености, немате демократског капацитета нити, и генерализујете ствари што вас кошта на сваком кораку.

Ево,

Потпуно сам задовољан вашим примјером и костатацијом да “Хрвати и Дукљани, опет одметнувши се (1073. год.), пустошаху читав Илирик”, и што недвосмислено доказује посебност Дукље и њихових становника, односно диференцираност у односу на Хрвате и Србе на основу наставка списа.”

Јункеру, Јункеру,

ово што се предочили доказује још нешто много важније, садржано у ријечи “пустошили.”

Мислим, Хрвати и Дукљани, који су до сада били мирни грађани који су патили под насртљивим Србима, одједном се у једној вашој реченици показују као они који су пустошили.

Пустошили, као рушили, тиранисали,… :))

Геноцид, дакле…:))

Јункеру, само наставите са таквим примјерима, и бићете у ситуацији да сами себе непадате, мислећи да сам то био ја.



Војин Николајевич 14. Juli 2011. - 19:26 u 7:26 pm kaže:

Angus Young; “Ви кажете: ”никаквог посебног поробљавања Црне Горе, Србије, Босне, Травуније, Далмације, у средњем вијеку није било, јер су државе биле власништво свог господара, независно од титуле.”, што представља својеврсни апсурд.”

Јункеру,

колико сам разумио ви тврдите да су се у тим вјековима десила национална поробљавања, а то изводите из мишљења господина Перовића.

Одлично!

Ја тврдим да се није радило о националним поробљавањима већ о простим освајањима, неважно да ли су то били Бодин, Немањићи, Балшићи или ини.

Да ли ви под националним поробљавањем подразумијевате када се деспотовина или држава, како вам драго, шири преко националних територија других народа!?

Рецимо, Зета осваја Рашку! Гдје је била та граница гдје је Зета заокружила свој тобож националнио простор Амалгама, а гдје је отпочела са наводним националним поробљавањем тобож Срба?!!.

Илити, Рашка освја Зету! До које границе у Зети приликом тог освајања је било “национално ослобођење Срба” :)), а на ком мјесту је отпочео улазак у туђи тобож национални простор.

Рецимо, примјер…Немањићи су ослободили српску Главу Зете а послије пар километара су на Фрутку почели са поробљавањем Амалгама. :))

:)

Схватате! Дајте националну границу, ако вјерујете да је она постојала у тим древним временима.
Odgovori



Angus Young 15. Juli 2011. - 1:14 u 1:14 am kaže:

Није ми јасно како нас све овде желите направити будалама као да смо пасли траву, Војниче!

Ви сматрате да класично поробљавање постоји од тренутка кад се књишки или енциклопедијски дефинише појмови: народ, нација, геноцид, друштвено уређење, државни поредак и ко зна који све појмови.

По вама геноцид никад није постојао прије Рафаела Лемкина, јеврејског правника који је дефинисао 1943 год тај појам?

Значи ли то да поробљавања Индијанаца од стране енглеских колонизатора није никад било јер није постојала индијанска нација правно дефинисана?

Значи ли то да Кортес и остали конквистадори ниси поробљивачи Астека и Инка јер званично старосједиоци (избјегавам ваш циничан израз домороци) нијесу имали свијест о постојању нације?

Па како су се формирале државне творевине, човјече? Зар нијесу мање више по историјском наслијеђу и затекнутом фактичком стању? Послије уништавања црногорских градова од стране Немање СРУШЕНА ЈЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈА, Војниче. Лако је послије праха и пепела изградити православне цркве и православље ширити уз помоћ Јелене, кћерке Лазара Хребељановића. А шта је ширење нове религије послије праха и пепела друго него поробљавање, Војниче.
И онда Војин Николајевич 900 година касније на блогу Славка Перовића пита цинично: ”Зашто Балшићи нису раширили опет католичанство, и зашто није заживјело”?

Па заживјело би сигурно да су Балшићи имали огромну војску и све спржили са земљом до Смедерева. Нема те Србије која би остала православна послије тога.

Хоћу да упоредим све што кажете на прагматичан начин како би неко ко чита ово што пишемо, колико ви заправо протурате неистине, Војниче.
Odgovori


pit 15. Juli 2011. - 2:27 u 2:27 am kaže:

Sve i da je to tacno, ne vidim svrhu,
hoce li to pomoci da se poturceni Srbi i Hrvati koji su danas muslimani Bosne ponovo vrate u pravoslavlje i katolicizam, ili vi jednostvano zelite pomoci zapadnom hriscanstvu na putu unijacenja?


Angus Young 15. Juli 2011. - 3:19 u 3:19 am kaže:

Svrha je da se iznese istorijska istina, i da svako po spoznaji istorijskih cinjenica shvati sta je dio njegovog identiteta.

Ova rasprava nikako nema svrhu da nekog katolicizira, islamizira ili uvede u pravoslavlje.To je vlastiti intiman izbor pojedinca i njegovo pravo.

Ko je pratio raspravu na blogu Slavka Perovica, neko je odlicno zakljucio da se sve crkve i islamske zajednice na Balkanu, pa i u Crnoj Gori najmanje bave BOGOM, a sve vise lazima i manipulacijom, tezeci da provuce nacionalni interes na stetu onog drugog.

Ova rasprava treba da ima svrhu da shvatimo da je nasa zajednicka i jedina domovina Crna Gora bez obzira na sve nase razlicitosti.

Ova rasprava bi trebala otvoriti istine i samokritiku, i javno izjasnjavanje o toj istini.Kad shvatimo da je jedina nasa vrijednost istina i ljubav prema Crnoj Gori, oduvacemo mafijaski rezim za manje od 24 sata.




Војин Николајевич 15. Juli 2011. - 21:09 u 9:09 pm kaže:

Јункеру,

позиција да су православље и катопличанство у Црној Гори окупаторске религије не само да немају смисла са цивилизацијске тачке гледиште, већ и са оне личне илити практичне.

Рецимо…

Ако сте ви Орле Баћковић, и православне сте вјероисповијести, а уједно тврдите да је православље “окупаторска религија највећих непријатеља Црне Горе”, тада је логично да промијените религију и изаберете неку од оних које не сматрате окупаторскима.

Или, ако сте на примјер Фадил Јонуз :) , и исламске сте вјероисповијести, а сматрате да је ислам “окупаторска религија највећих непријатеља Црне Горе”, тада је регуларно да промјените религију на ону која вас унутрашње не оптерећује.

Дакле, ви морате прије свега регулисати себе да би мијењали свијет око себе.

И тада можете сасвим легитимно изаћи у јавност, осудити окупаторску религију којој сте припадали, а потом објелоданити да припадате новој религији, која није окупаторска.

Наравно, некобивам апалудирао, мнго би се смјешкали, неко пресамитио од смијеха, али би ви тада били свој у своме…:))

Личите ми на гладног који лежи на обиљу хране, али и даље пати тако гладан, па га сви требају сажаљевати!
Војин Николајевич 14. Juli 2011. - 20:32 u 8:32 pm kaže:

perfect stranger:

“Ти си један тешки великосрбин! То је ЛАЖ што ти говориш! Све је ЛАЖ! ИСТИНА ће побиједити!”

Angus Young:
” Војниче, (користим овај начин да вас ословљавам јер ћете почети да се љутите ако вас ословљавам са ”Агенте”, што заправо и јесте)…Великосрпски националисти и фашисти су боца са кисеоником из које Мило Ђукановиц несметано и лагодно дише, у потонулој, удављеној и мртвој Црној Гори на дну мафијашког океана.”

Господо, слабе су вам етикете! :))

Навешћу вам примјер….

RE: Mustang:

” Znači Vojine, podmećete da ja imam mitove. Ne Gospodine Vojine, ja imam ISTINU! Vi imate velokosrpske mitove koji su zasnovani na LAŽIMA i ti su mitovi planirano upotrebljavani od strane velikosrpske poltike, „nauke“ , vojske, štampe, kulture , obavještajne službe,…

RE: TRUTH: “Opet lažeš Vojine! Zeta je bila PONOVO katolička od 1340.e, kada Balšići ruše Nemanjiće i Uroš im potpisuje nezavisnost, pa sve do 1403.g., a 1389.je godina u kojoj zvanično proglašavaju katoličanstvo za državnu vjeru! Znači još 15 godina nakon (a i 50 godina prije!) Kosovskog boja, Zeta je bila katolička, znači u ovom drugom navratu – 65 godina, Vojine!!! ”

Ево, овако се лијепе етикете, а не као ви:))

Наравно, независно од етикета, мораћу се осврнути само на смислени дио приче коју је рекао Трутх, а не на осврте Перфекта, Јункера и Мустанга.

Наиме, том господину Трутху сам рекао да прихватам све његове податке, а они су да је такозвана “окупација” Немањића трајала од 1186. до 1360. године, а то је 174. године.

Констатовао сам њихову истину да потом долази династија Балшић, која је од “окупатора” Уроша Немањића 1360.г. добила независност, да би се католичанство вратило као државна религија у Црну Гору 1389. године.

Елем, то несретно католичанство је трајало до Балше III Страцимировића (1387-1421), који је владао 1403. – 1421.), а онда почиње поново православље.

Ипак, иако сам прихватио све Истине друге стране десио се крик- Опет лажеш Војине!

Уживао сам, у вези овог коментара!

Знате, ако сам већ прихватио Истину да су Немањићи наводно окупирали Зету у трајању од 174. године, тачно осјећам да ћу имати проблем ако прихватим нову Истину да је католичанство било државна вјера Зете од 1340.г. до 1403.г., а то је шездесет три године.

Зашто!

Зато што су Немањићи и католичанство послије њих датумски јако везани, нераскидиво! Господин Трутх је католичанство увећао, јер му се то свиђа! Али се одмах смањила такозвана окупација Немањића за исто то увећање, па није 174 већ 154.године.

Е сад би се требало десити они главно, а то је- Опет лажеш Војине !

Ипак, избор мора постојати! Или је било 174 плус 43, или 154 плус 63. Нема довољно година да буде 174 плус 63.

Додуше, могуће је да је из Полабља донесена нова математика..:))


Odgovori
perfect stranger 14. Juli 2011. - 21:01 u 9:01 pm kaže:

Поштовани Војине, мислим да су твоје интервенције које си овдје представио корисне, јер на један ефикасан начин показују како се употребом елементарне логике обесмишљава “тврдо учење” оних који на крајње тврдоглав начин покушавају да заступају неодрживе ствари из историјске области. Или, народски речено, показао си конкретно “како Муса дере јарце”.

Међутим, ако си мислио да би својим интервенцијама другу страну (а неке представнике те “друге стране” си и сам поменуо) могао у нешто да убиједиш, рецимо да признају неке очигледне грешке, мислим да се увелико вараш. Треба да имаш у виду да та “друга страна” о којој говоримо има класична обиљежја секташке организације. Дакле, припадници такве организације никада неће прихватити аргументе, логику, здрав разум, чињенице: њихови одговори ће се увијек састојати у увредама, подсмијавању, неразумним писанијама, идолатрији, итд. Не заборавимо, основне карактеристике секташке организације су сљедеће:

* ограничење личне слободе чланова,
* повреда личне слободе односно људских права унутар групе,
* експлоатација чланова (нпр. наговарање на превелике прилоге, бесплатни рад или уз минималну плату),
* сексуално искоришћење или злоуспостављење,
* култови личности око вођа,
* одвајање чланова од породице и пријатеља,
* ометање члановима прилаз образовању, љекарској помоћи или људима изван групе итд.

Наравно, твоје интервенције су корисне, као што рекох, због евентуалних независних посматрача.



Odgovori
Војин Николајевич 14. Juli 2011. - 21:25 u 9:25 pm kaže:

Штовани Перфекте,

а ја мислим да гријешите.

Знате, увијек постоји апсолутна мањина некаквог тврдог крила, такозваног, који постоји у свим народима и политичким организацијама.

А постоје они други, који вагају, балансирају, који су огромно море око тих ситних гребена. Не вагају они у смислу којем ће се такозваном царству привољети, већ који ће логички посматрати свијет око себе, те не испадати недовољно адекватни у простору у којем се налазе.

Дакле, полако идемо ка адекватности, која подразумијева поштовање цивилизацијских норми различитости.

Размјењујемо аргументе, разговарамо, без претензија…


Odgovori
perfect stranger 14. Juli 2011. - 21:29 u 9:29 pm kaže:

Не бих рекао да гријешим. Мислим да је очигледно да сам, говорећи о “секти”, мислио на тврдо крило, а не на то “море” које вага и балансира. Ти други су управо они због којих сам рекао да су интервенције корисне.
Odgovori



Војин Николајевич 14. Juli 2011. - 21:58 u 9:58 pm kaže:

Господине Перфекте,

ти такозвани независни посматрачи, а у суштини грађани разних убјеђења и осјећања су кључ читаве приче. Када сам рекао да гријешите мислио сам на друге ствари. Наиме, ја уопште немам никакву жељу да мијењам било које тврдо крило. Ви сте претпоставили да је то мој главни циљ, а није.

На другој страни, не спорим да сте у праву када тврдите да се та тврда крила не могу промијенити. Слажем се!

Али, ја и не желим да их мијењам. Тврда крила у свим покретима постоје, јер им је крај загарантован! Она су потребна да би свака таква прича добила осим почетка и крај!

А тај пут према крају са собом носи разрјешење неких имагинарних дилема! А тиме и краја хистерије која се базира на таквим основама!

Знате, све што бива није сасвим лоше! Што би Руси рекли, у свему што је лоше има и понешто доброг! :))

Поздрав!


Odgovori
Angus Young 15. Juli 2011. - 1:55 u 1:55 am kaže:

Uvaženi komentatori, poštovana redakcijo,

Pošto ovaj blog/forum neočekivano dobija na kvalitetu po pitanju rasprava raznih tema, i odlikuje se slobodom govora i želim da pohvalim moderatore koji to sve ovde omogućuju.

Prelazeći sa teme opozicionarstva gospodina Slavka Perovića, utemeljivača i osnivača Liberalnog saveza, na istorijske nedoumice crnogorskog nacionalnog identiteta, pa preko kvalitetne rasprave o profilu tvrdih jezgara opozicionih grupa, modela političkih sekti itd. zelim da se zahvalim sagovornicima na plodonosnoj raspravi i otkrivanju meni neocekivano zanimljivih oblasti, sto ce me nadahnuti da pazljivo proucim detalje iznesenog.

U znak zahvalnosti sagovornicima i svim čitaocima, želim da obogatim ovu stranicu jos jednom temom ,pored gore dotaknutih od strane mojih sagovornika.

Tema možda nije prenesena iz nepristrasnog izvora, ali siguran sam da ćemo uz kvalitetnu raspravu doći do zajedničkih zaključaka.

Hvala vam! :-)

—————————————————————————–

Velikosrpska ideologija

Velikosrpska ideologija ili Velikosrpska ideja označava ideju teritorijalne ekspanzije Srbije daleko od granica srednjovjekovne Srpskog carstva u oblik Velike Srbije, koja je promicala lažna očekivanja o životu svih Srba u istoj državi. Bila je uzrok pogroma, deportacija i ratova tjekom 19. i 20. stoljeća.

Osmanska, austrijska i mletačka kolonijalizacija rasijala je balkanske Vlahe na zapad u zemlje Hrvatskog Kraljevstva, u Bosnu i Hercegovinu te Srbe daleko na sjever preko Dunava u zemlje Ugarske. Osobito u vrijeme stogodišnjeg hrvatsko-turskog rata Srbi su kao i drugi pokoreni narodi Balkana zajedno s Vlasima slobodno naseljavali osvojene zemlje Hrvatskoga Kraljevstva.

Stanovništvo srednjovjekovne Srbije je kao i drugi pokoreni narodi Osmanskog carstva sudjelovalo je 1459. – 1690. u svim agresivnim turskim ratovima. Uz uvjet plačanja poreza (koji su bili za kršćane veći nego za muslimana) to je bio bitan uvjet zaštite da bih mogli slobodno živjeti po svojim običajima. Osmanski vojskovođa srpskog podrijetla Mehmed-paša Sokolović je u vojnim krugovima i kod sultana imao poseban ugled i utjecao na obnovu Pećke patrijaršije. Tim je Srpska pravoslavna crkva nakon stotinu godina omogućen povratak prema samostalnosti pod okriljem i zaštitom institucija Osmanskog Carstva. Nova područja osvojenih zemalja popunjavana su naseljavanjem Vlaha i Srba. Kada je Osmansko Carstvo koncem 16. i poćetkom 17. stoljeća tonulo u sve većukrizu koje je znaćilo i smanjivana prodora, pljački i odvođenja roblja iz Hrvatske (za koje bi se tražila otkupnina) Vlasi počeli u sve večim broju prelaziti na austrijsku stranu , tj. u Vojnu krajinu u Hrvatskoj, spremni služiti novom gospodaru. Nove seobe poticala je Austrija. Vladar je 1630. g donio poznate Statuta Valachorum.SPC je tjekom vremena asimilirala i integrirala sve pravoslavce na tim područjima, Vlahe i Morlake u srpsku etničnu i nacionalnu zajednicu.

Budući da je SPC 1389. preživjela smrt svoje države, našla se je na čelu srpskoga naroda.
U krugovima svećenstva Srpske pravoslavne crkve javljaju se tjekom 17. stoljeća istaknuti pojedinci koji naseljene djelove Hrvatskoga Kraljevstva počinju prvi put nazivati “srpskim zemljama”. Putujući u carsku Rusiju da bi dobili novčanu pomoć, srpski su episkopi i svećenici na ruskim graničnim postajama ili uMoskvi pri ispitivanju o tome od kuda dolaze redovito izjavljivali sa se njihovi manastiri i crkve nalaze “u srpskoj zemlji” iako su znali da su dolazili iz područja Hrvatskoga Kraljevstva. Građa ruskih arhiva dopušta zaključak da su osvajačke pretenzije starije od prvih pisanih velikosrpskih projekata 19. stoljeća. Primjerice svećenici iz Lepavine i iz Požege kazali su da dolaze iz “srpskog grada”. Monah manastira u Bešenovu (Srijem) izjavio je u Moskvi 1712. i 1739 da dolazi “iz srpske zemlje pod vlašću rimskog cara”. Povijesna slika tzv. srpskih zemalja nastala je na lažima prije svega predstavnika SPC tijekom 17. i 18. stoljeća i to je postalo tlo iz kojega su 19. i 20 stoljeća nastale različite velikosrpske megalomanije. U konačnici je dovela do etničkih istrjebljenja, da bi se istrjebljenjem nesrba stvorila velika homogena Srbija.

Samouki filolog Vuk Karadžić izradio je prvi velikosrpski projekt “Srbi svi i svuda”: Nastao je izvan bitnoga dosega SPC. Kovčežić za istoriju, jezik i običaje Srba sva tri zakona predstavlja najpoznatiji spis srpske nacionalne ideologije 19. stoljeća. Izbjegavanjem riječi “Hrvat” i “hrvatski narod” Karadžićev spis briše postojanje Hrvata i njihove kulturne tradicije u srednjoj Europi. Uspjelo posrbljavanje i nestajanje vlaške zajednice projektom “Srbi svi i svuda” bilo je namjenjeno istu sudbinu Hrvatima ii Muslimanima. Problem hrvatske politike onog doba je bila upravna podijeljenost zemlje u tri dijela: na Kraljevinu Dalmaciju, Vojnu Krajinu i Bansku Hrvatsku.

Načertanije Ilije Garašanina imao je za cilj obnoviti Srpsko Carstvo. Makedonija je prema tim tumačenju bila islključivo srpska zemlja, a Bugari su prikazani kao največi protivnici pripajanju Makedonije Kraljevini Srbiji. Garašanin je prednost dao Bugarskoj, a Karadžić Hrvatskoj.

Brz i potpun poraz Srbije u Srpsko-bugarskom ratu 1885. bila je i prekretnica u nacionalističkoj velikosrpskoj ideologiji koja od tada napušta Garašaninove planove iz “načertanija” nad bugarskim etničkom području.
Od sredine 19. stoljeća u Beogradu izlazi velik broj knjiga “za narod i školu” koje su uvjeravale čitatelje da su Slavonija, Srijem, Dalmacija, Lika i drugi dijelovi Hrvatske “srpske zemlje”. Jedna od istaknutih autora onoga doba bio je primjerice Petar M. Niketić s knjigom “Srpski svet u reči i slici”. Navodi da u srpskim zemljama živi oko 11. milijuna stanovnika. Pored Srba navodi da tamo žive “Turci, Arnauti, Cincari, Vlasi, Mađari, Talijani i Cigani”. Hrvati prema njemu ne postoje u Trojednoj Kraljevini Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji. Niketić i tvrdi da “svi govore čistim srpskim jezikom”.
Londonski ugovorom uz več osvojenu Makedoniju Srbiji su pripojeni novi teritoriji uključujuće i Kosovo u kojem je bilo 21 % Srba.

Tisak Srba u Hrvatskoj kao n. pr. Srbobran koje su izlazile Zagrebu i koje je novčano potpomognute iz Beograda često bi Hrvata koji bi Sabor nazvao “hrvatskim”, u Srbobranu proglasili kao “hrvatskim šovinistom” i svako izjasnjavanje hrvatske nacionalne svijesti u Dalmaciji ili Slavoniji prigodom otvaranje izložbi i drugih priredaba proglašavno “velikohrvatskom propagandom”. U Srbobranu je Nikola Stojanović nekritički objavio članak u godini 1902 s naslovom: “Do istrage naše ili vaše” (= “do istrebljenja našega ili vašega”) sto je bio uzrok za proptusrpske izgrede.

Tjekom masovnog progona i iseljavanja Muslimana iz Srbije uzatopno i u više navrata iseljen je velik broj muslimana raznih etničkih skupina u Tursku. Planskim naseljavanjima (npr. “solunaša” nakon 1918. i “boraca” iza 1945.) srbizirna su područja kao primjerice Vojvodine nakon nakon masovnog progona Volksdeutschera.
Djelovanje pansrpstva uspjelo je etablirati termin “Srbohrvata” i srpskohrvatskog jezika u zapadnoj Europi. Jezikoslovno okvireno srpstvo obuhvatilo je Hrvate i Bošnjake po kratkom postupku kaokatoličke ili muslimanske “Srbohrvate” a pravoslavne Makedonce i Crnogorce kao južne Srbe. Jedan od važnih predstavnik “pansrpstva” početkom 20. stoljeća bio je Nikola Pašić.

Stvaranjem Kraljevine Jugoslavije stvorilo se među Hrvatima i Srbima dvojako raspoloženje. Srbi u glavnom pozdravljaju Jugoslaviju, jer je u njoj de facto realiziran velikosrpski projekt iz 19. stoljeća: zajednicka politicka i daministrativna cjelina. S druge strane Hrvati, koji su stoljećima zivjeli u srednjoeuropskom okruženju u novoj državi nisu nalazili posebne motive za oduševljene. Ubrzo je počeo je i postupak posrbljenja. Primjerice agrarnom reformom i Srijemu na posijede Eltza naseljavani su Srbi iz Srbije, Like i Crnogorci.
Pojavljuje se i Svetosavlje koje tvrdi sintagmu – jedan narod, jedne religije u jednoj državi. Svetosavski nacionalisti se zalažu za uspostavljanje srpske pravoslavne teokracije na prostoru od „Kupe doVardara i od Dunava do Jadranskog mora.
Nakon osnivanja Banovine Hrvatske Srbi u Hrvatskoj osnivaju 10. veljaće 1939 u Zagrebu srpsko društvo “Krajina” s ciljem zstvaranje vlastite teritorijalne jedinice. Za borbu protiv Banovine Hrvatske osnivaju i novi nacionalistički pokret imena “Srbi na okup”. Zahtjev je bio otcjepljenje od Banovine Hrvatske i priključenje Srbiji.
Dana 7. ožujka 1937. Vasa Čubrilović je objavio je pamflet “Istjerivanje Albanaca” (“Iseljavanje Arnauta”) u kojem predstavlja plan za naslino protjerivanje Albanaca iz Kosova.

Između dva svjetska rata su velikosrbi Crnogorcima poništavali povijest, kulturu, jezik i t.d.. Proglašavali su nacionalnu i povijesnu svijest Crnogoraca srpskom i to ne temeljem činjenica, nego temeljem ideološko-propagandnog zaključivanja . Uspostavom Kraljevine SHS, vlasti su nametnule kodifikaciju srpskog odnosno t.zv. srpsko-hrvatskog jezika crnogorskom narodu koji je do tada koristiocrnogorski jezik, koji je imao leksik i sintaksu zajedničku s hrvatskim jezikom.

Nakon travanjskoga rata (6.-17. travnja 1941.) i brze kapitualcije Kraljevine Jugoslavije od snaga osovina nastaju dva nova velokosrpska projekta: Homogena Srbija Stevana Moljevića koja se je temeljila na etničkom čišćenju te Srpske zemlje Milana Nedića koja je zasnovana na zamjeni i prisilnom preseljenju. Četnici Draže Mihailovića koji je imao oslonac na emigrantsku vladu Kraljevine Jugoslavije u Londonu prestavljali su projekt homogena Srbija. Tjekom rata 1941. – 1945 u brojnim pokoljima i protjerivanjima Hrvata i Muslimana proveli etnicka čišćenja u kojima je stradalao 32.000 Hrvata i 33.000 Muslimana.
Niti federalni ustroj komunističke SFR Jugoslavije nije uspio spasiti ponovno osnovanu totalitarnu državu. Odlazkom “velikog vođe” i diktatora Tite ponovo je raslo nezadovoljstvo. Večina Srba je poslije Tita bila za opstanak Jugoslavije, ne praveči razliku između srpstva u jugoslavenstva. Dok je za Srbe bilo normalno kazati “naš Dubrovnik, Osijek ili Rijeka” kod Hrvata nije bilo običaj kazati “naš Niš, Pozarevac ili Smederevo”. Ustav SFRJ 1974. štitio je autonomne pokrajine i republike od pokušaja centralizacije SR Srbije. Dokument Memorandum SANU Srpske akademije znanosti i umjetnosti je kao strateški program srpskh intelektualaca nudio smjer rješenja srpskog pitanja unutar SFR Jugoslavije.
Demokratske promjene nakon provedbe reformi perestrojke i glasnosti Mihaila Gorbačova u Sovjetskom Savezu i pad Berlinskog zida dovodi do ukidanja jednopartijskog komunističkog sustava i slobodnog osnivanja političkih stranaka. Težnji hrvatskoga naroda za državnom suverenošću u povijesnim granicama s kojima je 1918. ušla u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca usprotivila se Srpska nacionalna manjina pod sloganom srpskoga hegemonizma “Svi Srbi u jednoj državi”! Počeo je Domovinski rat.

Iz sličnih razloga slijedili su Rat u Bosni i Hercegovini i Rat na Kosovu.

 Podjela hrvatskog narodnog korpusa i nazivanje Hrvata po povijesnim zemljopisnim nazivu krajeva iz kojih dolaze: Dubrovčani, Slavonci, Podravci i Dalmatinci, kao i Bunjevci, Šokci i Krašovani.
 “Skrivanje” Hrvata i odričujući im pravo postojanja kao zasebnog naroda i uz pomoč slavističke teorije da su “svi Srbi štokavci” te prema Vuku Karadžiću Srbi svi i svuda.
 glavni argument za negiranje postojanja naroda Hrvata navodi da Hrvati nemaju vlastit jezik, već da se služe srpskim jezikom.
 Ubrajanje Crnogoraca, Bošnjaka Makedonaca u Srbe
 “Tamo gdje ima Srba, tamo je Srbija”
Jedan od ključnih mitova vezan uz velikosrpsku ideologiju je Nebeska Srbija. Nastao je radi objašnjenja srpskog vojnog poraza u Bitke na Kosovu polju 1389. godine i gubitka srpske državnosti.
Uoči Domovinskog rata velikosrpska propaganda cesto se je služila lažnim tvrdjama kao primjerice da Hrvati obnavljaju ustašku državu i planiraju “novi genocid nad Srbima”… da bi podigli oružanu pobunu radi spašavanja života
 ugroženost od Tuđmanove Hrvatske koja je nastavak NDH i ustaške politike.
 optužbe kako su Hrvati uvijek u prošlosti bili “genocidan narod” i prikazivanje sadašnje Republike Hrvatske prikaže kao “kontinuitet i proizvod militantnoga katolicizma… i ideje o rasnoj, nacionalnoj i religijskoj superirornosti Hrvata nad Srbima. U sklopu takvoga prokazivanja Hrvata kao “genocidnog naroda” tretira se sadašnja Hrvatska “kao ustaška, rasistička i fašistička tvorevina”..]
 da Albanici vrše genocid nad Srbima na Kosovu
 masovna silovanja Srpkinja na Kosovu od strane kosovskih Albanaca
 mit ja je u Jasenovcu ubijeno između 700.000 do preko milijun Srba
 da je raspad SFRJ i ratove nametnuo zapad ili američko – zapadno europsku zavjeru protiv srpskog naroda

Vojni porazi u nekoliko ratova, godine izolacije i gospodarski zastoj, su kod dijela srpske javnosti stvorile uvjete za radikalno odbacivanje velikosrpske ideje kao nespojivim s srpskim nacionalnim interesima. Predsjednik Borisa Tadića izjavio je da bi članstvo Srbije u Europskoj Uniji bio daleko lakši, bezbolniji način za ostvarenje ideala o životu svih Srba u istoj državi.

Međutim u Srbiji još uvijek postoje i snage koje se otvoreno zalažu za stvaranje Velike Srbije. Među njih spadaju Srpska radikalna stranka i ekstremistički pokret Obraz. U nešto manje otvorenom vidu, za velikosrpsku ideju zalažu se i dijelovi SANU, SPC i DSS.] U Bosni i Hercegovini, velikosrpsku politiku vodi Srpska demokratska stranka.

26. veljače 2002. godine skupština SRJ zakonom o pravima i slobodama nacionalnih manjina hrvatskoj nacionalnoj zajednici po prvi put je priznala statusnacionalne manjine i s tim regulirala manjinska prava. 15. studenog 2004. godine potpisan je Sporazum o zaštiti prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori i srpske i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj. Srbijanska (ranije jugoslavenska) statistika tretira Bunjevce kao posebnu etničku skupinu. Postoje pokušaji velikosrpskih krigova i srpske administracije, s ciljem smanjenja broja Hrvata i stvaranja umjetnog naroda Bunjevaca a pokušavali se stvoriti i kategorija “katolički Srbi”, sve u cilju pripisivanje “Srba katoličke vjere”. Projekt stvaranja umjetnog bunjevačkog s Šokaca na štetu Hrvata je bio dijelom projekta, kojim se išlo zatrti trag postojanja Hrvata uopće. Šokce srbijanska (ranije jugoslavenska) statistika također i iz istih razloga tretira kao posebnu etničku skupinu a ne kao Hrvate. Velikosrpsku ideju i danas brojni Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Makedoncii Albanci vide kao prepreku za stvaranje dobrosusjedskih odnosa.

Vid velikosrpstva je i svojatanje svega što je postigla bivša SFRJ na športskom području, kao da je Srbija jedinom sljednicom. Svojatanje ide dotle da Srbija svojata i odličja koja su osvojili hrvatski športaši pod zastavom bivše Jugoslavije.


Odgovori
Војин Николајевич 15. Juli 2011. - 23:09 u 11:09 pm kaže:

Angus Young: “Tema možda nije prenesena iz nepristrasnog izvora, ali siguran sam da ćemo uz kvalitetnu raspravu doći do zajedničkih zaključaka. Hvala vam! :-)

Јункеру,

ви сте оснивач Првог санџачког форума без цензуре…

А ево текста којег сте пренијели на овом сајту, са свога сајта…

http://novipazar.wordpress.com/2011/07/15/velikosrpska-ideologija/

Velikosrpska ideologija

15. jul 2011. od Angus Young

Velikosrpska ideologija ili Velikosrpska ideja označava ideju teritorijalne ekspanzije Srbije daleko od granica srednjovjekovne Srpskog carstva u oblik Velike Srbije, koja je promicala lažna očekivanja o životu…

Елем, ви сте ето писац овог текста, и пренијели сте га са свог сајта.

Кажете, да је извор пристрасан… Браво, искрено сте рекли да сте пристрасни! Шоу!

Кажете…

“Prelazeći sa teme opozicionarstva gospodina Slavka Perovića, utemeljivača i osnivača Liberalnog saveza, na istorijske nedoumice crnogorskog nacionalnog identiteta, pa preko kvalitetne rasprave o profilu tvrdih jezgara opozicionih grupa, modela političkih sekti itd. zelim da se zahvalim sagovornicima na plodonosnoj raspravi i otkrivanju meni neocekivano zanimljivih oblasti, sto ce me nadahnuti da pazljivo proucim detalje iznesenog.”

Нема те се на чему захваљивати, Јункеру! Било ми је неописиво задовољство:))

Уједно, када волите Црну Гору и Славка Перовића, зашто на Санџачком форуму, који сте основали и који уређујете нема линкова ЛСЦГ, господина Перовића и уопште оних из ЦГ!?

Ево које сте линкове поставили..

Blogovnik Angus Younga

Bosna muslim-media
Bošnjačko Nacionalno Vijeće
FOKRED
I.R.I.B
Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru
Islamska zajednica u Srbiji
Israeli uncensored news (Izraelske necenzurisane vesti)
Kako da ?
Kancelarija za mlade -Novi Pazar
LIBERALNO DEMOKRATSKA PARTIJA
OMLADINA SANDŽAČKE NARODNE PARTIJE
OTPOR u BIH
Otvoreni Forum-Novi Pazar
Radio Sto plus
Republika Bosna
Sandzacka demokratska partija
Sandzak News
Sandzak PRESS
Sandzak.Chat
Sandzakinfo
SANDŽAČKA NARODNA PARTIJA
Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava
Socijaldemokratska partija Srbije
Stranka demokratske akcije -SDA
TV Universa
Urban In
Urban In 1
WHATEVER, WHO CARES… …BUT, KEEP SMILING!

:)) :))

А гдје вам је на том сајту Црна Гора о којој причате на овом сајту! И дволични сте, и неискрени, а можда ту има и још понешто:))
Odgovori
Војин Николајевич 15. Juli 2011. - 23:21 u 11:21 pm kaže:

Гдје сте Јункеру?

Да се упознамо!

Ја сам Војин Николајевич Грубач, а ви?

Из ових линкова горе јасно је да нисте црногорски националиста! Чији сте националиста? :)

Зашто вам је ова глума била потребна? Гдје је уопште у вашем животу господин Перовић?

Хајдемо говорити о овој теми, јер је љепше да је ви обрадите него ја.




Војин Николајевич 15. Juli 2011. - 20:29 u 8:29 pm kaže:

Angus Young: ” Слиједеће што примјећујем је ваше цинично и књишко објашњење да ”краљ Бодин је освојио Рашку, Босну до Тузле, тачније са Тузлом, Травунију, дио Албаније…, и то није било поробљавање, већ ширење деспотских територија међу рођацима.” Шта је онда по вама освајање? Бодин сигурно није доносио цвијеће народу у те освојене територије, али из историјских извора не прочитах да су Бодинова освајања личила на Немањина.

Angus Young: “Хрвати и Дукљани, опет одметнувши се (1073. год.), пустошаху читав Илирик”

Јункеру,

још једном сте успјели да предриблате своју маленкост.

Шта кажете, нигдје не прочитасте да су Бодинова освајања личила на Немањина, а онда наводите да неки Дукљани заједно са Хрватима пустоше Илирик 1073. године!?

Ко је предводио Дукљане, ко је пустошио Илирик…?

Нећете вјеровати, па то је био Бодин!

Јункеру, ви сте тиме тако жестоко демантовали и унизили некаквог незнавеног и напаљеног Angus Younga да вам морам честититати!

Браво! Честитам! :))


Odgovori
gost 15. Juli 2011. - 20:44 u 8:44 pm kaže:

sve mi se cini da je ovaj Angus dobro zagazio u dukljanski nacionalizam, a sto se tice Bodina, bio je najobicniji zlikovac, kao i svi osvajaci u to vrijeme… mada mnogo manji od Papine vojske koja je sirila katolicanstvo ubijajuci sve one koji su se katolicanstvu opirali. Milioni i milioni ljudi su ubijeni su sirom svijeta u ime Pape i katolicanstva, jer dok su Papini popovi pokrstavali, Papina vojska je ubijala.



Odgovori
Војин Николајевич 15. Juli 2011. - 22:14 u 10:14 pm kaže:

gost: “sve mi se cini da je ovaj Angus dobro zagazio u dukljanski nacionalizam,..”

Госту, нити је Јункер дукљански националиста, нит је Бодин лош!

Angus Young :”Што се тиче Православља и Ислама, то нису првобитне i аутентичне религије у данашњој Црној Гори.Донијели су је Немањићи 1300 године срушивши све црногорске градове осим Котора, а Tурци 1499 кад су упали у Зету за вријеме Црнојевића али ислам никад није заживио и прихваћен.Не знам шта желите да кажете кад сте све рекли на блогу Славка Перовића. О каком страху говорите? ха..ха..ха.. :-)))))))))

Војниче, (користим овај начин да вас ословљавам јер ћете почети да се љутите ако вас ословљавам са ”Агенте”, што заправо и јесте)…”

Јункеру,

Па ако сам агент, онда нека будем Агент 001!

Јукеру, са задовољством сам читао ваше текстове на једном блогу…

Тамо кажете:

http://novipazar.wordpress.com/2011/05/29/obavestenje-stari-blog-sa-novim-nazivom/


29. maj 2011. od Angus Young

Postovani posetioci,

Kao sto vidite, blog Novi pazar forum je promenio naziv u FOCUS, i to je jedina promena na koju cete naici na ovom blogu.

Sadrzaji i tekstovi od pocetka otvaranja bloga do danas su ostali isti. Takodje, koncepcija i tematika na koju ste navikli citajuci ovaj blog nece se znacajnije promeniti, osim mozda prosirenja tema na neke druge domene, kao sto je kultura, nauka i slicno.

Ja, kao osnivac ovog bloga, zelim ovom promenom da ostavim prostor svim dobronamernim citaocima celog sveta, posto su neke indikacije govorile da predjasnji naziv bloga Novi Pazar forum mora u principu i bezuslovno da favorizuje odredjene tendencije i stavove , a samim tim odstupi od svoje osnovne svrhe: razbijanje nedemokratske atmosfere u Sandzaku i omogucavanje svim citaocima da ucestvuju u razmeni misljenja bez obzira na sve moguce razlicitosti.

Nadam se da cete ostati uz FOCUS i dalje, postovani posetioci, i doprineti u raznolikosti stavova, misljenja, licnih orjentacija itd.

Srdacno vas pozdravljam

17. jun 2011. od Angus Young

“Bosnjaci ponavljaju katastrofalnu gresku kroz vekove istorije, gde umesto da zaokruze svoj identiitet svojom evropskom pripadnoscu i Islamom kao verom i koja im je svojstvena, oni i dalje prave neku identifikacionu liniju sa muvanjem Turske po Sandzaku i Balkanu…

Dakle, Bosnjaci su skupo platili kroz istoriju i tursko bratimljenje i srpsku asimilaciju, kroz sve oblike drustvenih sistema koji su prohujali u proslosti Balkanom, ukljucujuci i taj komunisticki koji je gotovo unistio bosnjacki identitet…

10. jun 2011. od Angus Young

BANU JE NUZNA i neophodna, ali su je trebali osnovati bosnjacki intelektualci svetski prepoznatljivog renomea, a ne politicki uzurpatori sa ahmedijama na glavama i indoktrinirani sledbenici . BANU se tice svih nas, Bosnjaci !!!

Dakle, pozivam bosnjacke intelektualce da ne cute, vec da deklaracijom zatraze REVIZIJU ovog osnivanja BANU. Ne moze niko tako preko noci uzurpirati nesto sto se tice svih nas i naziva BANU, koje jeste zaista neka buduca glavna komponenta identiteta svih Bosnjaka.

I jos jednom: jesam za BANU, ali ne na ovaj nacin i sa ovim ljudima.

Јункеру,

а сада промијените народну ношњу, па нам са нових основа дајте осврте на исте теме које смо обрађивали.

Имам питање за вас…

Зашто сте ви из Рашке Јункеру окупирали Дукљу и порушили њене градове…?

:))
Odgovori


Војин Николајевич 15. Juli 2011. - 20:46 u 8:46 pm kaže:

Angus Young: “И онда Војин Николајевич 900 година касније на блогу Славка Перовића пита цинично: ”Зашто Балшићи нису раширили опет католичанство, и зашто није заживјело”?

Па заживјело би сигурно да су Балшићи имали огромну војску и све спржили са земљом до Смедерева. Нема те Србије која би остала православна послије тога.”

Јункеру,

ако ви наставите на такав начин да браните господине Перовића, тачно ћете изазвати његов револт, јер просто не знате гдје ударате.

Елем, Бодин је имао такву војску и освојио Рашку, па чак и Скопље и Ниш. Као и Захумље, Травунију, Босну са Тузлом, Дубровник…

Е сада, по вама, “е нема те Србије која би остала православна послије тога!”

Колико се може видјети, итекако има.

Чак су устаници против Византије Бодина у Призрену крунисали царем под именом Петар! Дакле, цар Петар, Питер, или Пётр!

Наравно, ви се и даље саплићите, а ја ћу вас сигурном руком придржавати да не паднете, јер уживам у вашем саплитању.


Odgovori
JonyMcRony 16. Juli 2011. - 1:07 u 1:07 am kaže:

Vojine N.

cudim se cudom da ovdje nijeste dozivjeli nikakav debakl, o kojem govorio gospodin Angus Young, da li je to mozda zbog toga sto vam niko nije blokirao komentare ili ih ne daj Boze, cenzurisao po svojoj volji. BTW, da li je Slavko Perovic neki vrsni istoricar kada se vec pojedini pozivaju na njegove istorijske poglede i tretiraju ih kao sveto pismo?


Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 12:27 u 12:27 pm kaže:

Џони,

ево прилике да Јункер буде арбитар и у овој полемици са Николајевичем. :))

На блогу г. Перовића брисани су ми коментари у којима сам објашњавао господи која су ме вријеђала да увреде на мене не остављају никаквог трага, јер сам од њих пелцован. Те да вријеђањем не могу постићи било какв ефект у смислу да скренем са главне теме приче, а која треба бити аргумантована.

Увриједило их је то што ме њихове увреде не вријеђају! Шоу!

На блогу г. Перовића сам указао да некакво пренемагање око похаре Зете од стране Немањића бесмислено, да se те квазиболи које неки због тога имају граниче са лудошћу, те сам истима предлагао да ту бол ријеше тако што ће енергично донијети неко рјешење. Рецимо, освета или слично,…

На примјер, да оцртају границе некадашње Рашке, скупе пар десетина истомишљеника које имају исту, непреболиву бол, па да оду тамо у те просторе и нађу себи сличне, те да се помлате јастуцима да их бол мине.

Елем, и мој драги Јункер је био за освету, јер никако није могао да преболи освајање Зете од стрне Рашке.

И онда обрт, несвакидашњи!

Јункер је оснивач и уредник блога “Нови Пазар форум”, и колико видим управо му је Санџак илити некадашња Рашка на срцу. И све је то лијепо, али једно питање је било неизбјежно, а зашто је Јункерс из Рашке похарао Зету?! И сада тражи да се Зета освети Рашкој, шоу!

Па добро, нека се они који пате због освајања Зете сада освете Јункерсу, јер их је он освајао:))

Остали, нормални свијет, који се на те прапотопске догађаје не пали, има других интересантних тема.

А Јункерс је једна екстремна јединка, која је закономјерно сама скочила главом у кањон. Ја сам то рекао и г. Перфекту, у смислу да екстремне, неразумне групе, тзв. тврда крила у било ком народу или политичком покрету тако или слично морају завршити.

Јункерс, као особа без превеликог интелекта је завршила свој пут експресно. А тако ће своју причу полако приводити крају и сви други, слични њему. Елем, јаче село од сватова!


Odgovori
rtcg 16. Juli 2011. - 8:01 u 8:01 am kaže:

Podsjećamo komentatore da na ovom portalu nije dozvoljeno:

- zlonamjerno objavljivati privatne podatke komentatora i trećih lica.

Molimo vas da ne zloupotrebljavate osnovna pravila komunikacije na ovom mjestu.



Odgovori
gost 16. Juli 2011. - 8:43 u 8:43 am kaže:

sta se cini u Sandzaku od Crne Gore, jado moj, to je za dobro se zabrinuti!!!!



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 13:12 u 1:12 pm kaže:

Штована редакцијо,

нисте избрисали текст Николајевича, већ Асанжа:))

Да се нашалим, и господин Јункер је износио о мени “личне податке” …

“Војниче, (користим овај начин да вас ословљавам јер ћете почети да се љутите ако вас ословљавам са ”Агенте”, што заправо и јесте)…

Сличан одговор сам и очекивао од Исусовог србо-потомка, Наполеоновог генетског наследника пуног гнусног четниколиког фашизма, који је унапријед оправдан непобитним постојањем првог српског парамецијума и милијарду година касније се трансформисао у Суперсрбина под називом Војин Николајевич, ако бисмо вјеровали Дарвину. Сматрајте ово комплиментом пошто занесено узмахнусте гривом, зањиштасте и поменусте ваше узвишене способности наспрам нас огромног броја домородаца , насталих као амалгами, и који не могу ни близу прићи вашој србо-четничкој ергели гдје галопирају пасмине племенитог рода.”

Рецимо, зашто је мој саговорник Јункерс имао право да открије да сам Агент, а ја немам право да кажем да је он негдје конкурисао?! :))

Ако је право на личне податке загарантовано, зашто је тај господин свима рекао моје супертајне, скривене од свих, у које спада моје право да будем Кентаур, пола ждребац а пола човјек, из такозване србочетничке ергеле гдје галопирају пасмине племенитог рода? :))

Или, зашто сте дозволили да се дају моји генетски подаци – да сам да сам Наполеонов генетски наследник, што представља упад у документе компаније која ми је те податке предоставила, а што сам уредно платио? :))

Такође, подаци да сам Исусов србопотомак, те да сам се трансформисао од првог српског парамецијума у Суперсрбина, су нешто што спада у домен неовлашћеног откривања личних података јавности. :))
Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 13:30 u 1:30 pm kaže:

U diskusijama nije dozvoljeno:

- vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati druge komentatore zbog vjerske, nacionalne, polne ili druge pripadnosti
- pozivati na linč i nasilje
– vulgarnost

Штована редакцијо,

немам претензија да ме је Јункерс вријеђао, јер сам пелцован на увреде као и на вулгарност, па је све то било само на његову штету. Али сматрам да је Јункерс позивао на линч и насиље и то на националној и вјерској основи.

Дакле, нема сумње да тај дражесни лик жели конфликт између Срба и Црногораца, и то са тачке индивидуалне, сопствене нетрпељивости према тим народима, којима не припада јер се на свом другом блогу Нови Пазар форум јасно изјаснио на други начин. Узрочно последично је тиме нанио такозвану штету и том трећем народу, па је самим тим заокружио свој чудни циклус.

Да сте цензурисали Јункера ми сигурно не би дошли до тога да он у свом срљању покаже како се лако може одлетјети у кањон, и то главачке, својом вољом.



Odgovori
Angus Young 16. Juli 2011. - 16:52 u 4:52 pm kaže:

Лажете Војине Николајевичу.

Лажете да сам позвао на линч и насиље на националној основи.
Лажете да сам позвао на линч било кога.
Акт линча представља уништење некога без аргумената и актом воље појединца.
Сматрате ли актом линча напад грчких демонстраната на владине институције после страшних мјера рестрикције грчком народу?
Сматрате ли линчом акт антиглобалиста на самитима развијених који се дешавају константно и који носе молотовљеве коктеле?

НЕМОЈТЕ ДА ЛАЖЕТЕ ДА ЖЕЛИМ СУКОБ СРБА И ЦРНОГОРАЦА. Позивам све Србе и Црногорце либерале, поштене и шестите људе да се одупру фашистима и националистима Србима и Црногорцима, као и свим другим националистима из било ког народа.

Сподоба која се представља са Војин Николајевич то прижељкује, али се то неће десити. Ова сподоба жели да мене постави као мету за одстријел ко зна коме, подваљујући гнусне лажи о мени .

Ту лаж покушава да поткријепи још једним блогом који ја уређујем и који се бави тематиком на једном другом простору који је тешка неуралгична тачка због недемократске атмосфере и утицаја свих мрачних сила да се тај простор дестабилизује.

Тај блог покрива другачије теме, јер се на том простору читаоци баш не интересују и не схватају у потпуности ситуацију у Црној Гори. Ја, као демократски орјентисан човјек и особа која схвата да треба на неки начин утицати да се страсти и ситуација побољша , урадио сам исто што на првом блогу- да дам прилику људима да прочитају вијести из различитих извора и да сами спознају шта је истина.

На том другом блогу се могу наћи ужасни националистички напади на мене од изрода свих народа, који не могу да схвате да се неко може осјећати грађанином свијета и да жели да објасни да су све етничке сегрегације цивилизацијски превазиђене форме, а вјерско, односно религиозно треба да буде дио унутрашњег, интимног са тим се не смије и не може манипулисати.

Војин Николајевич би желио да се експлицитно и фанатично бавим само једном темом. Ето, зашто је не бих креирао још један блог на ком ћу објављивати вијести из Хрватске? Или БиХ стриктно? Можда бих могао отворити блог који говори само о економским темема, или блог са историјским текстовима, и то да буде засебан ентитет објављивања…?Јесте ли примјетили да господин Славко Перовић има блог гдје само пише поезију, напримјер?Или још један блог који незнатно додирује политику, већ разне теме из облати живота?

Ово су аргументи који обезвријеђују националистичке тврдње Војина Николајевича. Нико не брани Војину Николајевичу да буде Србин. Србин је и мој омиљени писац Борислав Пекић, Србин је и мој омиљени новинар и легенда Петар -Пера Луковић! Србин је и мој омиљени колумниста Теофил Панчић. Срби су моји идоли у правом смислу:покојни Милан Младеновић, Дејан Цукић, Ђоле Балашевић, Момчило Бајагић, Зоран КОСТИЋ-Цане, и још много њих…

Али исто тако презирем Брану Црнчевића,Мирослава Тохоља, Бору Ђорђевића, Матију Бећковића итд…Шта је у томе лоше кад не волите националисте калибра Војина Николајевича?

Мрски су ми и националисти из других народа: Рамуш Харадинај, Муамер Зукорлић, Хашим Тачи, Сулејман Угљанин и многи други који подмукло распирују мржњу под лажним аргументима, баш идентичног модела као што је Војин Николајевич.

Као што је рекао Славко Перовић, нема истине и помирења међу јужнословенским народима док се не истресе на видјело ПРАВА историјска истина, уочимо њен страшни и ужасни дио,бацимо га на сметлиште и затим кренемо у будућност.

Обавеза сваког моралног човјека, да без обзира којем народу и нацији припада да искрено проговори и осуди све могуће преваре, подвале злочине свих народа било да су Срби, Хрвати, Бошњаци, Црногорци, Албанци, Македонци…Сви ови народи су имали своје мрачне мрље, и те мрље треба осудити, а не величати их као што их оправдава Војин Николајевич.

Зато, ове страшне подвале Војина Николајевича, којии се декларисао ко је и шта је, имају сврху само да означи неког као мету својим истомишљеницима који знамо ко су и шта су.

Главна подвала Војина Николајевича је изједначавање неког мог коментара са гласним позивом његових истомишљеника који су долазили, палили и рушили Београд у пар наврата, нанјевши му огромну материјалну штету, нарушили углед Србије палећи стране амбасаде, а колико се сјећам једно лице је и страдало.

Драго ми је што сте написали и ово: “Да сте цензурисали Јункера ми сигурно не би дошли до тога да он у свом срљању покаже како се лако може одлетјети у кањон, и то главачке, својом вољом.” Овим сте све рекли.

Па, видјећемо кога чека кањон. ;-))

Моју ружну реакцију су изазвали ваши коментари о Црногорцима које просто механички назвасте амалгамима. Ко сте ви да таквим вокабуларом јавно вријеђате било који народ, а не само Црногорце?
Да ли у антропологији постоји неки други израз који говори о спајању народа? Па, нисте иритирали само мене, изиритирали сте сваког ко је прочитао са колико презира говорите о другом народу. Ко зна како говорите о Азијатима и Африканцима…

Подсећајући вас на кањон и ваше нападачке намјере, цитираћу принца Александара Карађорђевића из једне данашње вијести:

„Оно што нам сигурно не треба јесу заведени десничарски екстремисти који хоће да покваре и угрозе нашу будућност као члана ЕУ, где ће Србија добити могућност да учествује у доношењу одлука и да покаже све своје огромне таленте, који ће нам помоћи – када се прилика за то укаже – да будемо део Европе будућности“.



Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 18:39 u 6:39 pm kaže:

Angus Young: Као што је рекао Славко Перовић, нема истине и помирења међу јужнословенским народима док се не истресе на видјело ПРАВА историјска истина, уочимо њен страшни и ужасни дио,бацимо га на сметлиште и затим кренемо у будућност.

Одлично!

Јункеру, сада истресите “ПРАВУ историјску истину” и на вашем новопазарском форуму.

У истом духу борбености, јарости и нетолеранције напишите текст гдје ћете напасти грађане у Пазару, Сјеници, Тутину, да им је исламска религија окупаторска, као и да су Турци једни од најгорих окупатора који су владалина тим просторима.

А онда објасните тим истим грађанима да су криви јер су њихови преци разорили Зету, и направили јој геноцид, као што сте сами рекли, и уништили цивилизацију и разорили све градове.

Умјесто бесмислених опсервација крените у акцију, и истресите по први пут, а то никада нисте радили, управо својим сународницима ту Истину, па да видимо како ћете проћи!



Angus Young 16. Juli 2011. - 19:02 u 7:02 pm kaže:

E то им ви реците, Војине Николајевичу.

Мене су довољно нападали и сатанизовали, називали свакаквим, псовали и ко зна шта.

На том блогу нема цензуре, па реците шта вам је воља осим псовки. Ја вам сигурно нећу износити податке – ГАРАНТУЈЕМ, и ни једну непријатност ван блога нећете имати.

Славко Перовић је у праву кад је рекао да је Ислам религија која је на Балкан дошла са окупацијом Турака. Да није можда дошла окупацијом египћана?

Турци јесу били тешки окупатори и то је безрезервна истина.Шта има ту спорно?

Сад изговарате потпуну неистину у овом цитату: ” да су криви јер су њихови преци разорили Зету, и направили јој геноцид, као што сте сами рекли, и уништили цивилизацију и разорили све градове”

Чији преци? Којих људи и са којих територија? Ког народа конкретно?



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 19:26 u 7:26 pm kaže:

Јункеру,

наравно да сам очекивао да сте страшљивица. А ви као син свог народа морате слиједити пут господина Перовића и свом народу рећи Истину!

Умјесто комуналних проблема у Новом Пазару, будите у духу коментара на овом порталу и Славковом блогу, па ударите свом силом на Турке и окупаторски ислам.

Излијечите свој народ мислима које сте овдје навели, па макар вас и псовали и нападали, јер ви морате бити на путу Истине.

И не само да им требате рећи да су њихови преци разорили Зету, већ и да су по Зети силом ширили православље, правили геноцид, рушили и слично што сте сами наводили, у преткосовском циклусу!

И зашто бих им ја преносио ваше мисли, када сам ја против тога што ви говорите, јер све то сматрам антицивилизацијском реториком.

Намећите ту реторику свом народу! Изволите, борче за Истину!
Angus Young 16. Juli 2011. - 20:35 u 8:35 pm kaže:

Можемо ли ми да се суочимо лично, Николајевичу, па да 100% потврдите да сам страшљивац? Онако витешки? :-)))

А не да подмукло одапињете стријеле и правите мету од мене, а можда и моје породице, од оних који су храбри само као ви кад сте у већини.

Мислим, без везе је трошити ријечи и писати без везе овде, кад је очигледно да ви само као вјечити циник, омаловажавате обичне људе,народе, политичка опредјељења, и то не аргументом, већ неким жаргоном који се налази у кафанама пропалих интелектуалаца.

Колико свјетска историја пише, Срби су ти који су уништили Зету а то нема везе ни са једним другим народом осим Србима. Ја не кривим вас што је Немања огњем и мачем срушио Зету, али се ви сами (чудне ли коинциденције!) сами идентификујете са тим чином, бранећи то затирање и пустош као размјену деспотовина.

Ја нисам ничији просвјетитељ, али ћу реаговати увијек кад је у питању неки фалсификат.И не трудите се да ми ви држите придике гдје ћу и шта ћу ја рећи неком народу.



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 21:07 u 9:07 pm kaže:

Јункеру,

нема шта да се ја и ви сријећемо, изволите презентирајте Истину, о којој сте нам овдје хвалоспјеве говорили, свом сопственом народу. Па се онда суочавајте са онима који буду жестоко против вашег става и зовите их да се сретнете.

Покажите храброст да кажете свом народу то што сте овдје рекли, и не пренемажите се као страшљивица да можете имати непријатности.

Овдје сте дрвље и камење бацали да би увели у конфликт два народа којима не припадате. Нисам примјетио да вас је било страх.

Нисте опраштали, лажно се представљајући као Црногорац и Дукљанин, никоме за било шта у посљедњих хиљаду година, па ред је да се са истим жаром, и на исти некоректни начин поиграте са народом којем припадате називајући их окупаторима са окупаторском религијом.



Angus Young 16. Juli 2011. - 21:37 u 9:37 pm kaže:

Опет подваљујете, Николајевичу.

Гдје то ви мене гурате и сврставате?

Гдје ме то ви пакујете и препакивате?

Да ли сте свјесни апсурда о коме говорите? Хе..хе.. Па шта вас занима како сам се изјаснио на попису? Шта ако сам Еским или Џедај? :-))

Овде испливава право ваше националистичко биће. Ви не признајете могућност слободе.Зашто мислите да свако мора бити националиста као ви?

Да ли ми ВИ, Николајевичу, оспоравате да волим Црну Гору? Да ли ми ви оспоравате да припадам Црној Гори, јер мислите ВИ да јој не припадам? Ко сте ви да све то арбитрирате?

Зашто лажно говорите да желим сукоб Срба и Црногораца? Како можете тако бестидне тврдње да пласирате овуда?

Ја знам да вам је циљ да ме омаловажите, као кад вам је понестало аргумената на Славковом блогу па сте ВИ ЦМИЗДРЕЋИ нестали after kick in the ass.

Моје је право да проучавам Аргентинску историју на примјер, историју Судана, ако желим, таоизам као религију такође и према свему имам право да будем пристрасан ако ја тако осјећам.

Дакле, ово је врхунац шовинизма – ја немам права на Црну Гору, немам права да кажем свој став у вези било ког народа јер ме се то , по вама, не тиче.

У сваком народу има тврдокорних националиста, а ви сте један од њих, ма ком народу припадали.



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 21:58 u 9:58 pm kaže:

17. jun 2011. od Angus Young

“Bosnjaci ponavljaju katastrofalnu gresku kroz vekove istorije, gde umesto da zaokruze svoj identiitet svojom evropskom pripadnoscu i Islamom kao verom i koja im je svojstvena,
Dakle, Bosnjaci su skupo platili kroz istoriju i tursko bratimljenje i srpsku asimilaciju, kroz sve oblike drustvenih sistema koji su prohujali u proslosti Balkanom, ukljucujuci i taj komunisticki koji je gotovo unistio bosnjacki identitet…

10. jun 2011. od Angus Young

BANU JE NUZNA i neophodna, ali su je trebali osnovati bosnjacki intelektualci svetski prepoznatljivog renomea, a ne politicki uzurpatori sa ahmedijama na glavama i indoktrinirani sledbenici . BANU se tice svih nas, Bosnjaci !!!

Јункеру,

ево вам ваших постова на вашем новопазарском форуму, па сами извуците закључак шта се! Сами сте се национално декларисали као Бошњак, а постови су били послије пописа у Црној Гори.

А сада тврдите да сте на попису били можда Еским или Џедај.

Могуће је да код вас постоји подвојење личности.

Елем, говорите да је ислам окупаторска религија! Умјесто да свом народу саспете у лице Истину о којој сте овдје говорили, о исламу као окупаторској религији, ви сте у горњем посту поступили супротно.

Ви горе тражите од својих сународника да заокруже бошњачки национални идентитет са европском припадношћу и ИСЛАМСКОМ ВЕРОМ!

Дакле, ви сте овдје и на блогу г. Перовића против ислама, вријеђате исламске вјернике, а на свом блогу управо заступате ислам.

Да ли сам вам ја крив што сте такви какви јесте?



Angus Young 16. Juli 2011. - 22:32 u 10:32 pm kaže:

Чекао сам ваш позив.

“politicki uzurpatori sa ahmedijama na glavama i indoktrinirani sledbenici “- тачно тако. Шта ће исламски вјерски поглавари у политици? Зар је то вјере и у име вјере? Вјерски поглавари би требали да се баве искрено духовношћу а не да злоупотребљавају своју улогу.
Да се разумијемо, то раде и хришћански поглавари амфилохије, Иринеј и сви остали. Зашто се они баве политиком и праве теократска друштва?

”Bosnjaci ponavljaju katastrofalnu gresku kroz vekove istorije, gde umesto da zaokruze svoj identiitet svojom evropskom pripadnoscu i Islamom kao verom i koja im je svojstvena,
Dakle, Bosnjaci su skupo platili kroz istoriju i tursko bratimljenje i srpsku asimilaciju, kroz sve oblike drustvenih sistema koji su prohujali u proslosti Balkanom, ukljucujuci i taj komunisticki koji je gotovo unistio bosnjacki identitet…”’

Зар је ово спорно? Зар нису Бошњаци у Црној Гори такође само пусте слуге режиму? Наравно да јесу. А зашто? Јер је Бошњацима постао архетип да се приклањају странама које добро плате. Не Бошњаци као читав народ, јер обичан народ не разумије.Говорим о њиховим тобож представницима.тако је било кроз цијелу историју Бошњака.

Даље, лажете да је Ислам окупаторска религија. Није ни православље у Црној Гори окупаторска религија. На блогу Славка Перовића се каже да су је ДОНИЈЕЛИ ОКУПАТОРИ, док ви лажно тврдите да је ОКУПАТОРСКА.

То није исто.

Окупатор поробљава насилно, а религија улази ненасилно у душе вјерника. Ниједна искрена религија није ОКУПАТОРСКА.

Сад видимо да сте опет лагали, Николајевичу.



rtcg 16. Juli 2011. - 13:36 u 1:36 pm kaže:

Poštovani,

sigurni smo da ste razumjeli poentu intervencije. Iznošenje e-mail adresa, brojeva telefona i sličnih podataka o osobi kojoj se obraćate, mimo njene volje – nijesu dozvoljeni.

Udaranje ispod pojasa, etiketiranje i prepucavanje su već postala tradicionalna sredstva komunikacije na našem dijelu web-a.Granice neukusa postale su prilično rastegljive, a mi se trudimo da se takve stvari ne otmu kontroli. Protiv toga se svi zajedno možemo boriti jedino ličnim integritetom i osnovnim kućnim vaspitanjem. Na pojedincima je da izaberu sopstveni stil.

redakcija portala javniservis.me



Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 13:51 u 1:51 pm kaže:

Штована редакцијо,

електронска адреса Јункера се официјално налази на његовим блоговима, то је адреса блога, а не његова лична адреса која постоји, а коју нисам објавио.

Исто тако и Ви имате електронску адресу сајта, али и личне адресе. Телефоне уопште не знам, нити ме интересују.

Ја сам на том посту објавио само дјелић документа који се налазио официјално на сајту, те није никаква тајна, а списак конкурсаната нисам објавио управо зато што сматрам да то не би било коректно.

Ипак, Ви сте сматрали да и то минимално што сам постовао треба избрисати, те нека Вам буде. Имате то право, а мени је свеједно. Дакле, уопште се не љутим, а да се љутим то бих Вам и предочио.

Срдачан поздрав!



Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 14:05 u 2:05 pm kaže:

Штована редакцијо,

надам се да нећете имати ништа против да објавим једно писмо које сам управо добио од Јункера на мој Фејсбук.

Надам се да ће и Јункер бити задовољан, јер ћу му јавно одговорити, те на тај начин демантовати наводе које је изнио, као и страхове, сумње и дилеме.

Ево писма…

Angus Young

Gospodine Grubac,

U nasoj raspravi politicke prirode ste izasli iz uobicajenog manira sukobljavanja politickih stavova. Vas cinican stav, i opstrukcija zdravorazumskog je povod za sve koje normalno razmisljaju da vam se suprostave. Jedan od tih slobodoumnih i liberalno demokratskih pristalica sam i ja.

U vasem zadnjem odgovoru na moje komentare na portalu javni.servis ste poceli da licitirate nekim imenima, sto je znak da neke obavjestajne strukture vam pomazu oko traganja mog identiteta (koji jos nemate), i red je da se udsredsedim na vas kao nekog ko mi zeli licno zlo, podmecuci sve i svasta. Tesko mi je ovo sto moram reci, ali ste se pribrizili kriticnim vodama gospodine Grubac.

Ocekujem da cete zaista u odredjeno vrijeme naci moj identitet i posto cu vjerovatno biti meta fizickog uklanjanja vasih istomisljenika, vec cu od danas preduzeti mjere da obavjestim drzavna tuzilastva regiona , ukoliko mi se nesto desi.

To ko ste vi, i sta ste vi, i to sto ste sami objavili svoj identitet, uopste me ne zanima. Samo zelim da kazem da ste dokazali da pokusavate na neki nacin da otkrijete ko sam ja i da me fizicki uklonite.

Ja cu usredsrediti svu paznju na to da se zastitim od vas i bicu spreman na sve da vam se oduprem.

Ukoliko me uz pomoc vasih obavjestajaca i nadjete i sprovedete u dijelo to sto ste naumili, budite ubijedjeni da cete proci isto kao i ja.

Angus

.


Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 14:23 u 2:23 pm kaže:

Јункеру,

наумио сам да вам пожелим доброг здравља и дуг живот, па се надам да ће то и бити тако, те да ћу и ја имати добро здравље и довољно дуг живот.

А то што вама желим, желим и свима другима.

Ипак, ви принципјелно не можете бити ничија мета из простог разлога што уопште нисте озбиљни. Таквима као што сте ви свако ће пожељети дуг живот и многобројна коментарисања, јер се у свом коментаторском напрезању тако саплићете, да вас свако може пожељети за противника у дијалозима.

Ваш кључни противник су ваша дволичност, неозбиљност и неодговорност.

Али, овдје се има још штошта додати… У сљедећем коментару.
Odgovori



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 14:34 u 2:34 pm kaže:

Јункеру,

ви сте се својевремено залагали за тероризам у Црној Гори и војна крила, кроз организацију

Front za Odbranu Crne Gore (FOCG) i vojno krilo

Тим самим сте се залагали за физичка уклањања,…

Да ли сте тада размишљали о животима људи?!

Фућкало вам се за животе грађана, разних узраста.

А сада цмиздрите како вас неко може уклонити.

Опростите,

што тако нисте цмиздрили када сте се залагали за тероризам, јер сте као терориста такође лако могли изгубити живот? Или сте предлагали тероризам гдје неко други губи животе, а ви са стране и дистанце потпаљујете и уживате у игри?

За сада је доста, наставићу када будем имао времена!



Ладо Тајовић 16. Juli 2011. - 15:07 u 3:07 pm kaže:

Аууу… Грубач, праштај што сам се прије сукобљавао са тобом. Немо’ ме дират’, нећу више…



Angus Young 16. Juli 2011. - 20:45 u 8:45 pm kaže:

Нисам ја наиван, Николајевичу.

Постоје два сјајна човјека који се зову Дејан Анастасијевић и Теофил Панчић. Такође, постоји и једна сјајна дама која се зове Бранкица Станковић. Заједничко им је што су говорили истину, а иначе су новинари.

Изгуглајте како то раде ваши идеолошки истомишљеници.

Громогласни сте јер зовете из даљине. Да видимо да ли бисте загрмјели кад бисте били на Балкану.

И ви ћете некоме говорити о цмиздрењу…



Angus Young 16. Juli 2011. - 20:54 u 8:54 pm kaže:

Који тероризам ?? :-)

Кога ви обмањујете???

Мој позив за тероризам је игра кликерима према ”пикнику” који се десио током молебана након проглашења независности Косова.

Питајте ваше менторе да ли су размишљали хоће ли неко изгубити живот у оном хорору, а позивали су баш као и ви сад, на аргументе, правду итд.

Како сте ви брижан човјек, Војине :-)



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 21:17 u 9:17 pm kaže:

Јункеру,

примјетио сам да ви грмите на Балкану, храбро и одважно, када треба запетљати односе између Срба и Црногораца у Црној Гори.

А када требате све те такозване истине предочити народу којем припадате, одједном тајац. Неће вам се. Можда мислите да им ваша истине не треба.

Уопште нема потребе да причате о томе да би вам тада породица могла бити угрожена од ваших сународника, већ нам причајте како енергичним сијањем мржње између Срба и Црногораца у Црној Гори ви сами желите да угрозите многе породице.

Елем, као што видите то не пролази! Сједећи на двије столице, одједном сте пали с њих.



Angus Young 16. Juli 2011. - 22:14 u 10:14 pm kaže:

Опет по ко зна који пут-подвала.

Евидентно имам документацију којом су лица која исто размишљају као ви (наравно, ви не знате те ваше сународнике) дуго времена пресретале чланове моје породице и вербално и физички их нападале и то МЈЕСЕЦИМА, Николајевичу.Замислите осјећај кад у глуво доба ноћи ти монструми чекају у близини куће. Постоје пријаве у полицији, али црногорска полиција је само ћутала. Са другим народима , било којим, никад није било проблема.
Нападани су само зато што су вашим сународницима мрзак народ.То су ријечи инспектора који је стидљиво водио случај и заташкавао. Ти ваши сународници су и данас на слободи, бахати и пуни мржње.

Ви се још нисте изјаснили.Али, сачекаћемо.

Хајде напишите неке истине о том народу ког помињете и тај тајац. Дајте истине. Можда ја ништа не знам о томе, и не могу све знати :-)) Можда научим нешто од вас.

Да видим, како ја то сијем мржњу између Срба и Црногораца? Јесте ли то рекли и господину Славку Перовићу? Каква је то мржња подржавати истину коју говори Славко Перовић? Можда сам требао да ћутим или да кажем да није истина-а јесте?
Сви који ово читају знају да ми спочитавате мржњу јер потврђујем оно што је Славко рекао, јер се свака његова тврдња може наћи у неком извору.




Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 22:28 u 10:28 pm kaže:

Јункеру,

искрено ми је жао што је ваша породица имала проблеме, и вјерујем да је било тако.

Ипак, ви сте мени рекли да се не плашите да се нађемо очи у очи. Ето, нађите се очи у очи са тим ликовима које спомињете, а не са онима са којиме се немате потребе састајати.

Знате, Бошњаци који су живјели у Херцег Босни такође могу рећи да нису имали проблема са Србима, већ само са Хрватима. Баш као и Хрвати и Срби који су имали проблеме од Бошњака, а не између себе.

А да желите потпирити конфликт између Срба и Црногораца то је евидентно.

Доказ је очигледан, ту Истину о којој говорите, а која представља позив на конфликт ви предочавате Србима и Црногорцима, а не желите Бошњацима.

Сами сте рекли да сте већ имали проблеме и од Бошњака. Значи, осим проблема са Србима имали сте проблеме и са својим сународницима Бошњацима.

Сами извуците закључак.
Angus Young 16. Juli 2011. - 23:09 u 11:09 pm kaže:

Не желим да говорим више о ономе што се дешавало мојој породици у Црној Гори.
Ти ликови су СИСТЕМ, добро повезани са влашћу и мислите да их можете тек тако срести на улици?
Не занима ме шта се дешавало у Херцег Босни, а и шире јер је то бескрајна тема која се не тиче овог текста о Славку Перовићу.

Ону ИСТИНУ сам већ давно објавио на другом блогу који је чак пуно више читанији од првог. Одкуд онда да ми ви спочитавате да то нисам рекао и саопштио на другом блогу? Зашто подваљујете да водим полемику само на блогу Славка Перовића и на јавнисервис.ме да бих ширио мржњу између Црногораца и Срба?

Како је то могуће, кад сте пренијели ЈАВНО НАПИСАНЕ моје ријечи, а тврдите да на другом блогу ћутим или водим неку трећу политику?

Ево, те моје ријечи које сте копирали ће увијек и УВИЈЕК бити тамо, јавно и може да их чита ко год жели. А охрабрујем ВАС да кажете ТАМО што сте рекли овде.

Немам ја проблема са Бошњацима, Николајевичу. Ја имам проблема са екстремистима из бошњачог корпуса и тешко корупираним клановима.

Скоро исти проблем као са вама, Николајевичу :-))))



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 23:13 u 11:13 pm kaže:

Angus Young; “Немам ја проблема са Бошњацима, Николајевичу. Ја имам проблема са екстремистима из бошњачог корпуса и тешко корупираним клановима.”

Нисте ви имали проблема са Србима, Јункеру, већ са екстремистима из српског корупуса.



Angus Young 16. Juli 2011. - 23:24 u 11:24 pm kaže:

Бинго!

И увијек је тако проблем са екстремистима из сваког корпуса.



Posmatrac 16. Juli 2011. - 16:56 u 4:56 pm kaže:

Pa ovo bi se na yungetovom sandzackom jeziku reklo: politicki rahmetli Angus Young se preselio na internetski ahiret. Dzenaza namaz rahmetli Angusu insaAllah je obavljena na mezaristanu javniservis.



Војин Николајевич kaže:



Angus Young: “Колико свјетска историја пише, Срби су ти који су уништили Зету а то нема везе ни са једним другим народом осим Србима. Ја не кривим вас што је Немања огњем и мачем срушио Зету, али се ви сами (чудне ли коинциденције!) сами идентификујете са тим чином, бранећи то затирање и пустош као размјену деспотовина.”

Јункеру,

ако имате непреболну бол због рушења Зете од стране Рашке, тада скупите снагу и реците свом народу у Санџаку да су и њихови преци одговорни за такозвано рушење Зете.

А ви, као оснивач и уредник новопазарског форума будите као Вили Брант, клекните пред господином Славком Перовићем и извините се за све. За рушење, ширење правосалавља, за геноцид, како то третирате, и ви сте постигли циљ.

Ви сте на корак до циља, само мало храбрости и бићете Вили.
Odgovori



Angus Young 16. Juli 2011. - 21:43 u 9:43 pm kaže:

Ха..ха..да ли ви то мислите да су данашњи становници Рашке области/Санџака срушили Дукљу??

Шта ви имате против оснивања још 3 форума ако желим?

Циркусантни сте. :-)))


Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 22:08 u 10:08 pm kaže:

Наравно,

ви сте сами тврдили да у Рашкој/ Санџаку живе Срби а тамо у Дукљи живе Дукљани.

Или више у Дукљи нема Дукљана а у Рашкој Срба. Знате, сами сте рекли да је ислам окупаторска религија. Па, промјена религије не значи промјену националности.

Дакле, уредниче санџачког форума, храброст у кољена, па клекните и тражите опроштај!


Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 21:42 u 9:42 pm kaže:

Ладо Тајовић: “Аууу… Грубач, праштај што сам се прије сукобљавао са тобом. Немо’ ме дират’, нећу више…”

Ладимире,

ако откријем твој идентитет:)), одмах обавјести све тужиоце у региону да ти пријети огромна опасност од Николајевича, који је генетски потомак Наполеона:))

Имам неке везе на острву Света Јелена, за којег сам посебно емотивно везан, па ћу ти тамо дати једног јатака, пар крчмарица, неограничене количине вина, док опасност не прође.


Odgovori
Angus Young 16. Juli 2011. - 21:46 u 9:46 pm kaže:

Ви се само зезајте, али реците то таквим тоном академику Слободану Јарчевићу, па ћете видјети како ћете проћи.Ви негирате везу са Наполеоном !…аууу…. :-)))))))))))
Odgovori


Angus Young 16. Juli 2011. - 21:49 u 9:49 pm kaže:

Eво:

http://dijaspora.wordpress.com/2011/07/11/kanadjani-potvrdili-tezu-akademika-jarcevica-napoleon-je-bio-srbin/



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 22:17 u 10:17 pm kaže:

Јункеру,

лако ћемо за Наполеона, него клекните пред Ладом и тражите опроштај за то што сте му срушили Дукљу, ширили православље и направили геноцид. Будите онај који мири, а не онај који пири!

Па ви имате рашки форум, те сте мјеродавни да први клекнете. Пар суза, јецај, мало ропота, црвенило у лицу, осазнање гријеха ће бити довољно да скинете ту историјску бруку са својих нејаких плећа.



Odgovori
Angus Young 16. Juli 2011. - 22:46 u 10:46 pm kaže:

:-)))

Вама је добро, Николајевичу?
Дукљу су срушили Срби из Рашке, а не Бошњаци из Санџака.

:-))) :-)))

Колико ја знам Немања је био српски владар и био Србин. Бошњачки преци Богумили су брутално убијани од његове руке…
:-)))
Или се варам ?




Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 22:58 u 10:58 pm kaže:

Јункеру,

сами себе демантујете. Дакле, тврдите да су Турци донијели ислам приликом освајања. Тврдите да су у Рашкој живјели Срби. Дакле, спојите те двије ствари и добићете да су преци данашњих Бошњака у Рашкој учествовали у ширењу династичких територија на Зету и шире.

Што се мене тиче ништа страшно. То је тада било нормално. Што се мене тиче модерна Рашка може мирно спавати.

Али не може од вас, Јункеру, јер тврдите да неко мора бити одговоран за рушење, геноцид и слично у Зети, који се десио у периоду послије диносауруса.

Е сада, када неко мора бити одговоран због ваших ријечи и хистерије, преузмите одговорност, као лидер санџачког портала, па клекните пред Ладом.

Ладу вино, вама чоколада!



Angus Young 16. Juli 2011. - 23:21 u 11:21 pm kaže:

Нетачно.

У 7. вијеку долину Рашке настањују Срби, који су били политеисти. Поред Срба на тим просторима живjeли су и људи богумилске вјере за које се незна којем су народу припадали, често су називанини и Бабунима. Срби су их тако називали јер су досељени са планине Бабун из Македоније. Они су били следбеници правца, који је основан у 10. вијеку са стране попа Богомила у Бугарској и кога су остали хришћани карактеризирали као јерес. Тај правац је заправо ‘хришћанска секта’ која је имала доста сличних карактеристика са Исламом. Многи топоними на територији данашњег Санџака су илирског и словенског поријекла. Поменућу да је Богумилство у Босну и Херцеговину прешло са територије Санџака.

И остаје чиста историјски факат да је 1186 године Зету и династију Војисављевић спржио Стефан Немања.

Не морате бити Брант ако не желите…Не тиче се вас.



Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 23:26 u 11:26 pm kaže:

Јункеру,

ако је Стефан Немања спржио богумиле, тада их више нема, те сте остали ви који сте спржили и богумиле и Зету!

Дакле, морате се уредниче новопазарског портала извинити и богумилима. А према Зети бити Вили Брант!



Angus Young 18. Juli 2011. - 18:52 u 6:52 pm kaže:

Неће бити да је баш успио спржити све Богумиле, мада вас потпуно разумијем да вам је жао што није тако, Николајевичу :-)

Има данас поприличан број потомака, како ми се чини, ипак.

Мени се чини да је важније да неко клекне због Мојковачке битке и Подгоричке скупштине и да искрено залије сузама земљу црногорску.

Знам и да вам смета моје уредништво, али шта да радимо…Мораћете живјети са тим. :-)

За, не дај Боже, ваше срчане сметње-одмах се јавите и гасим блог :-)
Ладо Тајовић 16. Juli 2011. - 22:38 u 10:38 pm kaže:

Какви су нам тужиоци ја вјерујем да би ме озбиљно схватили и позвали те на један информативни разговор.



Odgovori
Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 23:07 u 11:07 pm kaže:

Па добро,

онда нека и тужиоци иду на Свету Јелену! Њима не требају јатаци, нека се купају и сунчају. Такорекућ, уживају! :))



gost 16. Juli 2011. - 21:48 u 9:48 pm kaže:

sta cine ove Sandzaklije po internetu , jado moj, pa to je prava on-line kenjaza. prevazisli su cak i Lada Jadovica.ja sam katolik, ima li ko sta protiv toga? Ako ima,zaboli me!




Војин Николајевич 16. Juli 2011. - 22:51 u 10:51 pm kaže:

Angus Young: “Bosnjaci ponavljaju katastrofalnu gresku kroz vekove istorije, gde umesto da zaokruze svoj identiitet svojom evropskom pripadnoscu i Islamom kao verom i koja im je svojstvena,
Dakle, Bosnjaci su skupo platili kroz istoriju i tursko bratimljenje i srpsku asimilaciju, kroz sve oblike drustvenih sistema koji su prohujali u proslosti Balkanom, ukljucujuci i taj komunisticki koji je gotovo unistio bosnjacki identitet…”’

Зар је ово спорно?

Даље, лажете да је Ислам окупаторска религија. Није ни православље у Црној Гори окупаторска религија. На блогу Славка Перовића се каже да су је ДОНИЈЕЛИ ОКУПАТОРИ, док ви лажно тврдите да је ОКУПАТОРСКА.

То није исто.

Окупатор поробљава насилно, а религија улази ненасилно у душе вјерника. Ниједна искрена религија није ОКУПАТОРСКА.
Сад видимо да сте опет лагали, Николајевичу.”

Браво Јункеру,

изгледа да вас Николајевич полако враћа у цивилизацију. Напокон сам чуо од вас да ислам и православље нису окупаторске религије! Дакле Немањићи се не могу оптужити да су у Зету насиљем увели православље.

Слажем се!

Али, чему тада тврдње да су окупатори донијели те религије?! Чему тај крик, хистерија, ако се нема никаквог циља у смислу реализације продужетка мисли? Какав је циљ те такозване истине, ако не да се православни и исламски вјерници натјерају да лоше мисле о својој религији?

Елем, Николајевич ништа није слагао, већ сте се ви повукли са почетних положаја и дали у трк. Сјајно!

До јуче сте тврдили да су у Рашкој Срби, а у Зети Дукљани. Елем, тврдили сте да су Дукљани посрбљавани.

Сада тврдите да су муслимани у Санџаку посрбљавани, тј били жртва српске асимилације.

Па, добро, ако извлачите став да Дукљани нису Срби, те су посрбљавани, како сада можете тврдити да су и Срби у Рашкој посрбљавани!

Знате, велики дио вашег екстремизма ћу моћи пацификовати. Направићу ја од вас, екстремисте, цивилизованог човјека.


Angus Young 17. Juli 2011. - 0:29 u 12:29 am kaže:

Николајевичу, ви само мислите да сте у цивилизацији и да сте цивилизовани…Знате, Матриx :-)))

”Дакле Немањићи се не могу оптужити да су у Зету насиљем увели православље”

Немањићи су огњем спржили Зету, а затим изградили градећи цркве на праху и пепелу Зете била неминовност да се прихвати православље кад тад. Могао је , рецимо, забранити католичанство као сто је забранио јерес Богумила, и не само то, већ је направио масакр и геноцид над Богумилима. Немања је био милосрдан можда?

“Али, чему тада тврдње да су окупатори донијели те религије”

Николајевичу, окупација је противприродно стање развоја неког друштва, заједнице или народа. Окупација је ОПСТРУКЦИЈА постојећег достигнутог у смислу културе и опште цивилизираности неке заједнице. Окупација ремети и неке процесе као што је демографија, природни прираштај и слично.
Зато је тај крик који чујете крик опомене, да се ти историјски процеси више не понове. Данас више нема класичних окупација, али постоји ембарго, рецимо.
Шта мислите колико штете има обичан грађанин дневно због тешких политичких односа између Црне Горе и Србије?

“Какав је циљ те такозване истине, ако не да се православни и исламски вјерници натјерају да лоше мисле о својој религији?”

Није уопште циљ да се наметне став о својој ”лошој религији”. Циљ је схватити како је та религија постала на неком простору да би се објаснили крупни процеси или односу између народа и религија. Оно што је фалсификовани у српској историји у великој мјери је било потпомогнуто са СПЦ, исто оно што се фалсификује у Турској историји, у многоме су помогли имами, јер послије окупације успостављање поретка иде преко религије и културе.
Славко тврди истинито, да је требало откључати све те неразјашњене моменте и одложити их у музеј историје. Да је било као што је тврдио Славко Перовић, никад рата не би било, а демократски процеси код нас би били брзи.
Зато што се лагало о свему па и о религијама, последица је стотине хиљада мртвих у бившој Југославији након рата.


До јуче сте тврдили да су у Рашкој Срби, а у Зети Дукљани. Елем, тврдили сте да су Дукљани посрбљавани.
Сада тврдите да су муслимани у Санџаку посрбљавани, тј били жртва српске асимилације”

Да. Механизми српске асимилације су ишли кроз државну политику која је увијек имала у циљу стварање велике Србије. Кроз институцију, школство, агентуре, разједињеност до дана данашњег Црна Гора је константно посрбљивана. Кроз религију мање више, јер условно речено, лакши је механизам конвертирања из католичанства у православље, и обратно, него ислама у хришћанство и обратно. Ако потражите мало по гуглу наћи ћете заиста неких знаменитих људи Муслимана који су се изјашњавали као Срби. Узрок је условљеност положаја у друштву и чувања богатства. Било је и других елемената, али то сад није тема.
Срби у Рашкој су били и остали Срби. Али данашњи Бошњаци немају везе са Србима по питању поријекла.Објаснио сам кратко горе њихово поријекло.

”Знате, велики дио вашег екстремизма ћу моћи пацификовати. Направићу ја од вас, екстремисте, цивилизованог човјека.”

хе..хе…Пацифисти могу пацификовати екстремизам.Пошто сам ја природан пацифиста, та пацификација је расположива свима од моје маленкости.
Али ви сте тежак случај. Код вас је феномен који се зове у психологији “splitting”, тј. осцилација укупне менталне уравнотежености или простије тежња да се све види црно-бијело. Зато сте непоправљив екстремиста :-)



Odgovori
Plannco Wallach S. 17. Juli 2011. - 0:38 u 12:38 am kaže:

A. Y. ta pricha o Bogomilima je ofrlje. Bosanska “jereza” nije nastala influxom Bogomila iz Sandzaka. Bosanska crkva je AUTOHTONA, zemaljska, narodna, chisto bosanska.



Odgovori
Angus Young 17. Juli 2011. - 0:55 u 12:55 am kaže:

Bogumili ili Patareni su bili pripadnici Bosanske crkve.

Na podrucju Bosne se pojavljuju u 12. vijeku, ali dolaskom Osmanlija skoro svi prelaze na Islam. Crkva bosanska je uticajna u predturskim srednjovjekovnim zemljama Bosni i Humu. Pripadnici Crkve bosanske su nazivani jos i krstjanima.

Jedan od vaznijih podataka je solidarisanje bosanskih kraljeva sa svojim narodom. Da bi izbjegli sve brojnije krstaske ratove Ugara protiv Bosne – oni su se proglasavali i katolicima. Od sredine 14. vijeka (tačnije od 1340) ti isti drzavni poglavari pruzaju punu potporu djelovanju franjevackih misionara, koji su i sami u jednom momentu istorije progonjeni od strane katolicke crkve.

Mladen Pavlica je u wikipediji napisao ovaj tekst o Bogumilima.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Bogumili

Posto sigurno znam ko je autor, postavljam to ovde.
Odgovori
Plannco Wallach S. 17. Juli 2011. - 1:34 u 1:34 am kaže:

Bosanska crkva je primala heretike sa istoka i zapada, ali nije od njih nastala.

Bogomili su nastali u doticaju sa Pavlicanima u Maloj Aziji, ali nije sa sigurnoshcu utvrdjeno kako su dobili ime. dal je to po legendarnom popu Bogomilu, dal je po tome shto su Bogomili govorili “Bogo mllui – Boze smiluj nam se”ili po nachinu kako su se molili Bogu – bogo milha- jecajuca molitva. ustvari o njima se najvise zna po Kozminoj tuzbi – ali tu je optuzba prenapuchena ili nerealno napumpana samo da bi im “doshao glave”. itd.

Bosanska crkva nije bila bogomilska jer se njihovo vjerovanje i ritual razlikovali, jer su bogomili odbacivali fizichki svijet kao djelo djavola. patareni su ustvari samo katolocki cistunci koji su bili za vracanje originalnom hrishcanstvu koje je uchio Isus.

iako solidarna sa progonjenim hereticima Bosanska crkva je bila neshto TRECE. mnogo srece u pogadjanju, sljedeci put!
bash kao shto Boshnjani nijesu doshli ni sa istoka ni sa zapada, tako je i Bosanska crkva bila samo BOSANSKA.

PWS



Angus Young 17. Juli 2011. - 1:51 u 1:51 am kaže:

Hmm…zaista i nema puno izvora o Crkvi bosanskoj. Negdje se tvrdi da je zapravo ona i nestala do dolaska Osmanlija, pa su i zbog toga Bogumili masovno primili Islam.


Odgovori
Ладо Тајовић 16. Juli 2011. - 23:39 u 11:39 pm kaže:

Војине,

како се завршава ова заврзлама? Мислим ко је побиједио на крају? Уби ме ишчекивање… Што је било са нама Доклеатима и јесу ли преживјели наша браћа Аутаријати и Ардејци,…




Odgovori
Plannco Wallach S. 17. Juli 2011. - 0:02 u 12:02 am kaže:

Autariatae, Ardiaei…


Odgovori
Војин Николајевич 17. Juli 2011. - 19:42 u 7:42 pm kaže:

Ладимире,

ова се заврзлама завршила тако што ће левитирајући Јункерс умјесто плате добити ногу од послодаваца:))

Елем, као “генетски потомак Наполеона Буонапарте” мислио сам да разговарам са “потомком Никца од Ровина”, а оно испаде Јункерсбег од Рашке!

Дакако, ћутим се кривим:))

Јункерсбег ће сада имати доовољно времена да се посвети својим пасијама- Прављењу Аутокефалне богумилске цркве босанске, развоју и реструктуризацији Бошњачке академије наука и умјетности, заокруживањем бошњачког идентитета у споју европске културе и ислама као својствене религије, разбијању недемократске атмосфере у Санџаку, разноразним комуналним проблемима у Њу Пејзеру, …




Odgovori
Angus Young 18. Juli 2011. - 19:23 u 7:23 pm kaže:

Ха..ха..мислите ви много шта али све испада другачије. Не иде вам баш да процјените ствари кад су у питању либерали.

Школски примјер пропагандисте идеологије ”крви и тла” који је сву своју енергију трошио мислећи да прича са потомком Никца од Ровина!
:-) :-)

А иначе не би причао!!!

Не би то себи дозволио ”витез” потомак властеле и аристократије плаве крви :-))))) Или бијаше нешто друго…морам се вратити на Славков блог.

Извињавам се што нисте знали са ким полемишете.Поштујем вашу бол.

Хвала што сте интервенисали да се посветим овим благодетима које сте набројали. Имаћу времена да се бавим свим овим што сте набројали и хвала вам бескрајно још једном на савјету. Такође ћу моћи да путујем и обиђем ”моего хорошого друга Александра в Москве”. Дуго ме већ зове… ;-)

Скенирао сам у јпг. фото формат и ову реченицу и сачуваћу за будуће дане који ће ме увијек подсјећати на то колико позитивно утичете на мене.

Како сте ви брижан човјек, Војине Николајевичу…



Odgovori
Lataj 19. Juli 2011. - 6:45 u 6:45 am kaže:

Anguse ti imas ozbiljan problem nacionalnog identiteta. I previse kompleksa druze. Zato te Vojin Nikolajevic okrece oko malog prsta. On nema te probleme.



Angus Young 19. Juli 2011. - 7:51 u 7:51 am kaže:

Nemam,Lataj, vjerovao ili ne …Oko malog prsta? :-)))))
Pa koga ce ovaj da vrti oko malog prsta?

To sto eksplicitno kaze da su svi juzni sloveni Srbi, ili vode porijeklo od Srba? I sto rasisticki i sovinisticki ih naziva “amalgamima”?

To sto se zalaze za strogo etnicko razdvajanje, tj. da SVAKO SMIJE I MORA govoriti o bilo cemu iz nacionalne i etnicke pozicije i baze i niceg vise?

To sto ne priznaje gradjanski koncept?

To sto nisko udara na licne stvari pojedinca koji nemaju veze sa ovom raspravom?

To sto podlo i gnusno podvaljuje da ja sirim nekakvu propagandu, mrznju ili pozivam na sukobe izmedju naroda?

To sto naziva Liberalni savez Crne Gore, najveci slobodarski pokret ikad, sektaskim a njegovim simpatizerima sektasima?

Ne znam, Lataj, kako dodje do tog zakljucka…Ja nemam problem ko sam i sta sam na bilo kojoj tacki planete.Nikad nisam imao ni osjetio takav problem u mom zivotu.



Lataj 19. Juli 2011. - 8:41 u 8:41 am kaže:

Druze, Vojin Nikolajevic a koliko sam vidjeo pazi sta pise. Nijesam procitao da je liberale nazva sektasima a nijesam ni procitao da govori o juznoj Srbiji.
Nemoj mi zamjerit sto sam ti reka ovo da imas problem sa nacionalnim identitetom jer si nekad Crnogorac pa Bosnjak pa bogumil ili neznam sto. I kada pises zalijeces se pa ti bace bananu pod noge.